Home » , » Το Τραγικά αποκαλυπτικό επεισόδιο στο Μαξίμου

Το Τραγικά αποκαλυπτικό επεισόδιο στο Μαξίμου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016 | 8:10 μ.μ.

Του Μιχαήλ Στυλιανού

Την τραγική εξαφάνιση ελληνικών χαρακτηριστικών, όπως φιλότιμο, εθνική υπερηφάνεια, αυτοσεβασμός –τουλάχιστον σε επίπεδο ηγεσιών και λειτουργών ενημέρωσης- αποκάλυψε το απίστευτο χθεσινό επεισόδιο στην πρωθυπουργική κατοικία, κατά την επίσκεψη του Γερμανού αντικαγκελαρίου Γκάμπριελ.

Σχετικό λακωνικό ρεπορτάζ του ΑΠΕ ανέφερε ότι κατά την συνάντηση του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με τον Α. Τσίπρα, ο  εικονιζόμενος Βαυαρός πρώην υπουργός Πέτερ Ραμσάουερ, της συνοδείας του αντικαγκελαρίου, κραύγασε, σε φωτορεπόρτερ που προφανώς τον έσπρωξε: «Μη με ακουμπάς βρωμοέλληνα». Εκστόμισε την βρισιά στα γερμανικά και την επανέλαβε στα αγγλικά, για να εξασφαλίσει την λήψη της από τον στόχο. «Don’t touch me, you filthy Greek!»

Το γεγονός προκάλεσε κάποιους ψιθύρους διαμαρτυρίας μεταξύ των παρόντων φωτορεπόρτερ και απασχόλησε κάποια μονόστηλα κουτσομπολιού κάποιων εφημερίδων, όπως το κυβερνητικό όργανο, η Αυγή. Δεν διατάραξε το θυμικό της κυβέρνησης ούτε άλλωστε τις ευαισθησίες της αντιπολίτευσης. Στα εθνικά και ιδιωτικά κανάλια σιγή ασυρμάτου.

Φαινόμενα που αποδεικνύουν ότι εξαετής καθημερινή άσκηση στις επικύψεις και στην απόλαυση λακτισμάτων, μαστιγώματος και λοιπών εξευτελισμών, έναντι της «εύνοιας» του δυνάστη, έχουν αναγάγει τον Χατζηαβάτη και το Γιουσουφάκι του Καζαντζάκη σε οδηγό «σαβουάρ βίβρ» της ηγέτιδας τάξης στην Ελλάδα.
Επρόκειτο ωστόσο για πρωτάκουστο διπλωματικό επεισόδιο, χωρίς προηγούμενο στα χρονικά των διεθνών σχέσεων.

Δεν είναι ο κουρεμένος νεοναζιστής του Μονάχου που είπε στον εκεί ΄Ελληνα μετανάστη: «Μη με ακουμπάς Βρωμοέλληνα». Η βρισιά εκστομίστηκε από Γερμανό βουλευτή, πρώην υπουργό, μέλος της αντιπροσωπείας του Γερμανού αντικαγκελαρίου. Και όχι στον δρόμο ή στη γερμανική πρεσβεία, αλλά μέσα στο Μαξίμου, στην επίσημη κατοικία του ΄Ελληνα πρωθυπουργού, κατά την επίσημη γερμανική επίσκεψη.

Το «βρωμοέλληνα», από αυτό το πρόσωπο, τον χώρο και τις συνθήκες, αποτελούσε «σφαλιάρα» στο πρόσωπο –όχι του τυχαίου Τσίπρα- αλλά του πρωθυπουργού της Ελλάδος και του έθνους των Ελλήνων.

Εάν συνέβαινε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, στην Βουλγαρία, στην Αλβανία, στο Μπαγκλαντές, ή σε οποιοδήποτε λαϊκό σπιτικό της ελληνικής επαρχίας, η ελάχιστη αντίδραση του οικοδεσπότη θα ήταν: Τι είπατε κύριε; ΄Εξω από το σπίτι μου!          

Στο επίπεδο διακρατικών σχέσεων η ελάχιστη αντίδραση θα ήταν  εντονότατο διπλωματικό διάβημα διαμαρτυρίας, κήρυξη του υβριστή σε persona non grata/ ανεπιθύμητο πρόσωπο, και μεγίστη προβολή του επεισοδίου στην εθνική και στην διεθνή δημοσιότητα.

Αυτά βέβαια προϋποθέτουν πολιτική και πνευματική ηγεσία που εμφορείται και διδάσκει εθνική αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια και λεβεντιά. Χαρακτηριστικά που φαίνεται χάθηκαν σε μια χώρα εξ αυτού καταδικασμένη να χαθεί.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

2 Ιουλίου 2016 - 8:28 μ.μ.

Εαν απευθυνοσουν σε μενα και εκφραζοσον ετσι οπως τον ελληνα φωτορεπορτερ
απ τα χερια μου δεν θα σε εβγαζαν ακομα κι αν επεφταν επανω μου ολοι οι
φρουροι του Μαξιμου Βρε τι γιναν τα παληκαρια και οι λεβεντονιες σε τουτη
τη Χωρα?

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger