Home » , » Ρακοσυλλέκτες και πρόσφυγες τα νέα "θύματα" Καμίνη (Βίντεο)

Ρακοσυλλέκτες και πρόσφυγες τα νέα "θύματα" Καμίνη (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 | 10:51 μ.μ.

Στο στόχαστρο της βάζει ο Καμίνης και η δημοτική αρχή της Αθήνας μια ομάδα συμπολιτών μας από τις πιο χτυπημένες από την οικονομική καπιταλιστική κρίση. Τους Ρακοσυλλέκτες της Αθήνας, Θεωρήσαμε σκόπιμο μαζί με το δελτίο τύπου που μας έστειλε το σωματείο τους, να παραθέσουμε μια ανάρτηση που μας θυμίζει τα έργα και την πολιτεία του δημάρχου Αθήνας, καθώς και ένα βιντεάκι στο οποίο παρακολουθούμε τον "Τσολιά" της "Ελληνοφρένειας", να σχολιάζει την πρόσφατη στάση του Καμίνη απέναντι σε άλλη μια αδύναμη ομάδα συνανθρώπων μας. Τους πρόσφυγες.

Σωματείο Ρακοσυλλεκτών Αθηνών – Πειραιώς και Περιχώρων
 «Ο ΕΡΜΗΣ»
Μεγάλου Αλεξάνδρου 105, Αθήνα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σωματείο Ρακοσυλλεκτών Αθηνών-Πειραιώς και Προαστίων «Ο ΕΡΜΗΣ» είναι το παλαιότερο και μαζικότερο Σωματείο ρακοσυλλεκτών στην Αττική. Αριθμεί περισσότερα από 500 μέλη με τις οικογένειες τους και η πλειοψηφία αυτών είναι Έλληνες μουσουλμάνοι καταγόμενοι από την Δυτική Θράκη.

Τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, ο αριθμός των μελών μας αυξήθηκε δραματικά με μόνο εισόδημα τους τα έσοδα από τις πωλήσεις των αντικειμένων τους στο κυριακάτικο υπαίθριο παζάρι μας.

Η έλλειψη, ωστόσο, μόνιμου χώρου πραγματοποίησης του έχει οδηγήσει σε πολλές μετακινήσεις αυτού εντός της πόλης των Αθηνών τα τελευταία χρόνια με την ανοχή συνήθως των δημοτικών αρχών. Τελευταίο σημείο υπήρξε η περιφραγμένη έκταση που παραχωρήθηκε στο Σωματείο μας από τον Δήμο Αθηναίων επί της οδού Αγίου Πολυκάρπου 95 στην περιοχή του Ελαιώνα.
Εκεί τα τελευταία 2 χρόνια λειτούργησε το παζάρι μας σε οργανωμένη βάση με εγκατάσταση από το Σωματείο μας χημικών τουαλετών, αποκομιδή των απορριμμάτων, περιφρούρηση αυτού κλπ. Έξω και γύρω από αυτό αναπόφευκτα εγκαταστάθηκε, επί των παρακείμενων οδών, ένας μεγάλος αριθμός πλανόδιων μεμονωμένων μικροπωλητών.

Πριν από μία εβδομάδα και χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση ο Δήμος Αθηναίων μας κοινοποίησε την έξωση μας από τον χώρο αυτό επικαλούμενος την ύπαρξη καταγγελιών για παραβατικές (;) συμπεριφορές από μικροπωλητές στην περιοχή του Ελαιώνα γενικά χωρίς να μας γίνει καν γνωστό το περιεχόμενο των καταγγελιών, χωρίς τη δυνατότητα αντίκρουσης τους και χωρίς να μας δοθεί το χρονικό περιθώριο ανεύρεσης ενός καινούριου χώρου μετεγκατάστασης του παζαριού μας ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του.

Το αποτέλεσμα είναι 500 πολύτεκνες στην πλειοψηφία τους οικογένειες Ελλήνων πολιτών να κινδυνεύουν να στερηθούν ακόμα και τα ελάχιστα που τους παρείχε για την διαβίωση τους το κυριακάτικο μας παζάρι χωρίς την εμφανή προοπτική μετεγκατάστασης του και με μόνη πλέον επιλογή την άναρχη διασπορά και εγκατάσταση τους στο κέντρο της πόλης της Αθήνας προς πώληση των αντικειμένων τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ζητούμε από όλους τους φορείς να ενσκήψουν στο πρόβλημα μας, ώστε να ανατραπούν οι αποφάσεις που μας καθιστούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας και μας καταδικάζουν σε πλήρη ανέχεια και απόγνωση.    

Για το Δ.Σ 

Ο Πρόεδρος

Καμπέρ Βαχτέτ 


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger