Home » , » Βγήκε λοιπόν σεργιάνι το δημοσιοκαφρικό χαφιεδότσουρμο και όχι μόνο

Βγήκε λοιπόν σεργιάνι το δημοσιοκαφρικό χαφιεδότσουρμο και όχι μόνο

Από giorgis , Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 | 9:46 μ.μ.


Του  Γ. Γ.

Δεν χαράμισα τον χρόνο μου να δω την χθεσινή εκπομπή του «εμβληματικού δημοσιογράφου του Mega» -σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη για τον οποίο σημειωτέον έχουν υπάρξει δημοσιεύματα για κάποια δωράκια στα οποία έγινε αποδέκτης από τον Α. Τσοχατζόπουλο, ενώ είναι γνωστό ότι παραμένει «Διαχρονική "σταθερή αξία" .. στις κομπίνες, με την βοήθεια του αστικού κράτους». - Γ. Πρετεντέρη.

Απ' ότι διαβάζουμε στο διαδίκτυο στο χρεοκοπημένο Megaλο προπαγανδιστικό κανάλι -ανάλογα με τα συμφέροντα που κάθε φορά υπηρετεί- υπήρξε μια μεγάλη συζήτηση μεταξύ "λειτουργών της ενημέρωσης" με θέμα την «ελευθερία του Τύπου». Αφορμή υπήρξε η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ να επιβάλει ποινές διαγραφών σε δημοσιογράφους για παραβίαση της δεοντολογίας κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος.
Δεν θα αναφερθούμε στα όσα διαδραματίστηκαν στην εκπομπή -αφού δεν την παρακολουθήσαμε και η γνώση μας περιορίζεται στα όσα διαβάσαμε στο διαδίκτυο- και θα περιοριστούμε στο ποιόν των ατόμων που παρέλασαν από την εκπομπή.

Αρχικά αυτό που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο είναι ότι οι περισσότεροι απ' αυτούς είναι στελέχη του ΔΟΛ. (Με την ευκαιρία διαβάστε το ένθετο που υπογράφει ο Δημήτρης Ψαρράς και το οποίο κυκλοφόρησε με την «Εφημερίδα των Συντακτών». Κάνει μια διαδρομή στην πορεία του συγκροτήματος Λαμπράκη από το 1922 που ξεκίνησε μέχρι σήμερα).

Ξεκινάμε φυσικά από τον Πρετεντεράκο  τον γνωστό τσανακογλείφτη της εκάστοτε εξουσίας που δεν διστάζει να συκοφαντήσει κάθε εργατικό αγώνα που γίνεται, και να δώσει άλλοθι στον κυβερνητικό θίασο που κάθε φορά υπηρετεί για οποιοδήποτε αντιλαϊκό μέτρο παίρνει. Σήμερα εκφράζει την απόγνωση των αφεντικών του γιατί το Μέγκα, το τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο οι δημοσιογράφοι του δεν κάνουν δημοσιογραφία αλλά πολιτική , με το ψέμα και την προπαγάνδα να είναι στην ημερήσια διάταξη είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο, αφού χρόνια υπήρχε - όπως και τα περισσότερα ΜΜΕ- με "δανεικά κι αγύριστα".

Ο Πρετεντέρης, λοιπόν, του οποίου κανείς δεν αμφισβητεί τα πρωτεία στον αντικομουνισμό όπως και το ακαταμάχητο φιλοατλαντικό φλέγμα του επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά τους στίχους του ποιητή: "Και συ πρόστυχη πένα και μολύβι των «άκρων» λιβανίζετε την μπόχα".

Με την ακαταμάχητη λογική του η οποία τον οδηγεί να αναθεωρεί σταθερά τις απόψεις του -ανάλογα τις σκοπιμότητες και τα συμφέροντα κάθε φορά του αφεντικού του- καθοδήγησε μια συζήτηση ώστε να βγει το προκαθορισμένο συμπέρασμα: "Η ελευθεροτυπία κινδυνεύει". Για μια ακόμα φορά ο Πρετεντέρης δίκασε και αποφάσισεμε την σύμφωνη γνώμη των ομοτράπεζων του.

Εχει όμως νόημα να σταθούμε στην ανακάλυψη του ότι κάποιοι πάνε να φιμώσουνε τις "ελεύθερες δημοσιογραφικές φωνές" μπροστά στην αποκάλυψή του ότι "υπάρχει σχέδιο εμφυλίου πολέμου" απ' τους αντιεξουσιαστές; Σωστό κι αυτό. Τι θυμόμαστε κι εμείς ... καλύτερα θα ήταν να έχουμε επιλεκτική μνήμη όπως ο μαρκουτσοφόρος του Mega.

Τέσπα. Δεν γνωρίζουμε αν αληθεύει η είδηση ότι ο Νίκος Μαστοράκης τηλεφώνησε στον Γιάννη Πρετεντέρη και διαμαρτυρήθηκε για το ύφος της εκπομπής και ότι του κλέβει τις ιδέες του, ούτε θα απαντήσουμε στο ερώτημα που έχει διατυπωθεί αν ο καλαμαράς του ΔΟΛ είναι ακροδεξιός. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι διαχρονικά υπερασπίζεται τις μνημονιακές, βάρβαρα ταξικές πολιτικές, ότι έχει γράψει εμετικά κείμενα και έχει παρουσιάσει άθλιες τηλεοπτικές εκπομπές ότι ο ίδιος μας έχει δώσει τον επίκαιρο ορισμό του “δημοκρατικού συστήματος” και ταγμένος σ' αυτό παροτρύνει τις κατασταλτικές δυνάμεις του συστήματος να ασκήσουν διώξεις, σε όποια φωνή θεωρεί ότι το αντιστρατεύεται όπως έγινε με την περίπτωση του πανεπιστημιακού δασκάλου Παναγιώτη Σωτήρη,

Αυτός, λοιπόν είναι ο τύπος που κόπτεται για την "ελευθεροτυπία". Ας δούμε όμως ποιοι συνηγόρησαν στις απόψεις του στην πρόσφατη εκπομπή του. Ξεκινάμε από το στέλεχος του ΔΟΛ τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο. Πολλά θα μπορούσαμε να γράψουμε γι' αυτόν το καλαμαρά. Περιοριζόμαστε μόνο σε ένα αναπάντητο ερώτημα. Οταν πριν καιρό ο Αλέξης Μητρόπουλος αντιμετωπίζοντας δικαστικές περιπέτειες που του στέρησαν την δυνατότητα να είναι στα εκλογικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ανοίξει μέτωπο μαζί του. Είχε, λοιπόν, εκδόσει ανακοίνωση με την οποία μας γνωστοποιούσε ότι το όνομα του δημοσιογράφου των «Νέων» περιλαμβάνεται στη «λίστα» Νικολούδη και ελέγχεται για έμβασμα που έχει βγάλει στο εξωτερικό πάνω από 2 εκατ. ευρώ. Αλήθεια, πώς τα απόκτησε τόσα λεφτά ο Παπαχρήστου; Και γιατί αυτή η ιστορία δεν είχε καμιά κατάληξη; Δεν θα ήταν σκόπιμο να μας δώσει κάποια απάντηση παρά να μας κάνει κηρύγματα "περί ελευθερίας του τύπου";

Πάμε τώρα στην Ολγα Τρέμη. Δεν θα αναφερθούμε στο παρελθόν της και στο πώς από τα γραφεία του "Ριζοσπάστη" βρέθηκε πρωτοκλασάτο στέλεχος του Mega. Στεκόμαστε σε κάτι άλλο. Η Ολγα Τρέμη παράλληλα με την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου του Mega είναι η μοναδική τηλεπαρουσιάστρια που συμμετέχει σε εταιρίες προώθησης οπλικών συστημάτων. Σχετικό μάλιστα δημοσίευμα ανέφερε χαρακτηριστικά: Μπορούν οι δημοσιογράφοι να συμμετέχουν σε εταιρίες προώθησης οπλικών συστημάτων; Μπορούν να διοργανώνουν εκδηλώσεις οι οποίες θα εξωραΐζουν κανόνια, αεροπλάνα, πυραύλους και θα ευνοούν την πώλησή τους; Είναι προφανές πως ο καθένας μπορεί να διαθέσει τον εαυτό του όπως θέλει, αρκεί να ξεκαθαρίσει στο κοινό του ότι, εκτός από ειδήσεις, «πουλάει» και άλλα πράγματα, ώστε να μπορεί να τον κρίνει. Αν η πρώτη κυρία των δελτίων ειδήσεων υπογράφει μέσω εταιριών της συμβόλαια με εταιρίες όπλων, τότε ίσως ο ελάχιστα αμειβόμενος δημοσιογράφος να νομιμοποιείται να μεγαλώσει το εισόδημά του κάνοντας ληστείες.

Η κυρία Τρέμη πριν μας πει τις "βαθυστόχαστες" απόψεις της για τον "πόνο" που την έχει πιάσει για τις "διώξεις" συναδέλφων της δεν θα έπρεπε να τοποθετηθεί στα παραπάνω ερωτήματα;


Άλλη μια αξιοσημείωτη παρουσία στην εκπομπή του Πρετεντέρη ήταν του διευθυντή ειδήσεων του Mega Μανώλη Καψή. Είπε κι αυτός το ποίημα του για την ανησυχία που τον διακατέχει για την προσπάθεια να «φιμωθούν» οι «ανεξάρτητοι», λειτουργοί της ενημέρωσης.

Δεν φημίζεται για την ευφυΐα του ο τύπος ενώ είναι πιο γνωστός για τον χαμαιλεοντισμό του. Υπήρξε γραφείο Τύπου του Πεταλωτή, τον έχουν κάνει αρκετές φορές δημόσια ρόμπα ενώ το ακριβοπληρωμένο παπαγαλάκι –τώρα πώς βρέθηκε σε τέτοια καίρια θέση σε κανάλι είναι μια άλλη συζήτηση- έφτασε στο σημείο να βγει στο τηλεοπτικό γυαλί για να διατρανώσει ότι τάσσεται υπέρ της έκθεσης του ΔΝΤ, η οποία εισηγείται να φτάσει ο βασικός μισθός στην Ελλάδα στα επίπεδα εκείνου της Κροατίας.
Δεν αξίζει να ασχοληθούμε περισσότερο μ’ αυτό το υποκείμενο.

Στην ίδια εκπομπή έκανε την εμφάνισή του και o καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκος Μαραντζίδης. Ο τύπος αυτός που ειδικεύεται στην πολιτική διαστρέβλωσης των ιστορικών γεγονότων, γράφοντας από τη σκοπιά της ιδεολογίας των αστών, συνήθως μέσα από τις στήλες της φυλλάδας του Αλαφούζου, είπε και αυτός το σχετικό τροπάρι που έχει τόση αξιοπιστία όσο και η εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων που παρουσιάζει από τον Σκάι. Αρκεί να θυμηθούμε ότι λίγες μέρες πριν απ' τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ισχυριζόταν ότι η Ν.Δ προηγείται 0,5% του ΣΥΡΙΖΑ.


Αν πιστέψουμε τον σχολιασμό που υπάρχει στο διαδίκτυο για την «Ανατροπή» αυτός που έκλεψε τις εντυπώσεις είναι ο Μπογδάνος ο οποίος σύμφωνα με τον σύντροφο askourdoulako είναι η πρόσφατη τηλεοπτική αποκάλυψη που κινείται στον αστερισμό της βλακείας και της αγραμματοσύνης :
 Εξέχουσα θέση στο πάνθεον της δημοσιογραφικής (κι όχι μόνο) πλέμπας, αρχίζει να καταλαμβάνει (με το σπαθί του) ο νέος φέρελπις κι ανατέλλων αστέρας της μηντιακής βλακείας ονόματι, ο άνθρωπος πολυμηχάνημα: Και ποιητής, και τραγουδοποιός και κιθαρίστας και δημοσιογράφος, δηλαδή ένας πραγματικός πνευματικός άνθρωπος!  

 Ο τύπος δεν είναι μόνο αυτά που αναφέραμε. Πέρα από εντελώς ανιστόρητος («μεθόδευση της CIA το Πολυτεχνείο - Άνοιξε το δρόμο να χάσουμε την Κύπρο» (!!!) μας είπε πρόσφατα) έχει και κτηνώδη ένστικτα και μάλιστα τα εκφράζει –μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook (Βλέπε φώτο)- δημοσίως.

Είναι δυνατόν αυτό το κατακάθι της «ενημέρωσης» να προκαλεί τόσο βάναυσα με τα δημόσια εμέσματα του; Υπάρχει άνθρωπος με «σώας τας φρένας» που να εκδηλώνει την επιθυμία του για νέο αιματοκύλισμα που θα δημιουργήσει νέες εκατόμβες αθώων νεκρών ανθρώπων; 

Κάτι γνωρίζει ο Μπογδάνος όταν έλεγε σε τηλεοπτική του εκπομπή ότι: «Η μισή Ελλάδα θέλει να με πυροβολήσει».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

13 Απριλίου 2016 στις 11:33 μ.μ.

..... τον Πρετεντεράκο τον γνωστό τσανακογλείφτη .........

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger