Home » , , » Συντονιστείτε σήμερα στις 6μμ στον ρ/σ μας. Τετράωρο αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη που γεννήθηκε σαν σήμερα το 1931

Συντονιστείτε σήμερα στις 6μμ στον ρ/σ μας. Τετράωρο αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη που γεννήθηκε σαν σήμερα το 1931

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 | 2:51 μ.μ.

Φονιάδες μονοπώλια 
παντού φωτιές ανάβουν, 
μας καίνε, μας δικάζουνε 
και την ψυχή μας βγάζουνε 
και ζωντανούς μας θάβουν.

Ποδοπατούν αλύπητα
τ’ ανθρώπινο το σώμα, 
στο άγνωστο βαδίζουμε
κι όνειρα πια δε χτίζουμε, 
μας κλείνουνε το στόμα.

Έρχονται χρόνια δύσκολα. Τραγούδι του Μάκης Ερημίτης σε ερμηνεία του Στέλιου Καζαντίδη

Όπως είχαμε υποσχεθεί, σήμερα –μέρα που γεννήθηκε ο Στέλιος Καζαντζίδης το 1931 στην προσφυγούπολη της Νέα Ιωνία- θα κάνουμε από τον διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό ένα μεγάλο αφιέρωμα σ’ αυτόν τον ανεπανάληπτο λαϊκό καλλιτέχνη.

Συντονιστείτε λοιπόν, σήμερα στις 6 το απόγευμα στον ρ/σ και για περισσότερες από 5 ώρες απολαύστε μοναδικές ερμηνείες από τον καλλιτέχνη που σημάδεψε το λαϊκό μας τραγούδι, ακούστε σπάνια τραγούδια του, παρακολουθήστε την πορεία μισού αιώνα του Σ. Καζαντζίδη που άφησε πίσω του ένα τεράστιο έργο.

Εγινε ίνδαλμα εκατομμυρίων ανθρώπων τραγουδώντας τους πόνους τους, τους έρωτες τους, τα παράπονα και τα όνειρα της φτωχολογιάς. Ολοι οι μεγάλοι συνθέτες ανάμεσα τους Παπαϊωάννου, Τσιτσάνης, Καλδάρας, Χιώτης, Ζαμπέτας, Μαρκόπουλος, Θεοδωράκης, Χατζηδάκης, Ξαρχάκος, Δερβενιώτης, Μπακάλης, Λεοντής, Νικολόπουλος, Καραπατάκης, Σούκας, Ακης Πάνου, Μητσάκης του εμπιστεύτηκαν έργα τους. Το ίδιο και οι καλύτεροι στιχουργοί που γνώρισε ο τόπος μας, όπως οι Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, Κώστας Βίρβος, Χρ. Κολοκοτρώνης, Τ. Λειβαδίτης, Δ. Χριστοδούλου, Λ. Παπαδόπουλος, Πυθαγόρας, Κ. Μάνεσης, Σ. Τσώτου

Μπορεί να έχασε την σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο στις 14/9/2001, ο μεγάλος λαϊκός ερμηνευτής όμως είναι πάντα στην καρδιά και στην δισκοθήκη μας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger