Home » , » Είμαστε "ασεβείς". Το προτιμούμε χίλιες φορές από το είμαστε θύματα ή σκλάβοι... .

Είμαστε "ασεβείς". Το προτιμούμε χίλιες φορές από το είμαστε θύματα ή σκλάβοι... .

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 | 10:56 π.μ.


Γράφει ο  mitsos175

"Αποτροπιασμό εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη για την εμπρηστική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα, στο προαύλιο του κτηρίου των γραφείων της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη. Οι αρμόδιες αρχές, πρόσθεσε, έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. «Η συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία και καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή», συνέχισε η κ. Γεροβασίλη". 

Πηγή

Καλά μην κάνεις έτσι θεούσα μου, δυο αμάξια έπαθαν ζημιές. Έχει ο Θεός κι οι παπάδες χρήματα. Μόνο που δεν δίνουν τ' αγγέλου τους νερό, άλλο όμως αυτό. Και θεούσα μου: Κάτσε να δούμε ποιοί το έκαναν και τους λόγους. Έχεις καιρό να κάνεις ιερό πόλεμο.

Θρησκευτική Ελευθερία. Υπάρχει πραγματικά Ελευθερία μέσα στη θρησκεία; Όση και στη δικτατορία. Είναι "ελεύθεροι" οι πολλοί να κάνουν ακριβώς ότι προστάζουν οι λίγοι, οι "εκλεκτοί". Ντύνεσαι όπως θέλει η θρησκεία, τρως ότι σου πουν, όταν στο πουν, κάνεις σεξ όπως σου πουν.

Ωραία "Ελευθερία", ούτε στη φυλακή τόση. Κι αν δεν υπακούσεις; "Πας στην Κόλαση όταν πεθάνεις". Άσε που αρκετές φορές φροντίζουν οι φανατικοί να σε στείλουν πιο γρήγορα στον άλλο κόσμο. "Ελευθερία" παιδί μου "Ελευθερία".
Στο Χαλέπι οι μισθοφόροι αποκεφαλίζουν ελευθέρα ακόμα και μωρά γιατί είναι (λένε) "αντίθετα"! Ελεύθερα καταπιέζουν, βασανίζουν, ακρωτηριάζουν, δολοφονούν, βιάζουν και λεηλατούν. Ελεύθερα κάνουν σκλάβους. 
Οι κατσαπλιάδες δεν θα χαρούν για πολύ αυτή τους την επιτυχία. Μέχρι τώρα έχασαν πάνω από 2.000 μισθοφόρους.

Ήδη η Ιεράπολη είναι ελεύθερη, ενώ οι Κούρδοι έτοιμοι να απελευθερώσουν τα υπόλοιπα εδάφη.

Αλλά κι οι δικοί μας Χριστιανοί σάμπως είναι καλύτεροι; Ο τύραννος είναι απόλυτα Ελεύθερος να κάνει ότι θέλει. Εις βάρος της Ελευθερίας και των Δικαιωμάτων των υπολοίπων.

Οι παπάδες εδώ τρώνε τον αγλέουρα. Σε εποχή Κρίσης, Κρίση την οποία δημιούργησαν οι πολιτικές που υποστηρίζει με φανατισμό το παπαδαριό. Μπλέκουν τα μεταφυσικά με τα πολιτικά, τρομοκρατώντας το ποίμνιο, ότι τάχα αν δεν στηρίξουν τους συνεργάτες τους πολιτικούς, θα πάνε στην Κόλαση.
Μα Κόλαση έχουν κάνει ήδη αυτό τον κόσμο. Ξεσπιτώνουν ανθρώπους, μας γδέρνουν με άδικα χαράτσια, τα σπίτια εδώ δεν τα καταστρέφουν αλλά πρόκειται να τα πάρουν και να τα πουλήσουν. Που είναι ρε παπάδες η "Αγάπη προς τον πλησίον", εσείς που δήθεν διαφέρετε; Το παγκάρι να 'χει χρήματα, όσο για τα υπόλοιπα... σκοτίστηκαν! 

Πήγαν οι Αναρχικοί να βάλουν σε κάποια κτήρια της Εκκλησίας πρόσφυγες. Έκαναν μήνυση οι "χριστιανοί"! Αυτοί που πιστεύουν "Μακάριον ἐστιν μᾶλλόν διδόναι ἤ λαμβάνειν". Εμένα μου λες; Το βλέπουμε καθημερινά πόσο το εφαρμόζουν.
Και αν θέλουν να ντύνονται με ράσα, να φοράνε μαντήλα, να τρώνε ή να μην τρώνε ορισμένες τροφές, να προσεύχονται, δικαίωμα τους. Δικαίωμα όμως και των άλλων να μην τα κάνουν, εφόσον δεν τα πιστεύουν. Να ζει ο καθένας όπως θέλει, εφόσον φυσικά δεν θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του συνανθρώπου του.

Αυτό όμως δεν το κάνουν οι θρήσκοι. Γι αυτούς ή θα υποταχτούμε στις απαιτήσεις τους ή θα "δείξουμε ασέβεια" σε κάτι που δεν πιστεύουμε και που δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι υπάρχει στ' αλήθεια! Ε λοιπόν είμαστε "ασεβείς", το προτιμούμε χίλιες φορές από το είμαστε θύματα ή σκλάβοι... .
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

9 Αυγούστου 2016 στις 12:31 μ.μ.

Τι μες λες ρε μήτσο τώρα δηλαδη.Οτι συμφωνεις με την νέα αλήτικη τακτικη που ξεκίνησαν τα μπάχαλα που θυμίζει πρακτικές του υπόκοσμου.Με κουκούλες και στα σκοτάδια δεν δρουν οι αγωνιστές.Με βανδαλιδμούς σε ναούς και τώρα με εμπρησμόυς.Αυτο με συγχωρείς ξεφευγει κατα πολύ απο να το χαρακτηρίσεις απλός ασέβεια.Και που θες να καταλήξεις με το συμπέρασμα σου;Οτι καλά τους κάνουν τα "παιδία" που αμολούν μολότοφ;Αλήθεια;Πότε θα σταματήσεις να κανακέυεις και να γλύφεις ολη αυτή την αληταρία που εχει μαζευτεί στους χώρους των αναρχικών και που λειτουργουν κανονικά πλέον με μεθούδους προβοκατόρων του παρακράτους και συμμορίων;Ποτέ το εργατικό και Κομμουνιστικό κίνημα στην χώρα ακόμα και στις πιο άγριες και σκληρές συνθήκες προσέβαλε την θρησκευτική πίστη;

9 Αυγούστου 2016 στις 12:39 μ.μ.

Εμεις οι ευσεβείς πάντως πήραμε θέση.Και μαντέψτε δεν είναι στην λογική ,τέτοιο παπαδαρίο που είστε καλά σας κάνουν.


Σε ανακοίνωσή του για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Μονή Πετράκη, στο Κολωνάκι, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στη Μονή Πετράκη. Τέτοιες ενέργειες, βολεύουν και εξυπηρετούν μόνο όσους επιθυμούν την ενίσχυση της καταστολής και του αυταρχισμού».

9 Αυγούστου 2016 στις 2:50 μ.μ.

Αγαπητέ Παναγιώτη Θεωφάνους ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Νομίζω πως είναι νωρίς να πούμε χωρίς στοιχεία, ότι το έκαναν πχ Αναρχικοί. Ας περιμένουμε να δούμε ποιοί και γιατί έκαναν τη συγκεκριμένη πράξη. Δεν διαφωνώ με το ΚΚΕ, ότι μπορεί να βρουν αφορμή για περισσότερο αυταρχισμό, ή να εκμεταλλευτούν τον εμπρησμό. Αλλά οι καλοί Σύντροφοι γνωρίζουν κι αυτό, γιατί το έχουν νιώσει στο πετσί τους: Το κράτος δεν χρειάζεται καν αφορμή, όταν είναι να καταστείλει. Πρώτα βαράει κι έπειτα βάζει τους παπαγάλους να πούνε το μακρύ και το κοντό τους.
Με αφορμή μια φράση της "όψιμης θεούσας", της Όλγας, έθεσα ένα ερώτημα. "Υπάρχει Ελευθερία"; Στη θρησκεία όχι. Μπορεί εσύ να πιστεύεις και πολύ καλά κάνεις, γιατί αυτό είναι δικαίωμα σου. Εγώ δεν πιστεύω. Θέλω να ζήσω λοιπόν χωρίς να με σχολιάζουν ή ακόμα και να με απειλούν έμμεσα ή άμεσα.
Κάτι ακόμα. Πόσο θρήσκοι είναι οι παπάδες; Λειτουργούν όπως ισχυρίζονται, ή είναι κομματόσκυλα; Μην παραπέμψω σε δηλώσεις που μόνο μεσαιωνική θεοκρατία θυμίζουν, γιατί δεν φτάνει ο χώρος. Άνθιμος, Αμβρόσιος κα είναι ιερείς ή στελέχη κομμάτων; Πως φέρονται; Έχουν καμιά σχέση τα όσα λεν με Χριστιανισμό; Και τι πρέπει να κάνουμε; Να τους αφήνουμε να κάνουν την προπαγάνδα χωρίς απάντηση γιατί φοράνε ράσα; Τα ράσα κάνουν τον παπά;
Αν σταματούσαν στα δικά τους "σύνορα", τα μεταφυσικά, αν έπρατταν σύμφωνα με τη δική τους τη θρησκεία, να είσαι σίγουρος ότι όχι μόνο θα καταδίκαζα κάθε επίθεση εναντίον τους αλλά θα είχαν και τη συμπάθεια και το θαυμασμό μου, αν κι έχουμε διαφορετικές απόψεις. Για την υποκρισία τους να μην πούμε τίποτα;
Στην ταμπακιέρα: Έκαναν μήνυση για να πετάξουν έξω πρόσφυγες! "Θεάρεστη πράξη", ειδικά για κάποιους που ο ιδρυτής τους έδωσε εντολή όχι απλά να αγαπήσουν αλλήλους, αλλά κι αν ακόμα έρθει κάποιος και τους ζητήσει οτιδήποτε αυτοί να δώσουν ακόμα περισσότερα! Ναι, τον Ιησού τον σέβομαι. Ήταν καλός άνθρωπος, γι αυτό άλλωστε τον σταύρωσε το Ιερατείο, αν και ακόμα κι οι Ρωμαίοι κατακτητές δεν είχαν βρει ενοχή. (Βέβαια μετά όταν κατάλαβαν τι είπε, έκαναν διωγμούς στους αθώους οπαδούς του). Έπειτα όμως τα λόγια του Ιησού καπελώθηκαν από λίγους, όπως γίνεται σε κάθε θρησκεία. Μπήκε ο φανατισμός, η πλεονεξία και το χειρότερο όλων, η εντολή για υπακοή και υποταγή. Υπακοή σε ποιούς; Αυτούς που μας καταστρέφουν; Μιλάμε για 2 αμάξια κι όχι για εκατομμύρια ζωές που δυστυχούν; Να πω για 755.000 σπίτια που θα βγάλουν στο σφυρί; Εκεί τι λένε οι ιερείς; Προσευχή; Νηστεία;
Κάθε ένας που φέρεται σα φασίστας θα έχει αντιμετώπιση φασίστα. Αν είναι χριστιανοί, ας φερθούν ως τέτοιοι. Καταδικάζω τη βία προς τους χριστιανούς σε περιοχές που πλειοψηφούν άλλες θρησκείες και που γι αυτά η "Ιερά" Σύνοδος κάνει την πάπια. Γιατί οι πολιτικοί μας λένε "ανήκουμε εις την Δύση", η οποία εξοπλίζει τους φανατικούς φονιάδες για να ρίξουν την κυβέρνηση της Συρίας που δεν τους αρέσει. Αλλά εκεί "δεν ασχολούνται με τα πολιτικά" κι ας γίνεται γενοκτονία! Μάλιστα! Λαμπρά!
Εδώ δεν μιλάμε για ασέβεια προς μια θρησκεία. Είναι καθαρά πολιτικό το ζήτημα. Όσον αφορά την τακτική, πράγματι ως Κομμουνιστής διαφωνώ (δεν καταδικάζω), θεωρώ τη λαϊκή κινητοποίηση, που γίνεται φανερά και μαζικά πολύ καλύτερη. Αλλά πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων δεν πρέπει να δίνουμε, όταν μάλιστα μας εξοντώνουν συστηματικά. Ευχαριστώ. mitsos175.

9 Αυγούστου 2016 στις 6:43 μ.μ.

Δεν διαφωνώ καθόλου με το περιεχόμενο του σχολίο σου εκτος απο το σημείο στο τέλος που αφορά τι είναι ασέβεια προς την θρησκεία και τι οχι.Οι βανδαλισμοί με γραφή συνθημάτων στους τοιχούς εκκλησιών είναι κατάφορη προσβολή λατρευτικού χώρου και της ιδιας της πίστης.Δεν τους είδα συν της άλλης να τους πιάνει η ίδια θέρμη με τα εργα του μουσουλμανισμου και των ιμάμιδων υιοθετόντας κάτι ανάλογο και για τα τζαμιά.Οσο αναφορα για τους εμπρησμούς εδω μιλάμε ξεκάθαρα για λογική συμμορίας οχι επαναστατικού χώρου.Λιγο μετράει αν προκάλεσαν καταστροφές σε 2 ή σε 100 αυτοκίνητα.Η πράξη και η λογική που κρύβεται απο πίσω της εχει σημασία.Εκει που διαφωνώ (οχι μαζί σου) είναι με τις μεθόδους διαφόρων οπου την διαφωνία τους με την θρησκεία ή το ράσο την εκφράζουν με τέτοιες ενέργιες που μόνο σε θρασύδειλους παραπέμπουν.Και το σημαντικότερο.Δεν διεξάγετε με αυτούς τους όρους η αντιπαράθεση με το παπαδαριό.Ρίχουν νερό στο μύλο της αντιδραστικότητας του αστικού κράτους και των μηχανισμών του και όπλα στην κατασυκοφάντιση του λαικού κινήματος.

10 Αυγούστου 2016 στις 8:42 μ.μ.

Ενδιαφέροντα τα σχόλια σας. Ευχαριστώ. Εκείνο που λέω σε όλα τα σχετικά άρθρα μου είναι ότι η θρησκεία, οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή, δίνει ελπίδα κυρίως μπροστά στο φόβο του θανάτου. Είναι σεβαστή κάθε διαφορετική άποψη. Το πρόβλημα όμως ξεκινά από τη στιγμή που κάποιοι ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ το φόβο την αγωνία του ανθρώπου ώστε να υπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα. Δεν με πειράζουν ούτε οι εκκλησίες ούτε τα τζαμιά. Αλλά, αν κάποιος μπαίνει στα χωράφια της πολιτικής, τότε μετατρέπει το οίκημα σε κάτι άλλο. Σε κομματικό γραφείο για παράδειγμα. Αυτό δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο.
Γιατί δεν πήγαν να διαμαρτυρηθούν σε τζαμί; Πήγαν σε κείνον που έκανε τη μήνυση. Ίσως κι επειδή δεν υπάρχει τζαμί, επίσημα τουλάχιστον. Πριν μερικές μέρες η Βουλή ψήφισε να γίνει ισλαμικό τέμενος. Αν με ρωτήσετε, θα σας πω, ότι όλοι ανεξαιρέτως θρησκεύματος έχουν δικαίωμα να ασκούν τα καθήκοντα τους, φτάνει να μην απαιτούν από τους υπόλοιπους να γίνουν όπως αυτοί. Για μένα πάντως η καλύτερη (αταξική) κοινωνία δεν θα έχει ναούς.
Όσοι πιστεύουμε στον Διαλεκτικό Υλισμό δεν μπορεί να πάρουμε το μέρος καμίας θρησκείας, γιατί δεν πιστεύουμε στην ύπαρξη πνευματικού κόσμου. Όπου κυριαρχεί το Ισλάμ, οι Κομμουνιστές είναι αντίθετοι σε αυτό και αγωνίζονται για ανθρώπινα δικαιώματα. Εδώ έχουμε μπροστά μας τους παπάδες που καταπατούν τα δικαιώματα αυτά. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger