Home » , » Μισθοφόροι των ΗΠΑ και Συρία

Μισθοφόροι των ΗΠΑ και Συρία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 | 2:38 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Λιγότερο από 4 χιλιόμετρα απέχουν οι Τουρκικές δυνάμεις από περιοχές στο Βόρειο Χαλέπι, που ελέγχει ο Συριακός στρατός. 15 χιλιόμετρα από την πόλη που είναι αποκλεισμένοι οι τρομοκράτες κρατώντας ομήρους τους κατοίκους.

Δεν ξέρω τι συμφωνία έκαναν οι Ρώσοι με τις ΗΠΑ. Ξέρω ότι η τακτική κατάσταση είναι περίπλοκη. Οι Κούρδοι αντιστέκονται γενναία, προκαλώντας μεγάλες απώλειες στους φασίστες γκρίζους λύκους και τα άλλα λυκόσκυλα των Τούρκων στρατηγών. Έχουν προδοθεί από τους Αμερικάνους, ενώ οι υπόλοιποι δεν δείχνουν καμία διάθεση να τους βοηθήσουν.

Το Συριακό υπουργείο άμυνας προειδοποίησε ήδη από χθες την Τουρκική Αεροπορία να σταματήσει τις επιθέσεις στο Συριακό έδαφος. Αυτό προς το παρόν δείχνει να γίνεται, κυρίως λόγω της παρουσίας των εξελιγμένων ρωσικών Α/Α πυραύλων και αεροσκαφών. Πιθανόν, όταν οι Τούρκοι πάρουν τα κουρδικά εδάφη, να στραφούν προς τη στρατηγικής σημασίας πόλη Al Bab, αφού απόπειρα προέλασης προς το Χαλέπι θα σημάνει αυτόματα ΠΟΛΕΜΟ χώρας μέλους του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία.

Τι θα γίνει όμως μετά; Η Συρία καθώς φαίνεται έχει μοιραστεί. Όσο κι αν ο Σουλτάνος καβάλησε πάλι το καλάμι, γνωρίζει πως δεν πρέπει να τα βάζει ο λύκος μόνος του με την αρκούδα, γιατί θα γίνει γεύμα. Το ζήτημα είναι ότι πίσω από αυτά είναι ο αμερικάνικος αετός. Κάποιοι κουφιοκέφαλοι στο Λευκό Οίκο πιστεύουν πως μπορούν να πολεμήσουν τους Ρώσους μέχρι τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη. Είναι προεκλογική περίοδος στις ΗΠΑ, έτσι θεωρούν ότι μια νίκη στη Συρία θα ενίσχυε την προεκλογική εκστρατεία της εκλεκτής των γερακιών και του σημερινού Προέδρου. Πάντως η εκτίμηση των ψυχραιμότερων είναι ότι ένας πυρηνικός πόλεμος μάλλον θα είχε τα αντίθετα αποτελέσματα στο εκλογικό σώμα. Οπότε υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να παρατραβήξουν το σκοινί.

Όπως βλέπω η Συρία δυστυχώς θα τεμαχιστεί. Στη μοιρασιά ακόμα υπάρχουν διαφωνίες. Χαμένοι και πάλι θα βγουν οι Κούρδοι. Βέβαια υπάρχει ελπίδα, καθώς γνωρίζουν καλά να μάχονται, μάλιστα όταν ο εχθρός έχει αεροπορική κυριαρχία και συντριπτική υπεροχή σε υλικό. Επομένως ας μην βιαζόμαστε. Εν τούτοις η γενοκτονία συνεχίζεται με πυροβόλα στη θέση των αεροπλάνων. Κυρίως άμαχοι πληρώνουν τη φιλοδοξία του Σουλτάνου όπως και την αδυναμία του να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα του τουρκικού κράτους.

Στα άλλα μέτωπα οι μισθοφόροι των ΗΠΑ συνθηκολογούν, ή υποχωρούν, για να μην αφανιστούν. Κάποιοι λένε ότι το ίδιο θα γίνει στο Χαλέπι. Το ζήτημα είναι πως οι ΗΠΑ προξένησαν τεράστια καταστροφή, έκαναν φοβερά εγκλήματα, και ακόμα προσπαθούν να αλλάξουν την κατάσταση προς όφελος τους μπλέκοντας ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Κάλο θα ήταν Ρώσοι και Άσαντ να βοηθήσουν τους Κούρδους. Να ξεχάσουν κάποια λάθη του παρελθόντος. Ο λαός αυτός αξίζει να είναι Ελεύθερος ενώ οι Ρώσοι έχουν τη δύναμη να πείσουν οποιονδήποτε και να σταματήσουν τις άδικες επιθέσεις. Ούτε πρέπει να εμπιστευτούν κάποιον που περνά με τη μεγαλύτερη ευκολία από το ένα άκρο στο άλλο. Που αλλάζει συμμάχους με την ταχύτητα του φωτός και που έχει σαν όνειρο αυτοκρατορίες και αλλαγές συνόρων. Όμως εδώ δεν υπάρχει ηθική αλλά μόνο συμφέρον. Και οι Ρώσοι λοιπόν για κομμάτι από την πίτα ενδιαφέρονται, τίποτε άλλο.

Γι αυτό κι ανησυχώ πάρα πολύ για τη μοίρα ολόκληρου του πλανήτη. Σε λίγο η μεγαλύτερη υπερδύναμη θα είναι σε χέρια όχι μόνο αδίστακτων, πάντα σε τέτοια χέρια ήταν, αλλά και ηλιθίων.... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger