Home » , » Επεισοδιακή συνεδρίαση στην δίκη της ΣΠΦ

Επεισοδιακή συνεδρίαση στην δίκη της ΣΠΦ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 | 8:28 μ.μ.

Επεισοδιακά εξελίχτηκε η σημερινή δίκη στο τρομοδικείο του Κορυδαλλού όπου δικάζονται τα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς κατηγορούμενοι ότι σχεδίαζαν την απόδρασή τους βάση του σχεδίου Γοργοπόταμος.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα indymedia όλα ξεκίνησαν από την προκλητική στάση της προέδρου του δικαστηρίου Ασημίνας Υφαντή, η οποία εκτελεί διατεταγμένη αποστολή, επιδεικνύοντας μια συμπεριφορά που προκάλεσε τις αντιδράσεις των κατηγορουμένων.

Ας δούμε τι αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλεστήκαμε:

Σήμερα 18/05 ξεκίνησε το δικαστήριο των συντρόφων της ΣΠΦ για το σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές.
Κατά την έναρξη της διαδικασίας απουσίαζε συνήγορος ενός μέλους της ΣΠΦ και ενώ το δικαστήριο όφειλε να του διορίσει νέο συνήγορο, η πρόεδρος Α.Υφαντή διέταξε να δικαστεί χωρίς δικηγόρο σαν να ήταν παρών..

Αμέσως οι σύντροφοι της ΣΠΦ Χρήστος Τσάκαλος, Γεράσιμος Τσάκαλος, Οικονομίδου Ολγα που ήταν παρόντες στην αίθουσα διέκοψαν την διαδικασία φωνάζοντας και βρίζοντας την πρόεδρο για τις φασιστικές πρακτικές που ακολουθεί..
Η πρόεδρος Υφαντή ανταπάντησε βρίζοντας τους και τότε οι σύντροφοι εκτόξευσαν αντικείμενα κατά πάνω της. Παρενέβησαν οι μπάτσοι συγκρατώντας τους, ενώ η πρόεδρος έτρεξε πανικόβλητη να κρυφτεί στο πίσω γραφείο των δικαστών..

Οταν επανήλθε το προεδρείο, ο εισαγγελέας Κούτρας πρότεινε να απομακρυνθούν οι 3 σύντροφοι της ΣΠΦ (μετά άλλαξε την πρόταση του κ πρότεινε να τους γίνουν συστάσεις και αν επαναληφτεί επίθεση από μεριάς τους τότε να αποβληθούν). Αμέσως μετά πήραν το λόγο οι συνήγοροι και δήλωσαν ότι είναι πρωτοφανές πρόεδρος δικαστηρίου να βρίζει κατηγορούμενους και να απειλεί λέγοντας «θα δείτε τι θα πάθετε..» και ταυτόχρονα κατέθεσαν αίτημα για διακοπή της δίκης εξαιτίας των φασιστικών μεθοδεύσεων που έχουν ακολουθηθεί και οι κατηγορούμενοι δεν έχουν πρόσβαση στην δικογραφία!!! Με λίγα λόγια δεν τους έχει παραδοθεί η δικογραφία και δεν γνωρίζουν καν για ποιες από όλες τις πράξεις κατηγορούνται.. Προσκόμισαν μάλιστα έγγραφα που αποδείκνυαν ότι η υπηρεσία της φυλακής δεν επέτρεψε την εισαγωγή κ ανάγνωση της δικογραφίας από τους συντρόφους καθώς αυτή υπάρχει μόνο σε ψηφιακή μορφή και δεν μπορεί να εκτυπωθεί .. χαρακτηριστικά δηλώθηκε ότι ο όγκος της δικογραφίας σε έντυπη μορφή είναι τόσο μεγάλος όσο ένα δωμάτιο..

Ο Χρήστος Τσάκαλος παίρνοντας τον λόγο ανέφερε ότι το δικαστήριο αυτό μεθοδεύει την καταδίκη των συγγενών τους (που έχουν παραπεμφθεί με την κατηγορία της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις που επισύρουν ποινές έως και 20 χρόνια). Μάλιστα ανέφερε ότι η ΣΠΦ και η συντρόφισσα Α. Σπυροπούλου ανέλαβαν την ευθύνη για το σχέδιο απόδρασης αλλά κανείς από τους υπολοίπους κατηγορούμενους δεν έχει σχέση με αυτήν… Κλείνοντας τόνισε ότι αυτό που επιδιώκει αυτό το δικαστήριο είναι να γίνει η διαδικασία χωρίς να είναι παρόντες οι σύντροφοι της ΣΠΦ για να μπορέσει η πρόεδρος Α.Υφαντή να μαγειρέψει τις αλχημείες της ανενόχλητη.. Στην συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα, λέγοντας πως είναι δεδομένο ότι η πρόεδρος Α.Υφαντή θα ζητήσει την αποβολή τους για να δικάσει όπως της έχουν ζητήσει τα αφεντικά της..
Κατόπιν πήρε τον λόγο η συντρόφισσα Ολγα Οικονομίδου και αφού ανέδειξε την φασιστική συμπεριφορά κ νοοτροπία της πρόεδρου κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης εναντίον της..

Το προεδρείο απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες το αίτημα, όπως και το αίτημα για την δυνατότητα ανάγνωσης της δικογραφίας από τους κατηγορουμένους και διέταξε την αποβολή των 3 συντρόφων της ΣΠΦ (Γ.Τσάκαλου, Ο.Οικονομίδου κ Χ.Τσάκαλου) για αόριστο χρόνο συνεδρίων κ με την άδεια να επιστρέψουν όταν κι αν το δικαστήριο κρίνει .. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το δικαστήριο μπορεί να αποκλείσει τους συντρόφους για όλη την διάρκεια της δίκης και απλά να τους ανακοινώσει την καταδίκη τους..
Ακολούθησαν ενστάσεις από τους δικηγόρου οι οποίες φυσικά απερρίφθησαν όλες..

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 24 Μαΐου μέρα Τρίτη και κάλεσε τους 5 πρώτους μάρτυρες – μπάτσους..
Είναι ξεκάθαρο πως τα τρομοδικαστήρια πλέον εναντίον των αναρχικών ενόπλων οργανώσεων σχεδιάζουν την εκδίκηση και την ρεβάνς του κράτους εναντία στους αναρχικούς αντάρτες πόλης που παραμένουν συνεπείς και αμετανόητοι.. Το στοίχημα του αλληλέγγυου κόσμου παραμένει ανοιχτό.. ή θα παραμείνει θεατής στα δικαστικά πραξικοπήματα που ετοιμάζονται ή με την παρουσία και την δράση του θα αποτελέσει οδόφραγμα ενάντια στην επέλαση του αστυνομικού δικαστικού κράτους..

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger