Home » , » "Λαλήσαμε" όλοι; Πρώτος σε δημοτικότητα πολιτικός αρχηγός ο Β. Λεβέντης! (Βίντεο)

"Λαλήσαμε" όλοι; Πρώτος σε δημοτικότητα πολιτικός αρχηγός ο Β. Λεβέντης! (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 | 9:47 μ.μ.

 Δυο δημοσκοπήσεις είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Η μια έγινε από την εταιρεία Μetron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτική που κυκλοφορεί αύριο και η δεύτερη –που παραθέτουμε σε βίντεο- από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Δεν είναι βασικά να δίνεις καμιά ιδιαίτερη βαρύτητα στα ευρήματα του, γιατί αν δεχθούμε ότι στο εκλογικό σώμα ποιο δημοφιλής πολιτικός είναι ο γραφικός Βασίλης Λεβέντης, πρέπει να βγάλουμε βιβλιάρια για να σαλπάρουμε.

Κοινό χαρακτηριστικό των 2 δημοσκοπήσεων είναι ότι παρουσιάζουν πρώτο κόμμα ως προς την πρόθεση ψήφου την Ν.Δ ενώ κάτω από το όριο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης βρίσκονται ΑΝΕΛ και ΠΟΤΑΜΙ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση  της Μetron Analysis στην πρόθεση ψήφου προηγείται η ΝΔ με 23,7% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 19,4%, Χρυσή Αυγή 5,1%, ΚΚΕ 4,7% , Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,2%, και Ένωση Κεντρώων 3,7%. Ποσοστά  κάτω από το όριο εισόδου στην Βουλή έχουν το ΠΟΤΑΜΙ με 2,2%  και οι ΑΝΕΛ με 2,3%.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε στον Σκάι φέρνουν μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δυο πρώτων κομμάτων και η οποία ανέρχεται σε 6,5 ποσοστιαίες μονάδες. Η Ν.Δ λαμβάνει 24%, με τον ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί να συγκεντρώνει το 17,5%. Τρίτο κόμμα παρουσιάζεται η Χρυσή Αυγή με 6%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,5%, ενώ εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» μένουν το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν 2 και 2,5 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα.

Φυσικά εμείς δεν έχουμε καμιά εκτίμηση στα δημοσκοπικά αποτελέσματα –τα παραθέτουμε μόνο για αρχειακούς λόγους- πόσο μάλλον όταν οι ίδιες δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν το μισό περίπου εκλογικό σώμα να δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Enas
26 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:47 μ.μ.

Θα το ξαναματαπω. ΟΛΟΙ οσοι θελουν να υπαρξει αριστερη κομμουνιστική προοπτικη ΠΡΕΠΕΙ Α Ν Α Γ Κ Α Σ Τ Ι Κ Α να ψηφίσουν ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές. Τα κόμματα ΛΑΕ, ΑΝΤΡΣΥΑ είναι πρακτικά ΑΧΡΗΣΤΑ για να επηρεάσουν κρίσιμη μάζα. ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. Αλλιώς θα γλεντάνε φωνακλάδες, τσιτσιολινες και χιτλερικοι._

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2016 στις 1:13 π.μ.

φραπες/ θα το ξαναεπαναλαβω δια μιαν ακομη φορα ,εισετι..μονο ενα ενωμενο -σε "5" βασικα-λαικο μετωπο ειναι ικανο και να ενωσει,στη δραση, και να κινητοποιησει το συνολο του κοσμου.στοχος ενδιαμεσος η απονεκρωση των λειτουργειων του κρατους και η υποκατασταση τους αμεσα,απο λαικες συνελευσεις .αλλα και σε πιθανες εκλογες ισχυει το αναλογο συν οτι , ουτως η αλλως, χωρις παλλαικο κινημα να "επιβαλλει",λιγα πραγματα θα μπορουσαν να γινουν..κανεις δεν περισσευει , αλλα και κανεις δεν θα επιβληθει- ΑΛΛΙΩΣ δεν γινεται

Ανώνυμος
29 Φεβρουαρίου 2016 στις 8:59 μ.μ.

1.13.Δεν σου ζητήσαμε να μας πεις πως θα αυτοκτονήσουμε.Αυτο έχει δοκιμαστεί 3 φορές με ΕΑΜ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και τις τρεις φορές οδήγησε στην καταστροφή. Αν λοιπόν θέλεις ενότητα συμφωνούμε.Το ΠΑΜΕ είναι ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και συμμετέχει όποιος θέλει χωρίς να χρειάζεται να είναι Κομμουνιστής. Μεσα στον Καθημερινό αγώνα για κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα γίνεται η αντιπαράθεση των διαφορετικών απόψεων και οι Κομμουνιστές προβάλουμε την δική μας. Σε αυτήν την πορεία καταλαβαίνουνε οι πάντες οτι καμμία κυβέρνηση μέσα στον Καπιταλισμό δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό για τον λαό και παλεύουμε για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.Χαίρομαι που το καταλαβαίνεις και εσύ οτι δεν περισσεύει κανείς. ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ.

Ανώνυμος
29 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:31 μ.μ.

1.13 Αυτό που λες δεν γίνεται.Γιατί ο Οπορτουνισμός είναι η ιδεολογία του Καπιταλισμού.Και η λύση είναι μια για τον λαό.Να σας τσακίσει για να μπορέσει να πάρει την εξουσία στα χέρια του. ΑΛΛΙΩΣ δεν γίνεται.

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2016 στις 10:52 π.μ.

Το ΠΑΜΕ είναι ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ μαιλη -γοντικα.μακρια!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger