Home » , » Ας κρατήσουμε αυτή την πληροφορία

Ας κρατήσουμε αυτή την πληροφορία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 | 4:17 π.μ.

Όταν πεθαίνει βασιλιάς, μη χαίρεσαι λαουτζίκο
Μη λες πως θάν’ καλύτερος ο νυν από τον τέως
Πως θάναι το λυκόπουλο καλύτερο απ’ τον λύκο
Τότε μονάχα να χαρείς: αν θάναι ο τελευταίος

Κώστας Βάρναλης

Δεν θα συμμεριστούμε την ευφορία που δείχνει να επικρατεί σε κάποιους χρήστες του διαδικτύου για τον αποκλεισμό του Mega από τον διαγωνισμό χορήγησης τηλεοπτικών αδειών.
Η ουσία είναι ότι με αφορμή την δημιουργία ενός καινούργιου τηλεοπτικού πεδίου, ξαναμοιράζεται η τράπουλα και παρασκηνιακά στήνεται ένα νέο σκηνικό διαπλοκής έχοντας αυτή την φορά κύριο παίχτη τον Σύριζα.

Δεν θα σταθούμε σ’ αυτό το γεγονός αλλά θα σας μεταφέρουμε μια ενδιαφέρουσα πληροφορία αφού πρώτα παραθέσουμε το εύστοχο σχόλιο του  Γραφείος Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:
«Το ξαναμοίρασμα της πίτας ανάμεσα στα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο των ΜΜΕ, αλλά και η δημιουργία ενός πιο φιλικού τηλεοπτικού περιβάλλοντος για την κυβέρνηση, αξιοποιώντας φυσικά και τα νέα “τζάκια” του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει ο βασικός στόχος του διαγωνισμού, ο οποίος φυσικά δεν αλλάζει ακόμα κι αν διευρυνθεί ο αριθμός των αδειών, όπως αφήνουν να εννοηθεί κυβερνητικά στελέχη.
Το νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα είναι εξίσου “διαπλεκόμενο”, αντιδραστικό, εχθρικό προς την αντικειμενική ενημέρωση του λαού, όπως και το σημερινό, αφού τα κανάλια και οι συχνότητες θα εξακολουθούν να ανήκουν στους μεγάλους επιχειρηματίες».

Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει δηλαδή ποιος απ’ του καπιταλιστές –Αλαφούζος, Κυριακού, Βαρδινογιάννης, Κοντομηνάς, Μαρινάκης, Βρυώνης κλπ- θα πάρει άδεια, που φυσικά θα προέρχεται από παρασκηνιακό αλισβερίσι με την κυβέρνηση.

Σημειώστε πάντως μια πληροφορία. Ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους είναι και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας. Αυτός έχει αριστερές καταβολές, υπήρξε εκδότης της εφημερίδα «Πρώτη» -ήταν το έντυπο που έστρωσε το δρόμο για την συγκυβέρνηση Ν.Δ –Συνασπισμού. Μια πονεμένη ιστορία που ίσως κάποτε πρέπει να μιλήσουμε αναλυτικά- και έχει ιδιαίτερες σχέσεις εδώ και δεκαετίες με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.
Στο παρελθόν έχουν συνεργαστεί και σε κατασκευαστικές επιχειρήσεις. Αυτός λοιπόν ο τύπος ήδη έχει «καπαρώσει» μια άδεια τηλεοπτικού καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας και σαν αντάλλαγμα θα χρηματοδοτήσει την έκδοση ημερήσιας ή βδομαδιάτικης εφημερίδας η οποία θα διευθύνεται από πασίγνωστο Συριζαίο δημοσιογράφο ο οποίος προέρχεται από το ΚΚΕ.

Ας κρατήσουμε αυτή την πληροφορία και σύντομα θα δούμε αν επαληθευτεί.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

13 Αυγούστου 2016 στις 3:07 π.μ.

Η εφημερίδα "Πρώτη" μπορεί να είχε εκδότη τον Καλογρίτσα, αλλά μεγάλο οικονομικό βάρος (δεν γνωρίζω σε τι ποσοστό) σήκωνε το ΚΚΕ, μέχρι, που σταμάτησε την χρηματοδότηση, και τότε έκλεισε η "Πρώτη". Την διακοπή της χρηματοδότησης της "Πρώτης" υποστήριξε και ο Γρ. Φαράκος, νομίζω όντας πλέον Γ.Γ. του ΚΚΕ, γιατι το οικονομικό βάρος γονάτιζε το ΚΚΕ και θα οδηγούσε σε άλλη δομή του, για την οποίαν τότε ο Γ.Φ. δεν ήταν, όπως φαίνεται, ώριμος να αποδεχτεί, παρά το ότι, ήδη από τότε, πίστευε, πως το ΚΚΕ θα έπρεπε να σοσιαλδημοκρατικοποιηθεί. Ισως πίστευε, πως το ΚΚΕ, όπως ήταν, σαν οργανισμός, μπορούσε να αλλάξει χαρακτήρα χωρίς να διαλυθεί. Εκεί την πάτησε.
Η "Πρώτη" εξέφραζε την τάση "ενότητας της Αριστεράς" και της λογικής του "Κοινού Πορίσματος ΚΚΕ-ΕΑΡ", και στην ουσία της σοσιαλδημοκρατικοποίησης της ελληνικής Αριστεράς, με σύντηξη και του ΚΚΕ (κεντρική προϋπόθεση....), σε έναν ενιαίο Συνασπισμό. Με απλά λόγια, οι "αριστεροί" της εποχής, δε βλέπανε γιατί το ΠΑΣΟΚ, έπρεπε να καπηλεύεται την κληρονομιά της Αριστεράς, κι αντί να ξεσκεπάζουν τον συμβιβαστικό με τη αστική τάξη και προδοτικό ρόλο του, σκέφτηκαν πως ....θα μπορούσαν αυτοί να γίνουν ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ. Πράγμα, που κατάφερε ο τΣύριζα μετά από ....25 χρόνια!
Η συμμετοχή σε κυβερνήσεις (και όχι "συγκυβερνήσεις" ΤΙΝΟΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ; - ούτε ποτέ δηλώθηκε ρητά κάτι τέτοιο, αλλά ούτε και ήταν πραγματικότητα) "Τζανεττάκη" πρώτα, και "Οικουμενικής" με τον Ζολώτα μετά, ήταν συνισταμένες πολλών και ΑΝΤΙΡΡΟΠΩΝ τάσεων μέσα στην ελληνική Αριστερά. Οι "αστικές κυβερνήσεις με την συμμετοχή και της Αριστεράς (του ΚΚΕ συμπεριλαμβανομένου, τότε)", δεν οφείλονται μόνο στην "Πρώτη" και την ιδεολογική τάση, που αυτή εξέφραζε, αλλά και σε άλλες δυνάμεις, ΠΟΛΥ ΔΙΑΚΡΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ(*), και με πολύ διαφορετικό σκεπτικό, που είχε να κάνει με τον ριζικό απεγκλωβισμό του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος από μια βαρειά κληρονομιά, που εκφράστηκε από την ΕΔΑ, και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να βαραίνει την ελληνική "Αριστερά" (εκτός ΚΚΕ, ουσιαστικά και τελεσίδικα μετά τα 18ο και 19ο Συνέδρια του).
Αυτή η "υπόλοιπη Αριστερά", της "Πρώτης", του Καλογρίτσα και του 80% του στελεχικού δυναμικού του τότε ('87-'89) ΚΚΕ, σήμερα έχει ουσιαστικά αναλάβει από την αστική τάξη την υπεργολαβία του ξελασπώμαστός της από την μεγαλύτερη καπιταλιστική κρίση.
Μην μας κάνει εντύπωση, πως οι δεσμοί αυτοί, από τότε, εξακολουθούν να ...καρποφορούν: Ο "γνωστός συριζαίος δημοσσιογράφος που προέρχεται από το ΚΚΕ" (δυσκολεύομαι να τον εντοπίσω - υπάρχουν τουλάχιστον ....δέκα(!) υποψήφιοι....) θα είναι το πρωτοπαλλήκαρο του Καλογρίτσα. (Ο οποίος, να θυμίσω, ήταν εργολάβος-ιδιοκτήτης της "Θέμις-Κατασκευαστική Α.Ε", που έπαιρνε έργα ήδη από το ΠΑΣΟΚ..., και όπως φαίνεται, θα πάρει και από τον τΣύριζα, ενώ ενδιαμέσως δεν πρέπει και να ....ψόφησε!)
Και, για την Ιστορία, Διευθύνων Σύμβουλος της "Πρώτης" ήταν ο Αθ. Σκόκος, νυν η ήδη αποχωρήσας "ποταμίτης" και ουδεμία σχέσιν έχων πλέον με τη αριστερά, εντός και εκτός εισαγωγικών, ο δε Χ. Κ. ήταν και κουμπάρος του ....Χ. Φλωράκη! Ο Καπετάνιος, προδόθηκε εδώ, ίσως και γιατί ήταν περισσότερο καλοπροαίρετος και "ανοιχτός" από όσο θα του υπαγόρευαν οι εμπειρίες της πολυτάραχης ζωής του. Δεν του καταλογίζω προθέσεις - άλλα είχε στο μυαλό του και άλλα του βγήκαν, μην ξεχνάμε πόσο δύσκολα ήταν και εκείνα τα χρόνια της Μεγάλης Ηττας. Αλλά τα λάθη έχουν την αξία της διδαχής και δεν πρέπει να κρύβονται.
------------------------
(*) Οσο διακριτό είναι σήμερα το ΚΚΕ από ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΕΣ, ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 5/7/2015 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

13 Αυγούστου 2016 στις 4:22 π.μ.

Για τον Καλογρίσα υπάρχουν σχετικές αναφορές στην ιστοσελίδα μας. http://vathikokkino.gr/archives/105499
http://vathikokkino.gr/archives/105456
http://vathikokkino.gr/archives/100205

Για το πώς καλλιέργησε η "Πρώτη" την άποψη της αναγκαιότητας να συμμετέχει ο ΣΥΝ σε κυβερνήσεις με την Ν.Δ υπάρχει ένα αναλυτικό άρθρο του "Πριν" που όμως τώρα δεν το έχουμε πρόχειρο να το παραθέσουμε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger