Home » , » Ο Μάρκος Βαμβακάρης και η πολιτική

Ο Μάρκος Βαμβακάρης και η πολιτική

Από giorgis , Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 | 7:08 π.μ.

Του Γ.Γ

Το δεύτερο κεφάλαιο –το πρώτο βρίσκεται εδώ- από το βιβλίο του Νέαρχου Γεωργιάδη «Ο Μάρκος όπως τον γνώρισα. Ο Βαμβακάρης από το Α ως το Ω»

Εκείνη την εποχή είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι ένας Κύπριος φοιτητής της Νομικής είχε μεγάλη συλλογή λαϊκών τραγουδιών από δίσκους γραμμοφώνου, που ήταν τότε δυσεύρετοι. Ο πεζογράφος Γιώργος Μανιάτης με κάλεσε στο διαμέρισμά του, στην Πλατεία Εξαρχείων, για να κάνουμε ακρόαση των δίσκων μου. Εκεί ήρθαν επίσης ο Μάνος Λοΐζος κι ο στιχουργός του, ο Γιάννης Νεγρεπόντης. Στη διάρκεια της ακρόασης κατάλαβα ότι ο Νεγρεπόντης είχε κρύψει ένα μικρό μαγνητόφωνο μέσα στο χαρτοφύλακά του και η «συνωμοσία» αποκαλύφθηκε, όταν το μαγνητόφωνο άρχισε να κάνει θόρυβο. Αυτό μου φάνηκε αστείο και τους είπα ότι δεν υπήρχε λόγος να ηχογραφούνε λαθραία κι ότι τους έδινα το δικαίωμα να το κάνουν ελεύθερα και φανερά.

Τότε είχα γνωρίσει και τον ποιητή Θωμά Γκόρπα, ο οποίος λίγο αργότερα άρχισε να συνεργάζεται με το νεοεμφανιζόμενο συνθέτη Γιάννη Γλέζο. Στο σπίτι του Γιάννη Γλέζου τον άκουσα να παίζει και να τραγουδά δυο τρία τραγούδια που είχε συνθέσει πάνω σε στίχους του Γκόρπα, τραγούδια που ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger