Home » , » "Πρώτο Θέμα": Παγκόσμια πρωτοτυπία. Σε χρηματοδοτούν για να αγοράσεις την εφημερίδα.

"Πρώτο Θέμα": Παγκόσμια πρωτοτυπία. Σε χρηματοδοτούν για να αγοράσεις την εφημερίδα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 | 11:38 π.μ.

Του Β. 

Αυτό που συμβαίνει με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί σε καμιά χώρα του πλανήτη. Να χρηματοδοτείται δηλαδή ο αναγνώστης για να αγοράσει το έντυπο.
Και αυτό το φαινόμενο δεν είναι κάτι παροδικό και ανάξιο σχολιασμού.
Πριν καιρό –και πριν χρεοκοπήσουν τα σούπερ μάρκετ του Μαρινόπουλου- πληρώνοντας το τίμημα των 4,25 ευρώ για να προμηθευτείς την εφημερίδα του κ. Αναστασιάδη, έπαιρνες μαζί της και κουπόνι αξίας 6 ευρώ που εξαργύρωνε σε ψώνια από τα προαναφερόμενα σούπερ μάρκετ.

Η χθεσινή έκδοση του «Πρώτου Θέματος σε δισέλιδη διαφήμιση μας αναγγέλλει ότι από τις 4 Σεπτέμβρη «Τα My market, η 100% ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, και το Πρώτο Θέμα εγκαινιάζουν μια αποκλειστική συνεργασία και σας προσφέρουν ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ 5 ΕΥΡΩ για αγορές 25 ευρώ και άνω σε όλα τα καταστήματα My market και Βερόπουλος … Και αν θέλετε ακόμα μεγαλύτερο κέρδος, εξαργυρώστε έως και 3 δωροεπιταγές ανα εβδομάδα».

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν –πέρα απ’ το προφανές συμπέρασμα ότι η κυκλοφορία που παρουσιάζει η εφημερίδα είναι εντελώς πλασματική- είναι πάρα πολλά, με το σημαντικότερο: Τι υπάρχει πίσω απ’ αυτή την συμφωνία των εκδοτών του «Π.Θ» με τους ιδιοκτήτων των προαναφερόμενων σούπερ μάρκετ; Κι αυτό γιατί είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να αποφέρει κέρδος 5 ευρώ, στους κατόχους αυτών των πολυκαταστημάτων,  η πώληση προϊόντων τους αξίας 25 ευρώ.  Το συνήθεις κέρδος των σούπερ μάρκετ κυμαίνεται μεταξύ 3 και  9% ανάλογα τα προϊόντα που καταναλώνουν. Εδώ μας παρουσιάζονται να πουλούν με ζημιά πάνω από 15%. Είναι δυνατόν αυτό;

Λογική εξήγηση υπάρχει;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

31 Αυγούστου 2016 στις 2:35 μ.μ.

Πολύ ενδιαφέρον θέμα έπιασες!

Μία προηγούμενη διαφήμιση (προσφορά δεν την λες) ήταν εκείνη που σου έκαναν έκπτωση 5 ολόκληρα ευρώ αν αγόραζες μία καινούργια κρεβατοκάμαρα (των 1000 ευρώ ας πούμε).

Όμως εδώ έχουμε είδη στοιχειώδους κατανάλωσης με τιμές μικρές και όλοι ζούμε με τον μύθο του χαμηλού μικτού κέρδος των Σούπερ Μάρκετ. Διάολε το γάλα θα το πάρουμε όλοι για τα παιδιά μας, δεν μπορεί να βγάζεις υπερκέρδη από αυτό...

Αμ δεν...
http://www.mymarket.gr/getattachment/Alisida/Oikonomika-stoixeia/2014.pdf.aspx
Ισολογισμός My Market οικογένειας Παντελιάδη έτους 2014
Μικτό κέρδος από τις πωλήσεις 82,5 εκκ δηλαδή 12% επί του τζίρου. Όπα μεγάλε, μύθος το 4 και 5% μικτό κέρδος των ΣΜ; ΝΑΙ και έχει και συνέχεια.
Στα 82,5 εκ από κάτω πάει και προσθέτει άλλα 62εκ γενικά έσοδα; Δεν είναι στραγάλια, αλλά προσθέτει 3/4 επιπλέον των κανονικών του κερδών...
Για να μην το πολυλογούμε τα μικτά αποτελέσματα μιλάνε πως το 2014 είχε συντελεστή μικτού κέρδους 20,7%

http://www.mymarket.gr/getattachment/Alisida/Oikonomika-stoixeia/oikonomiki_katastasi_metro_2015.pdf.aspx
Ισολογισμός 2015
Μία από τα ίδια, αλλά τώρα στρογγύλεψε -εν μέσω κρίσης- το τελικό ποσοστό κέρδους στο 21%. Αμ πως;
Άντε έβαλαν και τίτλο "λοιπά συνήθη έσοδα" στο κονδύλι εκείνο που προσθέτουν και εξακοντίζουν τα κέρδη αν αφαιρέσεις από τις πωλήσεις το πόσο αγόρασες αυτά που πούλησες.

Συνοψίζοντας: άμεσο κέρδος εκ των πωλήσεων περίπου 12%. Έσοδα για "προβολές προμηθευτών", "ράφια" κτλ έως και εκπτώσεις τέλους χρόνου βάση τζίρου σε κάθε προμηθευτή, στο ύψος 8-9% επί του τζίρου. Όλο το πακέτο πάνω από 20%.


Καταρρίψεις: Μύθος περί χαμηλού κέρδους των Σούπερ Μάρκετ. Μύθος περί οικογένειας Παντελιάδη πως έκαναν ότι έκαναν επειδή δεν σπαταλούσαν σε διαφημίσεις. Μύθος τρίτος πως τα my market θα αντέξουν; ... ας το αφήσουμε για το μέλλον καλύτερα... (πάντως είναι πανάκριβη διαφήμιση για ΣΜ που κατά δική τους δήλωση "...μπαίνουν και παίρνουν μόνον τις προσφορές...")

30 Δεκεμβρίου 2016 στις 2:34 μ.μ.

εγω ειχα ψωνισει καραμελες βουτηρου χυμα και τις ανοιγα και μεσα ειχαν μουχλα πολυ γνωστη μαρκα και η αδερφη μου ειχε ψωνισει ενα βιολογικο αλευρι και ηταν ληγμενο , να προσεχει ο κοσμος τι ψωνιζει ιδιαιτερα ιδιαιτερα την ημερομηνια ληξης!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger