Home » , » Η αντιπαράθεση Ελλάδας - Τουρκίας είναι "σικέ"

Η αντιπαράθεση Ελλάδας - Τουρκίας είναι "σικέ"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 | 12:38 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Αρνητική ήταν η απάντηση του Συμβουλίου Εφετών στην Αθήνα στο αίτημα δικαστικής συνδρομής των τουρκικών αρχών προκειμένου να κινηθεί διαδικασία εις βάρος Έλληνα πιλότου Mirage 2000, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί υπεύθυνο για κατάρριψη τουρκικού F-16 το 1996, όπου σκοτώθηκε ο κυβερνήτης του, ενώ τραυματίστηκε ο συγκυβερνήτης.

Πριν πω οτιδήποτε άλλο, να συλλυπηθώ τους συγγενείς των νεκρών (Έλληνες και Τούρκους) που έχασαν τη ζωή στους όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ξεχνώ επίσης ότι στο Αιγαίο έχουν πνιγεί χιλιάδες αθώοι πρόσφυγες, αλλά γι αυτούς δεν συμφέρει ούτε την Τουρκία ούτε την Ελλάδα και κατ' επέκταση το ΝΑΤΟ - ΕΕ μήνυση "κατά παντός υπευθύνου"...

Η αντιπαράθεση Ελλάδας - Τουρκίας είναι "σικέ" για τον πολύ απλό λόγο ότι γίνεται πάντα από την σκοπιά που εξυπηρετεί τις θέσεις των ΗΠΑ. Τα δυο κράτη "ανήκουν εις την Δύσιν", με την έννοια της ιδιοκτησίας. Παρόλα αυτά έχουν ξοδευτεί αμέτρητα δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς, έχουν πεθάνει ή τραυματιστεί άνθρωποι. Όταν οι ΗΠΑ κρίνουν ότι συμφέρει τις εταιρίες όπλων η ένοπλη αντιπαράθεση μεταξύ των δυο συμμάχων (στην ουσία υποτελών), τότε θα χυθεί μπόλικο αίμα. Υπενθυμίζω, ότι ούτε να νομοθετήσουμε δεν μπορούμε πλέον χωρίς επίσημη άδεια από τους τοκογλύφους, δηλαδή ΕΕ και ΔΝΤ (ΗΠΑ).

Γιατί οι Τούρκοι κάνουν αυτή την κίνηση είκοσι ολόκληρα χρόνια μετά το συμβάν; Αν ενδιαφέρονταν για τους πιλότους τους, γιατί δεν το έκαναν αμέσως; Και γιατί εναντίον ενός πιλότου, που θα μπορούσε να ήταν αυτός το θύμα, αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά; Το F16 είναι πολεμικό αεροσκάφος, έχει κι αυτό οπλισμό, μάλιστα θεωρείται ανώτερο του Mirage 2000. Άλλωστε πολύ δύσκολα στρατιωτικός ενεργεί μόνος του, χωρίς να έχει πάρει εντολές, ειδικά σε κατάρριψη, που μπορεί να οδηγήσει σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις.
Οι Ρώσοι, όταν οι Τούρκοι κατέρριψαν το αεροπλάνο στη Συρία, δεν κατηγόρησαν προσωπικά τον πιλότο, αλλά αυτόν που έδωσε την εντολή.
Ολοφάνερα κάνουν αυτές τις γελοιότητες για αποπροσανατολισμό της δικής τους κοινής γνώμης και έξαρση του εθνικισμού. Ο "σουλτάνος" τα έκανε σαν τα μούτρα του. Η Τουρκία πάει για διάλυση. Εμείς βέβαια έχουμε ήδη κατεδαφιστεί και ξεπουλιόμαστε σε τιμή ευκαιρίας. Επομένως μια ελεγχόμενη ένταση βολεύει και τις δυο κυβερνήσεις.

Η μεν Τουρκία βομβαρδίζει τις πόλεις που κατοικούν Κούρδοι, οι οποίοι έχουν ξεσηκωθεί λόγω της μεγάλης καταπίεσης δολοφονώντας αμάχους, ενώ εμείς με το κόφτη μπήκαμε στη θέση του γύρου στο ψητοπωλείο "Η Ευρωζώνη". Στα εξωτερικά η αλαζονεία της τουρκικής κυβέρνησης οδηγεί τη γείτονα σε επικίνδυνα μονοπάτια. Επιμένουμε στην εκτίμηση, ότι ο Τούρκος Πρόεδρος θα έχει κακό τέλος. Πίσω από αυτές τις ενέργειες δεν κρύβεται μόνο ο φασισμός.
Κρύβονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Εκτός της εκμετάλλευσης του πλούσιου σε φυσικούς πόρους Αιγαίου, υπάρχει το θέμα των εξοπλισμών. Υπενθυμίζουμε ότι οι δαπάνες για την άμυνα είναι οι μοναδικές για τις οποίες δεν ισχύει ο κόφτης. Καθόλου τυχαίο, αφού οι Γερμανοί εφοδιάζουν τόσο την Ελλάδα όσο και την Τουρκία με πολεμικό υλικό. Πλοία - υποβρύχια (λίγο γερμένα, αλλά πανάκριβα) πυρομαχικά, άρματα κλπ. Πάρα πολλά τα χρήματα, επομένως μεγάλα και τα "δωράκια" σ' αυτούς που βάζουν τις υπογραφές.

Τέτοιες ενέργειες συντηρούν όχι μόνο την καχυποψία και το μίσος αλλά είναι εξαιρετικά κερδοφόρες για όσους χειρίζονται τα κονδύλια των αμυντικών δαπανών. Οι εργαζόμενοι της μιας χώρας πρέπει να πεισθούν ότι κινδυνεύουν από τους εργάτες της γειτονικής, ώστε οι πλούσιοι να συνεχίσουν τη λεηλασία ανενόχλητοι. Αν μάλιστα τους δημιουργήσουν ανασφάλεια θα τους πείσουν ευκολότερα "να θυσιαστούν για την πατρίδα". Θα θυσιάσουν δικαιώματα, ελευθερίες, μισθούς για να τρώνε με χρυσά κουτάλια στρατηγοί και πολιτικοί απατεώνες. Μέχρι να πάρουν χαμπάρι ποιός τους λεηλατεί, ποιός τους καταπιέζει κι από ποιόν στην πραγματικότητα κινδυνεύουν. Ως τότε τα λαμόγια στις δυο πλευρές του Αιγαίου θα φτιάχνουν μνημεία στα θύματα τους και θα "τιμούν" υποκριτικά τη μνήμη τους κάθε φορά που θα θέλουν νέο εξοχικό, κότερο, ή αμαξάρα... .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger