Home » , » Δώσε θάρρος στο ναζί να σου πάρει τη ζωή

Δώσε θάρρος στο ναζί να σου πάρει τη ζωή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 | 6:34 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175 


ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Σερρών: Βάνδαλοι κατέστρεψαν το μνημείο των αγωνιστών στο Τάσιουλουκ

Θρασύδειλα, φασιστοειδή καλυμμένα πίσω από την ανωνυμία και το σκοτάδι κατέστρεψαν το μνημείο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στη θέση Τάσιουλουκ στη Νιγρίτα Σερρών. Το μνημείο που στήθηκε προς τιμή των μαχητών του 19ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ που έπεσαν στη μάχη αυτή πολεμώντας τους Γερμανούς ναζί τις τελευταίες μέρες του πολέμου (14/9/1944).

Η μάχη ήταν νικηφόρα και από τις πιο σημαντικές της περιοχής. Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι ακόμα και σήμερα δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα οτι όταν ο λαός θέλει, μπορεί να νικήσει και τον πιο δυνατό αντίπαλο. Στην προκειμένη περίπτωση τον ναζισμό. Κάποιοι ακόμα και σήμερα χάνουν τον ύπνο τους και δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι ο φασισμός νικήθηκε. Και σαν αδύναμοι και νικημένοι, κινούνται μόνο στο σκοτάδι και ξεσπούν στα σύμβολα.

Στα σύμβολα που κρύβουν τόση δύναμη, πείσμα και υπενθύμιση ότι ο λαός παραμένει άγρυπνος και αν χρειαστεί θα απαντήσει και πάλι νικηφόρα. Σε αυτή την ιδέα δεν αντέχουν. Και δικαιολογημένα. Γιατί βλέπουν ότι ο λαός και μνήμη έχει αλλά και κρίση και δεν τους ακολουθεί. Αντίθετα αντλεί δύναμη από τις μέρες εκείνες του αγώνα και της θυσίας ετοιμάζοντας τους αγώνες του αύριο.

Το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ ΣΕΡΡΩΝ καλεί όλο το λαό να απομονώσει ακόμα περισσότερο αυτά τα φασιστικά στοιχεία. Το λαϊκό κίνημα έχει και τη θέληση και τη δύναμη να το πετύχει αυτό.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι τέτοιου είδους πράξεις θα αλλοιώσουν τα αισθήματα του λαού για τους αγώνες του ΕΑΜ, ΕΛΑΣ και ΔΣΕ. Με τέτοιες πράξεις μόνο την αδυναμία και τον απομονωτισμό τους τονίζουν. Αυτόν που στην ουσία πάλι η λαϊκή πάλη επέβαλε και στις μέρες μας και με την αντίστασή της κατάφερε να τους πετάξει έξω από εκδηλώσεις μνήμης, παραβιάζοντας το πρωτόκολλο όσων ήθελαν να τους καλούν.

Τέτοιες πράξεις τους, ανανδρίας, θυμίζουν σε όλους ότι αυτοί ούτε τότε, ούτε ποτέ ήταν με το λαό αλλά αντίθετα ήταν δοσίλογοι, συνεργάτες των ναζί. Το ίδιο και σήμερα. Και θέλουν να μας το θυμίζουν.
Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Ιστορία που γράφτηκε με αίμα και αγώνες δε σβήνεται με βανδαλισμούς μνημείων γιατί κυκλοφορεί στο ζωντανή πλέον στο λαό και δε χάνεται. Είναι μέρος της ζωής του και συνεχίζει τον αγώνα του".

Δώσε θάρρος στο ναζί να σου πάρει τη ζωή. Καθόλου τυχαία η επιλογή. Ούτε ο τόπος, ούτε ο χρόνος. Βέβαια πονάει ακόμα ο ναζιστικός πισινός από την κλωτσιά που έφαγε από το ΕΑΜ. Την προηγούμενη φορά είχαμε το μνημείο του Άρη Βελουχιώτη. Κάθε φορά που αποθρασύνονται, είτε γιατί το κράτος υιοθετεί τη φασιστική προπαγάνδα, είτε γιατί χαϊδεύει τους ναζί δολοφόνους ξεσαλώνουν..
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

20 Μαρτίου 2016 στις 1:26 π.μ.

http://www.koutipandoras.gr/article/ekdhlwsh-ntrophs-sth-oessalia-gia-ton-synergath-twn-germanwn-soyrla Ξεπλένουν συνέχεια δεν είναι τυχαίο. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger