Home » , » Για την παρέμβαση νεολαίων στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου

Για την παρέμβαση νεολαίων στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 | 3:58 μ.μ.

Για «ιδιότυπο εμφύλιο της αριστεράς» και για «σύγκρουση ανάμεσα τον ΣΥΡΙΖΑ και στην Λαϊκή Ενότητα» έκανε λόγο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε χθεσινή συγκέντρωση του Σύριζα Ζωγράφου με ομιλητή τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. (Εδώ το σχετικό ρεπορτάζ του Σκάι) Στην συγκέντρωση έκαναν την εμφάνιση του νεολαίοι που φώναξαν συνθήματα εναντίον του νέου αντιασφαλιστικού εκτρώματος και «ήρθαν στα χέρια με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα της Κουμουνδούρου αναφέρεται σε «εισβολή μελών της ΛΑΕ σε χώρο όπου ήταν προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου, με σκοπό τη ματαίωσή της». Προσθέτει επίσης ότι αυτή η ενέργεια «είναι μια πράξη εκτός Αριστερής αντίληψης και ιδεολογίας. Η παρεμπόδιση κομματικών εκδηλώσεων δεν έχει καμία σχέση με τις μαζικές κοινωνικές διεργασίες και προσιδιάζει σε πρακτικές άλλων πολιτικών χώρων, ξένων στην Αριστερά».


Από την πλευρά της η Λαϊκή Ενότητα αρνείται κάθε συμμετοχή και δήλωση της υπογραμμίζει: «Την διαμαρτυρία στου Ζωγράφου την έκαναν επιτροπές αγώνα της περιοχής και όχι η ΛΑΕ. Εξ όσων πληροφορηθήκαμε, επρόκειτο για μια διαμαρτυρία κυρίως νέων, η οποία όμως αντιμετωπίστηκε με βία».
Την άποψη αυτή επιβεβαιώνει και η συλλογικότητα Block it! Που με ανάρτησή της στον ιστότοπο της στο facebook αναφέρει ότι μέλη της καθώς και άτομα από την Επιτροπή Αγώνα Ζωγράφου έκαναν την συγκεκριμένη παρέμβαση.

Αναλυτικά αναφέρει:

Στο συγκεκριμένο βίντεο έχετε την ευκαιρία να δείτε πως αντιμετωπίστηκε η προσπάθειά μας να παρέμβουμε στην κατά τα άλλα δημόσια και "ανοιχτή" εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στου Ζωγράφου. Από την επίθεση των ΜΑΤ υπάρχει τραυματίας με χτύπημα στο μάτι.

Επί τη ευκαιρία και προσθετικά προς το Δελτίο Τύπου μας λέμε και πάλι ότι παρά τον τρόπο που αναπαράγεται η είδηση στα περισσότερα ΜΜΕ, πρώτον, δεν υπήρχε πρόθεση να εμποδιστεί η εκδήλωση, παρά μόνο να γίνει σύντομη παρέμβαση και δεύτερον η προσπάθεια που κάνει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να χρεώσει την κινητοποίηση σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα ή συλλογικότητα πέρα από εμάς είναι παραπλανητική.

Το Block it! έδωσε δυναμικό παρόν σήμερα μαζί με την Επιτροπή Αγώνα Ζωγράφου. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε!

Θα τους μπλοκάρουμε!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger