Home » , » Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση οι νεοδημοκράτες στην εξουσία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση οι νεοδημοκράτες στην εξουσία.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 | 9:57 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Αλέξη σου στέλνω ένα υπερήφανο, αγωνιστικό, συντροφικό... φάσκελο. Θα μπορούσα να κάνω απίστευτη πλάκα με την επιλογή σου να προτείνεις τον Πολύδωρα για οτιδήποτε άλλο εκτός από ανακύκλωση. Αλλά δεν θα χρειαστεί. Ευτυχώς δεν θα με αξιώσει η ατυχία μου να το δω κι αυτό:Tο Βύρωνα Πρόεδρο του ΕΣΡ. Η ΝΔ μάλλον θα αρνηθεί.

Κι αυτό γιατί, αν ξέρω καλά το βρικόλακα που έχουν για αρχηγό, η ΝΔ ενδιαφέρεται κυρίως για μια συγκεκριμένη καρέκλα πριν πιάσει όλες τις άλλες. Αυτή που κάθεται ο Τσίπρας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι, αν κυβερνούσε ο γιος του Δράκουλα, θα έβαζε ακόμα και τον Πολύδωρα ή κάποιον άλλο χειρότερο πρόεδρο στο ΕΣΡ. Αν και θα ήταν δύσκολο να βρει άλλο τέτοιο "τεφαρίκι" η Νέα Δικτατορία, πάντα μας εκπλήσσει καθώς έχει τεράστιες εφεδρείες μπόχας και διαφθοράς.

Ο Κούλης, Αλέξη μου, θέλει να γίνει Πρωθυπουργός. Τώρα αμέσως. Να γδάρει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους μόνος του. Να απολύσει ο ίδιος τους δημοσίους υπαλλήλους. Να απολαύσει τις εξώσεις. Είναι πιο σαδιστής από ότι φαντάζεσαι. Θέλει να σκοτώνει μονάχος του, δε θέλει να μοιραστεί τη μάσα, δε πα να σκάσει από το φαί. Θα του στερήσεις τέτοια χαρά; Στο είπα, οι Δρακουμέλ είναι "μοναρχοφασίστες". Κατανόησε το νόημα της λέξης. Οπαδοί της απόλυτης μοναρχίας αλλά και φασίστες στη μέθοδο.

Η ΝΔ πανηγυρίζει με τη γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μια εκθέτει τον συνέταιρο της (πιο σωστά δεκανίκι της) μετά τις εκλογές, από την άλλη κάνει τον "καμπόσο". Όχι τον Πολύδωρα λοιπόν τον ίδιο τον Κούλη να προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο αδερφός της Ντόρας πιθανότατα θα αρνηθεί. Θέλει το ψητό, δεν θέλει σαλάτα, θα του κόψει την όρεξη. Πρώτα θα κάτσει στην εξουσία και μετά θα μοιράσει ο ίδιος τα οφίτσια.

Η μόνη περίπτωση να δεχθεί είναι, αν τα συμφέροντα που υπηρετεί κρίνουν ότι πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο σήμερα, ώστε να εξασφαλιστούν από τώρα κάποια πράγματα. Τόσο ο Μητσοτάκης όσο κι ο Τσίπρας είναι εντελώς αδίστακτοι. Ο Τσίπρας δεν διστάζει να πουλήσει τα πάντα για να μείνει γαντζωμένος σε μια καρέκλα που αργά ή γρήγορα θα χάσει. Κι όχι μόνο αυτή. Εδώ όμως έκανε το ΟΧΙ της πλειοψηφίας ναι, στον Πολύδωρα θα κολλούσε; Ο Κούλης είναι επίσης αδίστακτος και διεφθαρμένος. Ο Πολύδωρας είναι του δικού κόμματος. Κανονικά θα έπρεπε να δεχθεί πανηγυρίζοντας. Αλλά είναι τόσο λιγούρης για εξουσία, που δίνει κλωτσιά χωρίς δεύτερη σκέψη ακόμα και στους δικούς του. Γι αυτό θα μείνει με την όρεξη.

Αν αυτά γίνονταν πριν ο ΣΥΡΙΖΑ πέσει τόσο στα ποσοστά, ο Κούλης θα έκανε ακριβώς ότι ο Μεϊμαράκης: Θα ξόρκιζε τις εκλογές ενώ θα δέχονταν οτιδήποτε και οποιοδήποτε προκειμένου να μην "τον πιεί" και χάσει την αρχηγία. Έτσι παίζεται πάντα αυτό το σικέ παιχνίδι: Ο καρχαρίας δαγκώνει πάντα τον πληγωμένο, ακόμα κι αν είναι του σιναφιού του.

Ο κόσμος τους έχει σιχαθεί. Έχει απηυδήσει από τις μηχανορραφίες, τις ίντριγκες, τον κυνισμό, την αλαζονεία τους. Δεν τους αντέχει άλλο δεν θέλει ούτε να τους βλέπει, ούτε καν να τους ακούει. Και οι δύο υπηρετούν τα ίδια ακριβώς συμφέροντα. Εφαρμόζουν την ίδια καταστροφική σχιζοφρενική πολιτική. Και οι δυο θα βρεθούν στον κάλαθο των αχρήστων, εκεί που τους αξίζει. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

29 Οκτωβρίου 2016 στις 10:48 μ.μ.

Καλά γιατί συνοδεύετε το κείμενο με σκίτσο του πιο ατάλαντου σκιτσογράφου; Είναι και ο Αρκάς ατάλαντος αλλά μόνο στο πολιτικό σκίτσο. Του Χατζόπουλου δεν ξέρουμε τα απλά αστειάκια, που κάτι μου λέει θα είναι κι αυτά φασιστοειδή και ρατσιστικά.

30 Οκτωβρίου 2016 στις 1:27 π.μ.

Εχεις δίκιο. Ηταν αστοχία. Την διορθώσαμε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger