Home » , » Ανατριχιαστικά τα στοιχεία από την εγκληματική δράση ισλαμικών φονταμενταλιστικών οργανώσεων

Ανατριχιαστικά τα στοιχεία από την εγκληματική δράση ισλαμικών φονταμενταλιστικών οργανώσεων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016 | 7:34 μ.μ.


Του Σεϊτ Αλντογάν

Είναι συγκλονιστικά τα στοιχεία που παρουσιάζει έρευνα  του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Maryland ( National Consortium for the Study of Terrorism and Response to Terrorism'in -START) για τον εγκληματικό ρόλο των ισλαμικών  φονταμενταλιστικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε όλο των κόσμο (ISIS,  Boko Haram στην Νότιο Αφρική, Bangsamoro στις Φιλιππίνες και οργανώσεις που βρίσκονται σε Λιβύη,  Υεμένη και Πακιστάν).

Από τα στοιχεία αυτής της έρευνας προκύπτει ότι στο χρονικό διάστημα μεταξύ 2002 και 2015 οι οργανώσεις αυτές πραγματοποίησαν 4.900 επιθέσεις. (Σημειωτέον ότι αναφέρονται μόνο οι καταγεγραμμένες εγκληματικές ενέργειες αυτών των οργανώσεων, στις οποίες υπήρξε ανάληψη ευθύνης).
Οι δολοφονημένοι αυτών των επιθέσεων  ξεπερνούν τους 33.000 και οι τραυματισμένοι τους 41.000, ενώ οι απαχθέντες φτάνουν τους 11.000 και σε αρκετούς απ’ αυτούς αγνοείται η τύχη τους.

Ιδιαίτερη αναφορά σ’ αυτή την έκθεση γίνεται στους εγκληματίες μαχητές του ISIS. Τους αποδίδεται το ¼ των δολοφονιών και το 26% των επιθέσεων. Απ’ τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις που αναφέρονται για την εγκληματική δραστηριότητα του ISIS είναι η απαγωγή 1.600 νεοσύλλεκτων στρατιωτών  στην πόλη του Ιράκ Tikrit, το 2014 και η δολοφονία των περισσοτέρων στην συνέχεια, καθώς και η απαγωγή και εκτέλεση 600 Σιιτών φυλακισμένων το ίδιο διάστημα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

12 Αυγούστου 2016 στις 3:29 μ.μ.

Πλάκα κάνετε! Παρουσιάζετε μια έρευνα που έχετε αποδεχτεί την εγκυρότητά της;
Δέστε τους εταίρους και τους χρηματοδότες του START και θα καταλάβετε...
https://www.start.umd.edu/partners
https://www.start.umd.edu/about/funders
The National Consortium for the Study of Terrorism and Responses to Terrorism (START) is supported in part by the Science
and Technology Directorate of the U.S. Department of Homeland Security https://www.dhs.gov/
IF YOU SEE SOMETHING, SAY SOMETHING

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger