Home » , » Ο «Κόφτης Τσίπρα σκορπά τον όλεθρο»

Ο «Κόφτης Τσίπρα σκορπά τον όλεθρο»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 | 12:36 μ.μ.

Πηγή: Γιώργος Δελαστίκ – «Επίκαιρα»

Τρελοί από χαρά οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δανειστές με τη στάση της κυβέρνησης Τσίπρα.
«Η Ελλάδα θα εφαρμόσει ως μέρος των προαπαιτούμενων δράσεων για την πρώτη αξιολόγηση ένα πρώτο πακέτο δημοσιονομικών παραμετρικών μέτρων που συμποσούνται στο 3% του ΑΕΠ το 2018. Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει μεταρρύθμιση των συντάξεων, μεταρρύθμιση του προσωπικού φόρου εισοδήματος και πρόσθετα παραμετρικά δημοσιονομικά μέτρα, όπως μεταρρύθμιση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) και μέτρα που αφορούν στον λογαριασμό των μίσθιον του δημόσιου τομέα» αρχίζει η ανακοίνωση της Ευρωομάδας (Eurogroup) που εκδόθηκε τη Δευτέρα 9 Μαΐου.

Λίγο πολύ αυτά τα ξέραμε πια. Η βόμβα σκάει όμως στο δεύτερο σημείο της ανακοίνωσης, όπου θεσμοθετείται ο… «κόφτης Τσίπρα»! Θεσμοθετείται, δηλαδή, ένας αυτόματος μηχανισμός περικοπής δαπανών του κράτους, συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων των συντάξεων και των μειώσεων των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς την παραμικρή συζήτηση, αν η Ελλάδα δεν πετυχαίνει το εξωφρενικό πρωτογενές πλεόνασμα που απαιτούν οι δανειστές!

Μηχανισμός που ήρθε για να μείνει

«Ένας πρόσθετος μηχανισμός απρόοπτων καταστάσεων, ο οποίος θα νομοθετηθεί για να διασφαλίσει ότι ένα πακέτο μέτρων, τα οποία θα συμπεριλαμβάνουν μη διακριτικά μέτρα, θα εφαρμόζεται αυτομάτως, αμέσως μόλις υπάρχει αντικειμενική ένδειξη αποτυχίας να επιτευχθούν οι στόχοι του ετήσιου πρωτογενούς πλεονάσματος του προγράμματος (3,5% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα)» γράφει η απόφαση της Ευρωομάδας, αναφερόμενη στον «κόφτη Τσίπρα».

Αμέσως μετά συνεχίζει το Eurogroup: «Αν μέτρα θεσπιστούν με προσωρινή ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

13 Μαΐου 2016 στις 6:59 μ.μ.

Καταλαβε το Δελαστικ και αλλαξε επαγγελμα.
Δεν ειχες το θαρος να κανεις χαρακιρι για το τουλαχιστον δυχρονο λιβανισμα που εκανες στον Τσιπρα και την αθκια σοσιαλδημοκρατια του κερατα,
αλλα δεν εχεις το δικαιομα να γραφεις σαν να μη τρεχει τιποτα, κριτικες γι αυτο που οι κομμουνιστες περιεγραφαν με λεπτομερια , οταν εσυ λιβανιζες.

Η θεση σου μαζι με πολλους αλλους πολιτικους απατεωνες, ειναι στη χωματερη της ιστοριας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger