Home » , » Ξεκινάει ολομέτωπη επίθεση για την εκδίωξη του ISIS από την Μουσούλη

Ξεκινάει ολομέτωπη επίθεση για την εκδίωξη του ISIS από την Μουσούλη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 | 7:36 μ.μ.

Του Σεϊτ Αλντογάν

 Από τον Ιούνη του 2014 η στρατηγικής σημασίας πόλη Μουσούλη που βρίσκεται στα βόρεια του Ιράκ αποτελεί προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
Εδώ και αρκετό καιρό οι συνασπισμένες δυνάμεις της Αμερικής, Τουρκίας Ρωσίας, συνεπικουρούμενες και από ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ έχουν θέση σαν προτεραιότητά τους την ανακατάληψη της πόλης.

Όπως όλα δείχνουν έφτασε η ώρα για την τελική ολομέτωπη επίθεση για την απελευθέρωση της πόλης από τις δυνάμεις του ISIS κάτι που θα έχει ουσιαστικές συνέπειες για τον πόλεμο που διεξάγεται στην περιοχή.

Σήμερα ιρακινά στρατιωτικά αεροπλάνα έριξαν δεκάδες χιλιάδες προκηρύξεις προειδοποιώντας τους κατοίκους της πόλης ότι θα επακολουθήσει επίθεση για την εκδίωξη των ισλαμιστών καλώντας τους να κλειστούν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν κάθε κυκλοφορία.
Θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνουν σφοδρές μάχες αφού για το ISIS είναι κομβικής σημασίας ο έλεγχος αυτής της πόλης.

Να θυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΟΗΕ που τόνιζε ότι η ανακατάληψη της Μουσούλης θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα με πολύ μεγάλα κύματα μεταναστών και προσφύγων που πιθανόν να πάρει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης.

Εδώ να σημειώσουμε ότι επανειλημμένα έχει τονιστεί από το καθεστώς της Αγκυρας ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα ήθελε στην επιχείρηση αυτή μέσα στις συμμαχικές δυνάμεις να συγκαταλέγονται οι Κούρδοι της Συρίας και του PKK. Ετσι  οι δυνάμεις που θα εξαπολύσουν την επίθεση είναι Τούρκικος και Ιρακινός στρατός, καθώς και Κούρδοι της ελεύθερης περιοχής του Ιράκ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger