Home » , » Β. Στεφανάκος: "Θα ήταν ντροπή μου να χτυπήσω τον Ακη"

Β. Στεφανάκος: "Θα ήταν ντροπή μου να χτυπήσω τον Ακη"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 | 6:28 μ.μ.

Την δική του εκδοχή για το εγκεφαλικά κατασκευασμένο ρεπορτάζ του «Εθνους» που τον παρουσίαζε να έχει ξυλοκοπήσει άγρια τον Ακη Τσοχατζόπουλο δίνει σήμερα με συνέντευξη του στην Realnews και στον δημοσιογράφο Νέστορα Δημαρά ο ποινικός κρατούμενος Βασίλης Στεφανάκος.  

Παραθέτουμε ασχολίαστο το συγκεκριμένο δημοσίευμα:

«Ούτε που τον άγγιξα. Με τον Ακη έχουμε καλές σχέσεις, κάναμε Πάσχα μαζί. Εχω κώδικες στη ζωή μου. Θα ήταν ντροπή για μένα να χτυπήσω έναν άνθρωπο 77 χρόνων. Αλλωστε, βγαίνω από τη φυλακή σε πέντε ημέρες...», ανέφερε μιλώντας στη Realnews ο έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού Βασίλης Στεφανάκος μετά τον θόρυβο που προκάλεσε δημοσίευμα που τον παρουσίαζε να έχει ξυλοκοπήσει άγρια τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Ο Β. Στεφανάκος περιέγραψε με λεπτομέρειες από την πλευρά του τα όσα πραγματικά συνέβησαν πριν από λίγες ημέρες στη ΣΤ' πτέρυγα των φυλακών, όπου σε διαφορετικά κελιά φιλοξενούνται τόσο ο ίδιος όσο και ο καταδικασθείς για μίζες στα εφοπλιστικά προγράμματα πρώην υπουργός Α. Τσοχατζόπουλος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της περασμένης Τετάρτης ο Β. Στεφανάκος επετέθη στον Α. Τσοχατζόπουλο «χτυπώνταςτ ον βάναυσα, όταν ο τελευταίος διαμαρτυρήθηκε σε έναν κρατούμενο για τα φώτα που παρέμεναν ανοιχτά και τον ενοχλούσαν».

Για το περιστατικό διενεργούνται δύο πειθαρχικές προκαταρκτικές έρευνες από την Εισαγγελία Πειραιά η πρώτη, για το εάν υπάρχουν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων για τυχόν ενέργειες που δεν έπραξαν, και η δεύτερη από το Συμβούλιο Φυλακών για πιθανές ευθύνες κρατουμένων.

«Η πτέρυγά μας είναι κατασκευασμένη από αλουμινένια διαχωριστικά και το καλοκαίρι γίνεται φούρνος. Το παλεύουμε με ανεμιστήρες για να μη λιώσουμε από τη ζέστη, με αποτέλεσμα οι ασφάλειες να πέφτουν συνέχεια. Αυτό γινόταν και το βράδυ της Πέμπτης γύρω στις 8 και ενώ η φυλακή δεν είχε κλείσει ακόμα», υποστήριξε ο Β. Στεφανάκος.

Οι συνεχείς διακοπές ρεύματος φαίνεται πως εξόργισαν τον πρώην υπουργό που, όπως παραδέχεται ο Στεφανάκος άρχισε να φωνάζει «μην πειράζετε το ρεύμα, θα πάρουμε φωτιά, θα καούμε ζωντανοί...».

Η ζέστη που επικρατούσε φαίνεται πως εκτόξευσε τον εκνευρισμό των δύο στα όψη, με τον Β. Στεφανάκο να απαντά, όπως αναφέρει ο ίδιος σε έντονο ύφος προς τον πρώην υπουργό λέγοντάς του: «Τι φωνάζεις Δεν ξέρεις τι γίνεται εδώ μέσα; Ηρέμησε επιτέλους μη φωνάζεις για το κωλορεύμα...».
Η λογομαχία των δύο κινητοποίησε και τον εποπτεύοντα σωφρονιστικό υπάλληλο, που προσέτρεξε ζητώντας από τις δύο πλευρές να ηρεμήσουν.

«Σε καμία, όμως περίπτωση δεν άγγιξα τον Ακη. Ούτε καν υπήρξε επαφή μεταξύ μας. Μόνο φωνές. Αυτό το παραδέχομαι. Αλλά από αυτό το περιστατικό μέχρι να γράψουν ότι χτύπησα τον Τσοχατζόπουλο -και, μάλιστα βάναυσα- υπάρχει τεράστια απόσταση. Θα ήταν μεγάλη ντροπή για μένα να τα βάλω με έναν άνθρωπο μεγάλο σε ηλικία», διευκρίνισε ο Β. Στεφανάκος μιλώντας στην «R».

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο ίδιος μετά το φραστικό επεισόδιο και την παρέμβαση του αρμόδιου υπαλλήλου «και οι δυο μας επιστρέψαμε στις ασχολίες μας. Ο Ακης συνέχισε να γράφει στα χαρτιά του και εγώ να διαβάζω. Δεν φοβάμαι τις ευθύνες. Αν είχε γίνει κάτι διαφορετικό θα το παραδεχόμουν, αλλά δεν έγινε. Αλλωστε αποφυλακίζομαι σε πέντε ημέρες», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Β. Στεφανάκο, η σχέση του με τον Α. Τσοχατζόπουλο στη φυλακή ήταν καλή, δεν υπήρξε καμία προστριβή στο παρελθόν, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «έχουμε κάνει Χριστούγεννα και Πάσχα μαζί και λόγω αυτής της σχέσης και επειδή κατά κάποιον τρόπο περνάει ο λόγος μου στη φυλακή, πήρα την πρωτοβουλία να τον ηρεμήσω από τον παροξυσμό που τον είχε πιάσει».
Αγραφοι νόμοι

Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφεραν ότι δεν υπήρξε καμία μεταφορά του πρώην υπουργού Αμυνας στο νοσοκομείο, όπως ανέφερε το δημοσίευμα μετά τον «ξυλοδαρμό» του, ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί.

Σε δήλωσή του στην «R» ο Γιάννης Παγορόπουλος, συνήγορος του Α. Τσοχατζόπουλου, ανέφερε πως «υπάρχουν άγραφοι νόμοι στη φυλακή. Ο Στεφανάκος δεν θα χτυπούσε ποτέ έναν γέρο άνθρωπο. Δεν υπήρξε ξυλοδαρμός μόνο φραστικό επεισόδιο με ομάδα, ίσως και καμιά σπρωξιά».

Ο Γ. Παγορόπουλος επεσήμανε ότι «ο Ακης Τσοχατζόπουλος πρέπει να βγει από τη φυλακή καθώς είναι 78 ετών, θα καταθέσουμε νέα αίτηση αποφυλάκισηςστις21 Σεπτεμβρίου με την επανέναρξη της δίκης», ενώ επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο πελάτης του έστειλε επιστολή στον υπουργό, στον εισαγγελέα των φυλακών και στη διεύθυνση, θέτοντας το ζήτημα της κατάστασης που επικρατεί στις φυλακές και προβλημάτων, όπως αυτό της καθαριότητας και της ασφάλειας.

Από την πλευρά του ο Β. Στεφανάκος διέψευσε επίσης την πληροφορία του δημοσιεύματος ότι παρών στη ΣΤ' πτέρυγα, στη διάρκεια του περιστατικού, ήταν και ο καταδικασθείς για τη διπλή ένοπλη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και ύποπτος για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Νίκος Ρωμανός. Κι αυτό διότι το κελί του Ρωμανού βρίσκεται στην Α' πτέρυγα, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται η παρουσία του σε άλλες πτέρυγες όπως είχε συμβεί με τον θόρυβο που είχε δεσπόσει στο παρελθόν όταν είχε αποκαλυφθεί ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός επισκεπτόταν τακτικά τους χώρους όπου κρατούνται μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

7 Αυγούστου 2016 στις 9:42 μ.μ.

Ευτυχώς, τώρα αποκαταστάθηκε η τιμή και η υπόληψη του πολιτικοποιημένου αρχινονού Στεφανάκου.Εμειναν κάτι ψιλοπράγματα όπως οπλοχρησίες κάτι εκβιασμοί και προστασίες κάτι δολοφονίες κτλ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger