Home » , » Θανάση Παφίλη: Στημένη και χωρίς καμιά ουσία η αντιπαράθεση των αστικών κομμάτων (Βίντεο)

Θανάση Παφίλη: Στημένη και χωρίς καμιά ουσία η αντιπαράθεση των αστικών κομμάτων (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 7 Μαΐου 2016 | 12:26 μ.μ.

Κι ενώ οι εργαζόμενοι απεργούν και οι απεργιακές συγκεντρώσεις είναι σε εξέλιξη –περιμένουμε επίσης με ενδιαφέρον να δούμε πόσοι αγρότες θα ανταποκριθούν στο Κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και θα βρεθούν στο συλλαλητήριο κατά του ασφαλιστικού  στις 6 στην Ομόνοια,- στο κοινοβούλιο παρακολουθούμε μια ανούσια συζήτηση.

Οι τοποθετήσεις στο νομοσχέδιο – λαιμητόμο  του υπουργείου Εργασίας για  τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα εξελίσσετε σε μια ανούσια κοκορομαχία.
Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης σχεδόν σε ενιαία στάση –μέχρι που είδαμε τον Παππά της Χ.Α. να δηλώνει ότι συμφωνεί απόλυτα με τα λεγόμενα Λοβέρδου- κάνουν λόγο για αντισυνταγματικότητα άρθρων του νομοσχεδίου, ενώ κυβερνητικοί βουλευτές θεωρούν απαραίτητες τις βάρβαρες αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» για να αποκτήσουν «βιωσιμότητα τα ασφαλιστικά ταμεία».
Κι όλο αυτό σε ένα σκηνικό που παρουσιάζει την κυβέρνηση εντελώς πανικοβλημένη στην ιδέα ότι μπορεί να υπάρξουν λαϊκές αντιδράσεις εκτός «θεσμοθετημένων ορίων». Γι’ αυτό και βλέπουμε μιλιούνια  μπάτσους  γύρω από τη Βουλή και το Σύνταγμα, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου στήθηκαν κάγκελα ψηλά στην Ηρώδου Αττικού.

Και για να επανέλθουμε στην συζήτηση στην Ολομέλεια της βουλής η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής, οπότε και θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία, στην οποία δεν αναμένονται εκπλήξεις.

Δεν χρειάστηκαν παρά λίγα λεπτά στον Θανάση Παφίλη για να δείξει πόσο υποκριτική και για το θεαθήναι είναι η συζήτηση που γίνεται στην βουλή.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ χωρίς καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια απέδειξε πόσο στημένος και χωρίς καμιά ουσία είναι ο υποτιθέμενος κοινοβουλευτικός διάλογος.  «Ποιος αποφασίζει τελικά αν είναι αντισυνταγματική μια διάταξη ή όχι;» αναρωτήθηκε ρητορικά. Και έδωσε την απάντηση. Οι 151 βουλευτές, δηλαδή τα κόμματα που έχουν την κυβερνητική πλειοψηφία. «Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει. Και μάλιστα έχει βγάλει έλικες και γίνεται ελικόπτερο» είπε χαρακτηριστικά. Αυτό γίνεται εδώ και χρόνια, συμπλήρωσε ο ίδιος. Είναι ένα παιχνίδι που παίζεται κάθε φορά για να κοροϊδέψετε τον ελληνικό λαό, συνέχισε, απευθυνόμενος στους βουλευτές των αστικών κομμάτων.

Οσο για την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων, ο Θ. Παφίλης, ζήτησε να επιστραφούν τα 100 δις που τους έχουν αρπάξει οι αστικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια «και  μετά να συζητήσουμε και μέσα στον καπιταλισμό αν είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger