Home » , , » Β. Ραφαηλίδης. Ενας αιρετικός διανοούμενος. Πέθανε σαν σήμερα το 2000. Πέντε κεφάλαια από το βιβλίο του «Η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας».

Β. Ραφαηλίδης. Ενας αιρετικός διανοούμενος. Πέθανε σαν σήμερα το 2000. Πέντε κεφάλαια από το βιβλίο του «Η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας».

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 | 3:55 μ.μ.

Σαν σήμερα στις 8 Σεπτέμβρη του 2000 αφήνει την τελευταία του πνοή στην Αθήνα ένας διανοούμενος, αγωνιστής της δημοκρατίας, αφήνοντας πίσω του ένα σημαντικό έργο. Ο Βασίλης Ραφαηλίδης. 

Ανεξάρτητα τι γνώμη έχει κανείς για τα πολιτικά πιστεύω που είχε, δεν μπορεί παρά να του αναγνωρίσει την ευρυμάθεια του, τον μοναδικό τρόπο γραφής που διέθετε και με τον οποίο κατόρθωνε τα πιο «δύσκολα» θέματα να τα εκλαϊκεύει και να τα παρουσιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Σε μια αναζήτηση στο μπλοκ μας θα συναντήσετε αρκετά δικά του κείμενα. Και τώρα –με αφορμή την ημερομηνία θανάτου του- δεν θα κάνουμε καμιά αναφορά στην βιογραφία του. Αλλωστε αυτή πολύ εύκολα μπορείτε να την συναντήσετε στο διαδίκτυο.

Θα κάνουμε κάτι άλλο που δεν υπάρχει στο Ιντερνέτ. Θα παραθέσουμε σε μορφή κειμένου πέντε κεφάλαια – «Η φεουδαρχία δεν πέθανε στην Ελλάδα», «Ποιος μπορεί στ’ αλήθεια να πλουτίσει», «Η απάτη με το «λαϊκό» καπιταλισμό», «Ο Μαρξισμός δικαιώνεται σε δυο κόσμους», «Γιατί ο Μαρξ θα διέγραφε τους βλάκες» - από το βιβλίο του «Η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας».

Καλή σας ανάγνωση
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger