Home » , » Βρετανικό Δημοψήφισμα: Κορυφώνονται οι αντιθέσεις εντός Ε.Ε., οξύνεται ο ταξικός πόλεμος!

Βρετανικό Δημοψήφισμα: Κορυφώνονται οι αντιθέσεις εντός Ε.Ε., οξύνεται ο ταξικός πόλεμος!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 | 5:47 μ.μ.

Αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα, τότε τα δύο κεντρικότερα θεσμικά πρόσωπα του βρετανικού αστικού πολιτικού σκηνικού, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και η βασίλισσα Ελισάβετ, συμβολίζουν τη βαθιά αντίθεση που διατρέχει πλέον ολόκληρο τον πολιτικό-κοινωνικό-οικονομικό ιστό. Ο μεν πρώτος, οπαδός της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. αφενός υπόσχεται «μερισματική απόδοση» εάν οι Βρετανοί ψηφοφόροι ταχθούν υπέρ, με τη μορφή μεγάλης αύξησης των επενδύσεων, αφετέρου απειλεί, απευθύνοντας εκκλήσεις στους Βρετανούς, ειδικά τους μεγαλύτερης ηλικίας ψηφοφόρους, να σκεφτούν τι επιπτώσεις θα είχε η αποχώρηση του Η.Β. από την ΕΕ για τη χώρα και για τις μελλοντικές γενιές.

Απέναντι του, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph που επικαλείται τις δηλώσεις του βιογράφου της, βρίσκεται η Βασίλισσα Ελισάβετ που φέρεται να τάσσεται υπέρ του Brexit. Σε δείπνο που είχε πρόσφατα με φίλους και συνεργάτες της ζήτησε από τους καλεσμένους της να της δώσουν τρεις καλούς λόγους για τους οποίους η Βρετανία θα έπρεπε να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επισήμως, η βασίλισσα είναι «πολιτικά ουδέτερη», όμως, όπως σημειώνει η εφημερίδα στο δημοσίευμά της, η φύση της ερώτησης που φέρεται να έκανε κατά τη διάρκεια του δείπνου δίνει βαρύτητα στους ισχυρισμούς ότι η Ελισάβετ θα επιθυμούσε να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ε.Ε.

Φυσικά, δεν είναι αναγκαία αυτή η συμβολοποίηση, για να καταλάβει κανείς την ευρύτερη σύγκρουση που μαίνεται. Το θέμα είναι αυτό που την πυροδοτεί. Ποιοι είναι οι λόγοι που ουσιαστικά το σύνολο του πλανήτη θα έχει στραμμένα τα μάτια του στη Βρετανία; Ο παρανομαστής των ευρύτερων συγκλονιστικών εξελίξεων δεν είναι άλλος από τη βαθιά καπιταλιστική κρίση. Οι σύγχρονοι όροι για το ξεπέρασμά της και το νέο γύρο καπιταλιστικής κερδοφορίας (που δε φαίνεται άμεσα στον ορίζοντα των δεδομένων πολιτικών, οικονομικών και ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

23 Ιουνίου 2016 στις 11:26 μ.μ.

"οξύνεται ο ταξικός πόλεμος!" στην Ιγκλετέρα, με την κυρά-Ελισσάβετ σε ρόλο Πασιονάριας!
Ρε, τι έχουμε πάθει.....

24 Ιουνίου 2016 στις 12:39 π.μ.

Ταξικο πολεμο βλεπουν τα Συριζοπασοκια.
Η βασιλισσα σαν καινουργιος Αρης Βελουχιωτης.
Η απατεωνια σε νεα υψη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger