Home » , » ΚΚΕ: Κομματική ζύμωση, αντί για μέτωπο

ΚΚΕ: Κομματική ζύμωση, αντί για μέτωπο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 | 10:12 μ.μ.

Πηγή: Ανδρέας Κυρίτσης«Πριν»

Από διαπιστώσεις πάμε «καλά», αλλά από «γραμμή» πρόβλημα. Η ΚΕ του ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του Ριζοσπάστη την προηγούμενη Κυριακή Απόφαση - Ανακοίνωση για τις εξελίξεις.

Η Απόφαση περιγράφει αρκετές πλευρές της πραγματικότητας: «Η δυσκολία περάσματος στην καπιταλιστική ανάκαμψη, η όξυνση των αντιθέσεων στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, των γενικότερων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή και με πολεμικά πλοία, η διαχείριση των προσφυγικών ροών, είναι το έδαφος που διαμορφώνει συνθήκες κυβερνητικής αστάθειας και δυσκολίες στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος», σημειώνει η ΚΕ και συμπληρώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως δυσκολεύεται στο ρόλο της προώθησης της πολιτικής των αναδιαρθρώσεων, της στρατηγικής του κεφαλαίου, εξασφαλίζοντας την εργατική - λαϊκή ανοχή και την ευρύτερη πολιτική συναίνεση. Οι εργατικές - λαϊκές αντιδράσεις προκαλούν δυσκολίες στο εσωτερικό του, δυσαρέσκεια και απώλειες σαν αυτές που αντιμετώπισαν και τα άλλα αστικά κυβερνητικά κόμματα από το 2009 μέχρι σήμερα».

Η Απόφαση υπογραμμίζει πως η συρροή πολεμικών μέσων στην περιοχή (βλ. ΝΑΤΟ) «αυξάνει τον κίνδυνο άμεσης εμπλοκής της χώρας στην περίπτωση γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην περιοχή». Όλες αυτές οι εξελίξεις βέβαια δεν συνδέονται ουσιαστικά με την τρέχουσα βαθιά διεθνή καπιταλιστική κρίση, που δεν έχει ξεπεραστεί, παρά μόνο με μια επιφανειακή εκτίμηση για την «όξυνση της οικονομικής κατάστασης σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ποιο είναι όμως το πολιτικό αποκρυστάλλωμα που βγάζει η ηγεσία του ΚΚΕ από τις εξελίξεις αυτές; Υπάρχει γραμμή για πρόγραμμα ανατροπής της πολύπλευρης επίθεσης του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού; Υπάρχει πρόταση προώθησης μετώπου αντικαπιταλιστικής ανατροπής; Υπάρχει λογική αντεπίθεσης και κλιμάκωσης των αγώνων; Δυστυχώς τίποτα απ’ αυτά. Στο επίπεδο των αγώνων είδαμε την αναδίπλωση των δυνάμεων που επηρεάζει το ΚΚΕ στους αγρότες, ενώ ακόμα χειρότερα στο συνδικαλιστικό επίπεδο ο Παναγόπουλος ψηφίζει τις προτάσεις του ...ΠΑΜΕ! Το ΚΚΕ χαρακτηρίζεται από την λογική της αποκλιμάκωσης...

Αλλά και στο πολιτικό επίπεδο, η ΚΕ εκτιμά πως «τα αστικά επιτελεία προτιμούν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να "κλείσει" την "αξιολόγηση”, να ολοκληρώσει το πακέτο αναδιαρθρώσεων, αλλά ταυτόχρονα προετοιμάζονται και για άλλα πολιτικά ενδεχόμενα, όπως εκλογές ή νέα κυβέρνηση ευρύτερης κομματικής αποδοχής από την παρούσα Βουλή».

Ποια είναι η απάντηση; Η δουλειά του κόμματος! «Μπροστά σε αυτά τα ενδεχόμενα εξελίξεων, το ΚΚΕ θα εντείνει την ιδεολογική, πολιτική, οργανωτική του ετοιμότητα και δράση. Το ΚΚΕ θα προβάλει» κλπ.... Κι ακόμα: «Το ΚΚΕ καλεί το εργατικό και λαϊκό κίνημα, τους νέους και τις νέες των λαϊκών δυνάμεων σε επαγρύπνηση και αγωνιστική αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική δράση». Επαγρύπνηση λαέ, γιατί μας πήρε ο ύπνος.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

12 Μαρτίου 2016 στις 10:26 μ.μ.

Υπάρχετε;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger