Home » , » "Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια, αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την Άνοιξη να ‘ρθει"*.

"Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια, αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την Άνοιξη να ‘ρθει"*.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 | 5:11 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Μέσα σε μια έρημο ενημέρωσης υπάρχουν οάσεις πληροφόρησης. Βρίσκονται στο διαδίκτυο. Είναι site, blogs που λένε την αλήθεια. Η αλήθεια ενοχλεί. Αποδίδει στον κάθε "Καίσαρα" της πολιτικής ή της οικονομίας "τα του Καίσαρα". Τον θέτει προ των ευθυνών του. Γι αυτό κάθε "αυτοκράτορας" είτε "Νέρωνας", είτε "Καλιγούλας" στέλνει τους "πραιτοριανούς" του να δημιουργήσουν πρόβλημα στις ανεξάρτητες φωνές. Γιατί ο πλούτος δεν είναι μόνο το χρήμα, αλλά κι η επιρροή που έχει κάποιος στους πολλούς, ώστε να ασκεί εξουσία, να κάνει ότι θέλει αυτός.

Τα ελευθέρα από συμφέροντα blog δεν κρύβονται πίσω από μια υποκριτική αντικειμενικότητα. Ποτέ δεν λέμε "είμαστε με όλους". Έχουμε συγκεκριμένες πολιτικές απόψεις, τις υπερασπιζόμαστε και λέμε με θάρρος τη γνώμη μας, πράγμα που πολλές φορές στοιχίζει, καθώς ερχόμαστε σε σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα. Είμαστε με το μέρος του φτωχού εργαζόμενου, είμαστε με το δίκιο του εργάτη, του ανέργου του χαμηλοσυνταξιούχου, με όλους όσους αδικούνται. Σαφώς δεν είμαστε με όλους, είμαστε όμως με τα θύματα της εκμετάλλευσης, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία καθώς και με κάθε μειονότητα, γιατί δεν ταυτίζουμε εσφαλμένα το διαφορετικό με το κακό. Αντίθετα η διαφορετικότητα είναι κάτι πολύ καλό, και υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει περιβάλλον Αλληλοσεβασμού και Ισότητας, γίνεται παράγοντας προόδου. Μην ξεχνάμε πως κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός κι ανεπανάληπτος.

Έτσι στις "οάσεις" αυτές δεν στρογγυλεύονται οι λέξεις, ώστε να αλλάξει το νόημα για να παραποιηθεί η αλήθεια. Τα "hot spot" λχ, δεν είναι κέντρα φιλοξενίας αλλά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Γιατί; Διότι "φιλοξενώ" σημαίνει φροντίζω αυτόν που με επισκέφτηκε. Κυρίως όμως ο επισκέπτης είναι ελεύθερος, να φύγει από την οικία μου, όποτε θέλει αυτός. Αν τον εμποδίσω να φύγει, εφόσον το επιθυμεί, τον φυλακίζω. Γιατί η φυλακή είναι ακριβώς η στέρηση της Ελευθερίας και ο περιορισμός.

Βλέπετε λοιπόν από το παραπάνω παράδειγμα, πως τα ΜΜΕ αντιστρέφουν την πραγματικότητα, αλλά και πόσο εύκολο είναι, να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει βάση της λογικής. Η προπαγάνδα είναι μια αλήθεια κρυμμένη πίσω από ανακρίβειες, υπερβολές και ψέματα. Οι άνθρωποι ως λογικά όντα έχουμε τη δυνατότητα να διακρίνουμε.

Τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τα ΜΜΕ, τα οποία τα χρησιμοποιούν ως βιτρίνα για κάθε λογής εκβιασμούς, με σκοπό να αποκομίσουν κέρδη παίρνοντας δημόσια έργα ή εξαναγκάζοντας πολιτικούς να τους χαρίζουν δάνεια, να τους παραχωρούν ακόμα και περιοχές όπως στην Κερατέα ή τις Σκουριές, δεν θέλουν ούτε αυτές τις μικρές φωνές. Για να καταλάβουμε το γιατί, ας θυμηθούμε το παραμύθι με τα ρούχα του αυτοκράτορα. Ο βασιλιάς ήταν γυμνός, το έβλεπαν όλοι, αλλά κανείς δεν τολμούσε να το πει. Μόνο όταν ένα μικρό παιδί είπε "μα είναι γυμνός" έβαλαν όλοι τα γέλια, παραδέχθηκαν το αυτονόητο.

Όταν λέμε την αλήθεια τους χαλάμε την επικοινωνιακή τακτική. Γι αυτό γινόμαστε ενοχλητικοί κι επικίνδυνοι γι αυτούς. Υποσχόμαστε, ότι θα συνεχίσουμε να τους ενοχλούμε λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους. Είμαστε το παιδί που φωνάζει τη γύμνια του κάθε τύραννου. Το πρόβλημα των ολιγαρχικών όμως δεν είναι όσοι λένε την αλήθεια. Αλλά η αλαζονεία, η πλεονεξία η θεοποίηση του κέρδους που τους κάνει τόσο αποκρουστικούς. Όταν έκλεισε η ΕΡΤ έγιναν διαδηλώσεις. Όταν κλείνει ένας βόθρος τους, γίνεται πάρτι. Αν και οι εργαζόμενοι θα την πληρώσουν, όπως και εμείς που θα μας αφήσουν τα δανεικά τους αμανάτι. Για τα δικά τους χρωστούμενα είναι υπέρ του κουρέματος...

Η πραγματικότητα, όσο κι αν θέλουν να την κρύψουν είναι φανερή σε όλους. Ακόμα κι αν λογοκρίνουν τα πάντα, τα προβλήματα παραμένουν, μεγαλώνουν και τελικά είναι αδύνατο να κρυφτούν παγιδεύοντας τους υποκριτές στο γυάλινο κόσμο που έφτιαξαν για τους άλλους.

Υ.Γ. Ο τίτλος της ανάρτηση από γραπτό του Πάμπλο Νερούντα
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger