Home » , » Οι Κούρδοι αντιστέκονται στις μαζικές σφαγές και δολοφονίες που έχει εξαπολύσει το καθεστώς της Αγκυρας εναντίον τους.

Οι Κούρδοι αντιστέκονται στις μαζικές σφαγές και δολοφονίες που έχει εξαπολύσει το καθεστώς της Αγκυρας εναντίον τους.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 | 5:31 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Φασίστα σουλτάνε αυτό που έχεις στο μυαλό σου βγάλ' το. Οι Κούρδοι δεν θα κάτσουν άπραγοι να τους σφάξεις. Δεν θα σε αφήσουν να κάνεις γενοκτονία.

Οι Κούρδοι έχουν ξεσηκωθεί σε πολλές περιοχές της Τουρκίας. Πρόκειται για πραγματική επανάσταση, αφού δεν θέλουν μόνο ανεξαρτησία, αλλά αγωνίζονται για μια ισότιμη κοινωνία.
Η αντίδραση του στρατού είναι μαζικές σφαγές και δολοφονίες. Οι υπόλοιπες χώρες όχι μόνο κλείνουν τα μάτια στα εγκλήματα του τουρκικού στρατού που βομβαρδίζουν αμάχους τόσο στις δικές τους πόλεις όσο και τη Συρία αλλά επιβάλουν αυστηρότατη λογοκρισία σε όσα συμβαίνουν εκεί.
Θα σχολιάσω μόνο όσα αφορούν την εισβολή στη Συρία αφού άλλοι σύντροφοι είναι πιο αρμόδιοι να μας πουν περισσότερα για το τι συμβαίνει μέσα στην Τουρκία.

Μετά την έκρηξη στην Άγκυρα οι Τούρκοι κλαίγονται στους Αμερικάνους. Ελπίζουν να τους δώσουν πρόφαση ώστε να τους στηρίξουν για να εισβάλουν στη Συρία. Όμως. Οι Αμερικάνοι θεωρούν (και είναι πράγματι σίγουρο) ότι οι Ρώσοι θα αντιδράσουν δυναμικά. Θα ενισχύσουν στην αρχή το Συριακό στρατό και τους Κούρδους του PKK κι έπειτα, αν χρειαστεί, θα επέμβουν οι ίδιοι.
Κρίνονται πάρα πολλά για την Ρωσία, ώστε να αφήσει έτσι εύκολα την περιοχή υψίστης στρατηγικής σημασίας γι αυτή, πόσο μάλλον όταν είναι ισχυρότατοι στρατιωτικά, μπορούν να αφανίσουν εντός λεπτών την Τουρκία και είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν την περικύκλωση τους από το ΝΑΤΟ.

Πιστεύουν ότι αν δεν σταματήσουν τον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό στη Συρία, θα βρίσκονται συνεχώς στην άμυνα, καθώς οι Αμερικάνοι θα προσπαθούν συνέχεια να τους αποδυναμώνουν.
Η αντιπαράθεση ΝΑΤΟ Ρωσίας θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε πυρηνικό πόλεμο. Οι ΗΠΑ λοιπόν δεν θα αντιδράσουν, γιατί θέλουν να εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Πόσο μάλιστα όταν είναι επιτιθέμενες στη Συρία, ενώ ελέγχουν τις περισσότερες περιοχές του πλανήτη μέσω χρεών, του δολαρίου κλπ. Δεν θα ρισκάρουν να γίνουν όλα αυτά ραδιενεργή στάχτη για ένα καπρίτσιο της Τουρκίας.

Η έκρηξη στην Άγκυρα είχε στόχο στρατιωτικούς. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη αν και η Άγκυρα κατηγορεί το PKK και τους Κούρδους της Συρίας. Είτε είναι, είτε δεν είναι κόλπο του παράφρονα Erdogan για να εισβάλει στη Συρία, όπως παρόμοια ο έκανε ο Χίτλερ στην Πολωνία, είναι σίγουρο ότι σε περίπτωση εισβολής θα έρθει αντιμέτωπης με εκατοντάδες παρόμοιες εκρήξεις μέσα στη χώρα του. Θα αντιμετωπίσει μια γενικευμένη εξέγερση σε όλες τις περιοχές του τουρκικού Κουρδιστάν.

Επιπλέον θα απομονωθεί αφού θα θεωρηθεί από όλους αποσταθεροποιητικός παράγοντας. Ίσως δεν προλάβει. Υπάρχουν αντίπαλοι του μέσα στο καθεστώς που περιμένουν ήσυχα την κατάλληλη στιγμή. Κάποιοι στρατηγοί εύχονται να κάνει ένα τόσο μοιραίο λάθος, ώστε να πείσουν τις ΗΠΑ ότι αυτοί είναι καταλληλότεροι σουλτάνοι.

Οι δυο υπερδυνάμεις πάντως δεν θέλουν απευθείας αντιπαράθεση. Έχουν συμφωνήσει ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος πριν γίνει ανεξέλικτος. Δυστυχώς τα διαφορετικά συμφέροντα επιβάλλουν διαφορετικές λύσεις. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ πχ θέλει κατακερματισμό της Συρίας. Αφού δεν μπόρεσε να την έχει ολόκληρη, ας έχει τουλάχιστο ένα κομμάτι. Αλλά όλα εξαρτώνται από το Συριακό λαό, που μάχεται ηρωικά τα σχέδια των ιμπεριαλιστών κάτω από την ηγεσία του Άσαντ. Οι ΗΠΑ κατόρθωσαν να τον κάνουν ήρωα.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger