Home » , » Το φασιστικό καθεστώς της Αγκυρας προχωράει σε νέο μπαράζ συλλήψεων

Το φασιστικό καθεστώς της Αγκυρας προχωράει σε νέο μπαράζ συλλήψεων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 | 5:38 μ.μ.


Το φασιστικό καθεστώς της Αγκυρας συνεχίζει και εντείνει την επίθεση του σε όσους θεωρεί πολιτικούς αντιπάλους.
Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Εβρενσέλ άλλη μια «φουρνιά» συλλήψεων δημοσιογράφων είχαμε σήμερα με τους φυλακισμένους δημοσιογράφους να φτάνουν τους 142.
Απ’ την ίδια εφημερίδα πληροφορούμαστε ότι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν την συμπρόεδρο του  DBP, στην οποία αποδίδουν κατηγορίες ότι: «είναι μέλος ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης» και «τη διεξαγωγή προπαγάνδας για μια τρομοκρατική οργάνωση», καθώς και άλλα 10 άτομα της ίδιας οργάνωσης.

Μέσω των δικηγόρων τους όλα τα φυλακισμένα στελέχη του HDP έκαναν δηλώσεις στις οποίες τονίζουν την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν για την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν που οδηγεί την χώρα σε εμφύλιο πόλεμο.

Την ίδια στιγμή εξακολουθούν να υπάρχουν ογκώδεις συλλαλητήρια διαμαρτυρίας σε πολλές πόλεις της Τουρκίας (Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε πορεία του Συνδικάτου Οικοδόμων που διαμαρτύρεται για την πρόσφατη σύλληψη στελεχών του HDP).


Ταυτόχρονα ο Αϊχάν Μπιλγκέν, εκπρόσωπος του HDP, ανακοινώνει ότι «Έπειτα από συζητήσεις με την κοινοβουλευτική μας ομάδα και την κεντρική επιτροπή, αποφασίσαμε να αναστείλουμε τις νομοθετικές μας προσπάθειες μετά από όλα όσα έχουν συμβεί. το HDP δεν θα αποχωρήσει από το κοινοβούλιο και ότι οι βουλευτές του δεν θα παραιτηθούν, όμως δεν θα συμμετέχουν στις συνεδριάσεις και τις κοινοβουλευτικές επιτροπές».

Με πρόσφατες δηλώσεις του ο βουλευτής του HDP Μπινγκόλ Χισιάρ Οζσόι  μας δίνει μια εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην γειτονική χώρα.

Χιλιάδες μέλη, στελέχη, εκλεγμένοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι που σχετίζονται με το HDP ή με την αδελφή του οργάνωση DBP, έχουν ήδη φυλακιστεί με αβάσιμες κατηγορίες από την εκλογική μας νίκη του 2015 μέχρι σήμερα. Η απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 και η ακόλουθη κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης έγινε η κατάλληλη ευκαιρία για τον Πρόεδρο Ερντογάν να εξαφανίσει κάθε αντιπολίτευση. Δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης, δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου, καμία ακαδημαϊκή ελευθερία, ούτε και δίκαιο και ανεξάρτητο δικαστικό σύστημα πια.

Με κυβερνητικά διατάγματα που έχουν ισχύ νόμου, περισσότερα από 170 ΜΜΕ που ασκούσαν κριτική στον Ερντογάν έχουν απαγορευτεί. Περισσότεροι από 130 δημοσιογράφοι έχουν φυλακιστεί, καθώς και παγκοσμίως γνωστοί συγγραφείς και καθηγητές.

Προσφάτως δύο κουρδικά πρακτορεία ειδήσεων και αρκετές καθημερινές εφημερίδες έκλεισαν και ο αρχισυντάκτης, αρθρογράφοι και δημοσιογράφοι της εφημερίδας Cumhuriyet κρατούνται.

Περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι κρατούνται από τις 15 Ιουλίου και οι μισοί εξ αυτών βρίσκονται ήδη στη φυλακή.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger