Home » » «Λευτεριά στον Κούλη» και άλλα ευτράπελα (βίντεο)

«Λευτεριά στον Κούλη» και άλλα ευτράπελα (βίντεο)

Από askordoulakos , Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016 | 8:02 μ.μ.



Του Γεράσιμου Χολέβα (από  «Ημερόδρομος»)

Απ’ όλα έχει ο «πολιτικός διάλογος» τις τελευταίες μέρες… Μοιάζει με μια κακόγουστη και κακοπαιγμένη παράσταση, που οι πρωταγωνιστές της διακρίνονται για ένα κοινό στοιχείο: Χιλιόμετρα απόστασης από την πραγματικότητα.

Πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών

Δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το χθεσινό …ξέσπασμα του, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή, για τον εκλογικό νόμο: «Εγώ ήμουνα πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών από τη χούντα». Για να προσθέσει τρεις, τέσσερις φορές: «Γιατί γελάτε, κύριοι;». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε, επίσης, πως έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην εξορία, εννοώντας την παραμονή της οικογένειας Μητσοτάκη στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, μετά τον κατ’ οίκον περιορισμό, στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες (ανεπιβεβαίωτες) ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν και στο Πολυτεχνείο το 1973. Δραπέτευσε από την εξορία κι έφτιαξε δική του αντιδικτατορική ομάδα...
με την εξής ονομασία: «Κουδουνίστρες-Μπέμπηδες ενάντια στη χούντα».

Κρίμα, Φώφη

Ο Αλέξης Τσίπρας, χθες στη Βουλή, γενικά ήταν χαλαρός. Είχε, όμως, κι αυτός τη δύσκολη στιγμή του. Σε κόντρα που είχε με τη Φώφη Γεννηματά, η οποία υπερασπίστηκε με σθένος την προσφορά του ΠΑΣΟΚ στον τόπο, δήλωσε απογοητευμένος. «Κρίμα», είπε, στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για τους χαρακτηρισμούς της εναντίον του. Της έκανε και μια παρατήρηση: Οι πολιτικοί ηγέτες, είπε ο πρωθυπουργός, δεν έχουν πολλές ευκαιρίες να αποδείξουν εάν έχουν στόφα ηγέτη. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας, έχασε μια σημαντική ευκαιρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες (ανεπιβεβαίωτες) ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να δώσει μια ακόμα ευκαιρία στην Φ. Γεννηματά, με αντάλλαγμα κάποιες παλιές βιντεοκασέτες με ομιλίες του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός ψάχνει καιρό αυτό το σπάνιο υλικό. 

Με αποκάλεσες γραφικό;

Ο Κ. Σκανδαλίδης είπε «γραφικό» τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, χθες στη Βουλή. Ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος παρακολουθούσε τη συνεδρίαση από την τηλεόραση του γραφείου του, επέστρεψε οργισμένος στην αίθουσα της ολομέλειας και πήγε μπροστά στον Κ. Σκανδαλίδη, φωνάζοντας, μεταξύ άλλων: «Με αποκάλεσες γραφικό;».

Σύμφωνα με πληροφορίες (ανεπιβεβαίωτες) οι δύο πολιτικοί άνδρες τα ήπιαν αργά το βράδυ σε μπαρ, στο κέντρο της Αθήνας και η παρεξήγηση λύθηκε. Ο Σκανδαλίδης θυμήθηκε με νοσταλγία τα χρόνια που ήταν υπουργός και ο Λεβέντης συγκινήθηκε. Όπως είναι γνωστό ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δεν το έχει και δύσκολο το βούρκωμα.

Ανώτατη ΠΑΣΟΚική σχολή

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως επανεμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας εκείνες τις αλησμόνητες εποχές που η Νεολαία ΠΑΣΟΚ έβγαζε οργισμένες ανακοινώσεις εναντίον υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Για όποιον δεν θυμάται τέτοιου είδους ανακοινώσεις να τονίσουμε πως ήταν ένα κλασικό δείγμα της ανώτατης ΠΑΣΟΚικής σχολής.

Γιατί παρενέβη η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ; Αντέδρασε στην …παλικαρίσια δήλωση του  αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα: «Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Δένδια διότι κάποτε διαδήλωνα εναντίον του (…) Είναι πιο πολύπλοκα τα πράγματα…».

Να σημειωθεί πως η δήλωση Μουζάλα δεν ήρθε από μόνη της. Είναι μια εξειδίκευση της γραμμής Τσίπρα, ο οποίος, όπως είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ: «Σίγουρα έχω μάθει ότι το να είναι κανείς στην κυβέρνηση της χώρας έχει, στην πράξη μεγάλη διαφορά,  απ’ ότι θεωρητικά μπορεί να πιστεύει ότι σημαίνει αυτό».

Σύμφωνα με πληροφορίες (ανεπιβεβαίωτες) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει την πρόθεση να συναντήσει τον Αντώνη Σαμαρά και να του ζητήσει συγγνώμη, φωνάζοντας: Αντώνη, είχες δίκιο. Έλα να συνεργαστούμε.


Προσοχή: Με πλάγια γράμματα δεν καταγράφονται αληθινά περιστατικά. Δεν συμβαίνει το αντίστροφο…
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

22 Ιουλίου 2016 στις 10:24 μ.μ.

Κάθε πράγμα στην πολιτική έχει σοβαρή και αστεία πλευρά. Ο κόσμος καλά έκανε και γέλασε, διακωμώδησε και λοιδόρησε το νεοφιλελεύθερο βρικόλακα για τα όσα είπε ότι ήταν τάχα πολιτικός κρατούμενος! Επίσης δεν είναι και λαϊκιστής, μην το ξεχνάμε. Μερικά μόνο από τα πολλά σχόλια (Υπάρχουν φυσικά και σατυρικές φωτογραφίες, γελιογραφίες κοκ):
"Ψυχάρα ο #politikos_kratoumenos , δεν κρατάει κακία στους νοσταλγούς της χούντας. Τους έχει στο κόμμα του". "πρώτη φορά πολιτικός κρατούμενος της χούντας ηγείται ενός κόμματος που τα μισά στελέχη του είναι φιλοχουντικοί". "Και έλεγε ο Κούλης στους βασανιστές του: Σταματήστε το φουά γκρα. Όχι άλλο φουά γκρα". "Ο #politikos_kratoumenos έδειξε πόσο αποκομμένοι είναι από την πραγματικότητα, αλλά και πόσο λυσσάνε να είχαν την ιστορία της Αριστεράς." "Η πρώτη αντιστασιακή πράξη του Κούλη ήταν να μην φάει το κρουασάν του!". "χώστε τον σ ένα σκοτεινό κελί, φάλαγγα τρις ημερησίως να καταλάβει τη διαφορά του #μαλάκα με #politikos_kratoumenos" "ο @kmitsotakis δεν μπορεί να διανοηθεί ότι λέει μαλακίες από τα βασανιστήρια που πέρασε ως #politikos_kratoumenos, μη γελάτε ρε σεις". "Οι Μητσοτάκηδες είναι μάστιγα, μεταδοτική ασθένεια και ο (υ)ιός Κούλης ήταν κολλητικός κρατούμενος"."Η φρουτοκρεμα μας κρύα Και το χαβιάρι μας μαύρο"."Έχω περάσει και γω #politikos_kratoumenos μια φορά στα 8 μου όταν με κυνηγούσε η μαμά μου να φάω συκώτι και κρυβόμουν στην ντουλάπα". "Κι εγώ κρατούμενος θα ένιωθα με πατέρα τον επίτιμο"."Κακό δεν είναι να πετάς μια μπαρούφα. Κακό είναι να μην το καταλαβαίνεις"! "Που πας χωρίς Αρκά ρε Κούλη"? "-Κάνει σεισμό -Όχι ρε, τα κόκαλα του Παναγούλη είναι"...
Η σοβαρή πλευρά είναι η πρόθεση του αρχηγού της ΝΔ. Προσπαθεί συστηματικά να αντιστρέψει την πραγματικότητα. Ο βασιλοχουντικός, γιατί αυτό ακριβώς είναι, θεωρεί ότι η γνώμη του υπερέχει όλων των υπολοίπων, άλλωστε το δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς με την απέχθεια του στη Δημοκρατία. Είναι αντίθετος με κάθε αναλογικό σύστημα, όπως κάθε φασίστας, θεωρεί "επικίνδυνα" τα δημοψηφίσματα ενώ νομίζει πως η πλειοψηφία είναι δήθεν "ανεύθυνη" και "ανίδεη"! Αυτή την προπαγάνδα προσπαθεί διακαώς να μας την περάσει μέσω του κόμματος του και των ΜΜΕ που τον υποστηρίζουν.
Επικίνδυνη για τη δημοκρατία είναι η αλαζονική νοοτροπία που έχει. Σε συνδυασμό με τη διαφθορά και τη νεοφιλελέ θεωρία του για νέα χειρότερα μνημόνια πρόκειται, αν ποτέ πάρει εξουσία, να κάνει πράγματα τρις χειρότερα κι από αυτά που κάνει σήμερα ο Ερτογάν στην Τουρκία. Δεν έχει καμία αναστολή, ούτε σέβεται τίποτα. Ακόμα και τα εγκλήματα της δεξιάς προσπαθεί με αυτό τον έμμεσο αλλά χυδαίο τρόπο να τα ξεπλύνει.
Ο κόσμος αντέδρασε καλά που γέλασε, αλλά σίγουρα πρέπει να μας προβληματίσει το πόσο αδίστακτος και ξεδιάντροπος είναι. Δεν πρόκειται περί λάθους αλλά για σκοπιμότητα. Σήμερα απέδειξε ότι είναι πιο υβριστής ακόμα κι από τον Τσίπρα, (που έκανε το ΟΧΙ, ΝΑΙ) επομένως "καταλληλότερος" για τη βρομοδουλειά των τοκογλύφων.
Η πολιτική του είναι ένα ξέπλυμα στη χούντα, στον πιο ακραίο σκοταδισμό. Τα αστικά κόμματα προετοιμάζονταν χρόνια για τη στιγμή του μνημονίου. Δεν φτάσαμε τυχαία στη χρεοκοπία. Η αστική δημοκρατία διεφθαρμένη και σάπια μας οδήγησε στη σημερινή κρίση μόνο και μόνο για να επιβάλει μια νέου τύπου καπιταλιστική δικτατορία.
Όσοι έπαθαν από τη χούντα και τις πολιτικές της γνωρίζουν καλά ποίος είναι ο Μητσοτάκης, ποιές οι βαρύτατες ευθύνες του με την αποστασία του 1965 και πόσο "άσχημα" τα πέρασε στο Παρίσι. Δεν είναι τυχαίο, ότι ο γιος διάλεξε τον Ιούλιο για να ασελγήσει στα θύματα του μπαμπά. Δεν του πέρασε όμως. Η αντίδραση ήταν έντονη, εντούτοις θα συνεχίσει τις προκλήσεις. Είναι συνήθεια των γουρουνιών να κυλιούνται στη λάσπη... mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger