Home » , » Η απόγνωση οδηγεί σε απόπειρες αυτοκτονίας μετανάστες (Βίντεο)

Η απόγνωση οδηγεί σε απόπειρες αυτοκτονίας μετανάστες (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 | 8:11 μ.μ.

Η απόγνωση η οποία έχει κυριεύσει τους μετανάστες στο στρατόπεδο κράτησης στην Μόρια Λέσβου τους οδηγεί στο να προβαίνουν σε απεγνωσμένες πράξεις. Προχτές μετανάστης προσπάθησε να αυτοκτονήσει λαμβάνοντας υπερβολική ποσότητα ηρεμιστικών χαπιών. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο τη Μυτιλήνης και ευτυχώς διέφυγε τον κίνδυνο. Σήμερα άλλος μετανάστης, ανέβηκε σε πυλώνα της ΔΕΗ και  απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει   πιάνοντας τα σύρματα υψηλής τάσης.

Αυτή την στιγμή οι περισσότεροι από 3.000 μετανάστες που βρίσκονται στο στρατόπεδο της Μόριας προβαίνουν σε συνεχείς εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με κύριο αίτημα να μην μεταφερθούν στην Τουρκία. Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες αν και η επόμενη επαναπροώθηση μεταναστών και προσφύγων στην Τουρκία είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή, είναι πιθανόν και αύριο να εκδηλωθεί τέτοια κίνηση. Κι αυτό γιατί σήμερα έφτασαν στην Λέσβο ομάδα από 60 άτομα τα οποία με διαδικασίες  «φαστ - τρακ», εξετάζει τα αιτήματα ασύλου που έχουν υποβληθεί.

Σημειωτέον ότι για δεύτερη μέρα 200 μετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές πραγματοποιούν απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να μην μεταφερθούν στην Τουρκία και να ανοίξουν τα σύνορα.  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger