Home » , » Ωραιόκαστρο: “Εξαφανίστηκαν” τα πανό της Ε' ΕΛΜΕ-Θ που ανακοίνωναν την σημερινή εκδήλωση για τα προσφυγόπουλα.

Ωραιόκαστρο: “Εξαφανίστηκαν” τα πανό της Ε' ΕΛΜΕ-Θ που ανακοίνωναν την σημερινή εκδήλωση για τα προσφυγόπουλα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 | 9:18 π.μ.

"Εξαφανίστηκαν" τα πανό που κρέμασε χθες η Ε' ΕΛΜΕ - Θ για να προπαγανδίσει την εκδήλωση - συζήτηση, που διοργανώνει σήμερα το απόγευμα στο 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, με θέμα "Τα προσφυγόπουλα είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία μας", με ομιλητές καθηγητή ΑΠΘ Γ. Τσιάκαλο και την γιατρό Δ. Κατσίμπα. Τα πανό ήταν τρία και τοποθετήθηκαν έξω από τρεις σχολικές μονάδες. Όπως δήλωσαν στελέχη της Ε' ΕΛΜΕ-Θ σήμερα το πρωί δεν υπήρχαν, είχαν εξαφανισθεί.

Αγωνιστική Παρέμβαση Ε΄ ΕΛΜΕ –Θ

Ανακοίνωση – καταγγελία σχετικά με την εκδήλωση
της Ε΄ ΕΛΜΕ στο Ωραιόκαστρο

Το απόγευμα της Τρίτης 11/10 εκπαιδευτικοί μέλη της Ε΄ ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης τοποθέτησαν αφίσες στο Ωραιόκαστρο και ανάρτησαν στο χώρο του 1ου  Γυμνασίου - 1ου και 2ου Λυκείου, στο χώρο του 2ου και του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου πανό για την προπαγάνδιση της εκδήλωσης που διοργανώνει την Πέμπτη 13/10 το σωματείο των καθηγητών της περιοχής, η Ε΄ ΕΛΜΕ με θέμα  : «Εκπαίδευση και πρόσφυγες – τα προσφυγόπουλα είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία μας». Το βράδυ όλα τα πανό αφαιρέθηκαν από τα σχολεία και το επόμενο πρωί δεν υπήρχε ούτε ένα.

Η Αγωνιστική Παρέμβαση καταγγέλλει την βαθύτατα αντιδημοκρατική συμπεριφορά όσων θεωρούν πως μπορούν να φιμώνουν απόψεις που δεν τους είναι αρεστές και χτυπούν ευθέως το δημοκρατικό δικαίωμα της ελευθερίας λόγου και έκφρασης.

Ως εκπαιδευτικοί δηλώνουμε ότι θεωρούμε όχι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωσή μας, τη διατύπωση της αυτονόητης άποψης ότι όλα τα παιδιά που ζουν στη χώρα μας έχουν δικαίωμα πρόσβασης στο δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές μας, την τοπική κοινωνία να απομονώσουν όσους χρησιμοποιούν παρόμοιες πρακτικές, αλλά και τις ιδέες τους των διακρίσεων, των διαχωρισμών και εντέλει της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και του φασισμού.

Η καλύτερη απάντηση είναι ο αγώνας όλων μας για ουσιαστική ένταξη των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών στο δημόσιο σχολείο, για τη λύση των προβλημάτων των προσφύγων και  η μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση – συζήτηση της Ε΄ ΕΛΜΕ  την Πέμπτη 13/10, στις 6.30 μ.μ., στο 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου με ομιλητές τον Τσιάκαλο Γιώργο, καθηγητή του παιδαγωγικού τμήματος του Α.Π.Θ. και την Κατσίμπα Δάφνη, γιατρό πρόεδρο της ΕΝΙΘ.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger