Home » » Μεταγραφή από Ουκρανία ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα (βίντεο).

Μεταγραφή από Ουκρανία ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα (βίντεο).

Από askordoulakos , Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 | 12:03 π.μ.


Από solidarityantifascistukraine
  
Καλώς τα δεχτήκαμε.

 Όπως όλα δείχνουν, ο Geoffrey Pyatt (Τζέφρεϊ Πάιατ), ο πρέσβης των ΗΠΑ κατά το (ή μήπως να πούμε καλύτερα «που έφερε εις πέρας το») πραξικόπημα του Μαϊντάν στην Ουκρανία το 2014, θα είναι σύντομα ο νέος Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα.
Ο Πάιατ, που θεωρείται άνθρωπος ειδικών αποστολών επιλέχθηκε να στελεχώσει την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα σε μια συγκυρία που οι σχέσεις των ΗΠΑ με την κυβέρνηση Ερντογάν είναι ιδιαιτέρως τεταμμένες, στο φόντο φυσικά του πολέμου στη Συρία και ενώ ακούγεται έντονα το σενάριο ενός επεισοδίου στο Αιγαίο. Επιπλέον, η «μεταγραφή» του Πάιατ ανακοινώνεται λίγο καιρό αφού επανήλθε στην επιφάνεια το θέμα με τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου που έφερε, ως πρόταση, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην επίσκεψή του στηνΕλλάδα στα τέλη Μάη.


Ο Πάιατ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της αμερικανικής πολιτικής στην Ουκρανία, τόσο κατά την προετοιμασία της ανατροπής Γιανουκόβιτς, όσο και κατά τον διετή πόλεμο που ακολούθησε και μαίνεται έως σήμερα στην Ανατολική Ουκρανία.Επιπλέον, στο ίδιο διάστημα προώθησε την πολιτική του ΔΝΤ και του ξεπουλήματος της ουκρανικής αγροτικής γης σε αμερικάνικες πολυεθνικές καλλιέργειας μεταλλαγμένων γεωργικών προϊόντων. Θεωρείται άριστος συνεργάτης με τη Βικτόρια Νούλαντ, ειδική επίσης σε θέματα της Ανατολικής Μεσογείου. Άλλωστε, ήταν οι δυο τους που πιάστηκαν να συνομιλούν λίγο πριν το πραξικόπημα του Μαϊντάν «μαγειρεύοντας» τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης της χώρας, συνομιλία όπου ακούστηκε και το περίφημο «Fuck the E.U.». 


 

Πέρα από τα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν για το σκεπτικό πίσω απ’ αυτή την κίνηση των ΗΠΑ, το αντιφασιστικό, αντιπολεμικό και αντι-ιμπεριαλιστικό κίνημα θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για τους νέους σχεδιασμούς για την περιοχή.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

10 Ιουνίου 2016 στις 8:11 π.μ.

Αφου ο εγκεφαλος συνεργατης και βοηθος των ναζι της Ουκρανιας ηλθε στην αμερικανικη πρεσβεια στην Αθηνα τοσο κοντα κυριολεκτικα στα ποδια της κυβερνησης και του Κοτζια δεν θα χρειαζονται πλεον να ταξιδευουν στο μακρι
νο Κιεβο να τους ανταμωνουν να συζητανε και να καταστρωνουν απο κοινου
βρωμικα και αντιλαικα σχεδια αλλα θα τους εχουν διπλα τους οποτε και οι αποφασεις που θα παιρνονται δεν θαναι του ποδαριου αλλα πολυ καλα μελετη
μενες και θαχουν και καλυτερη αποτελεσματικοτητα μια και τουτη η περιοχη
τουτη την περιοδο παρουσιαζει επικινδυνη ενταση

10 Ιουνίου 2016 στις 2:23 μ.μ.

Μπήκε και δεύτερο αμερικανικό αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο. Ο Ερντοκάν εκβιάζει τους Αμερικανούς εκμεταλλευόμενος την ανάγκη τους να "μαζέψουν" τον Πούτιν. Τον Πούτιν, που δεν έχει άλλη επιλογή παρά να διεκδικεί αναβάθμιση-αποκατάσταση σύμφωνα με την κληρονομιά της ΕΣΣΔ (την οποία μισεί, όπως όλοι οι "νεορώσοι", αλλά δεν είναι καιρός ακόμη να το δείξει....).
Οι αμερικάνοι βέβαια, είναι πολύ δυνατοί για να ανεχτούν τέτοια.
Κακά σημάδια όλα αυτά.....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger