Home » , » Οτιδήποτε αξίζει, το πουλήσατε ήδη! Μαζί με τις συνειδήσεις σας

Οτιδήποτε αξίζει, το πουλήσατε ήδη! Μαζί με τις συνειδήσεις σας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 | 3:30 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Παλτό 1) Το γνωστό είδος χειμωνιάτικου ενδύματος. 2) Μεταφορικά εννοούμε τον αθλητή ομάδας που στοιχίζει πανάκριβα, κι ενώ τον φέρνουν με την ελπίδα κατάκτησης τίτλου - υποδεχόμενο με τους ανάλογους πανηγυρισμούς - αποδεικνύεται άχρηστος.
Μετά από λίγους αγώνες -όπως το ρούχο το καλοκαίρι που το "ξεχνάμε" στη ντουλάπα, κάθεται στον πάγκο κάνοντας τον προπονητή να τραβά τα μαλλιά του, ενώ τους φιλάθλους να κλαίνε με μαύρο δάκρυ τους χαμένους βαθμούς.

Με τη δεύτερη ειρωνική σημασία θα χαρακτηρίσω τα προγράμματα του Υπουργείου "Αμύνης". Τι Άμυνα δηλαδή που είμαστε "μπείτε ΝΑΤΟ αλέστε", αφού χρησιμοποιούμε τα όπλα για τα συμφέροντα των ΗΠΑ.
Ακούω λοιπόν ότι θέλουμε νέα αεροπλάνα. Να είναι λέει "αόρατα". Τώρα το πόσο αόρατα θα είναι εξαρτάται. Διότι δέχομαι πως ο καπιταλιστής για να βγάλει κέρδος θα πουλήσει μέχρι και το σχοινί που θα τον κρεμάσουμε αλλά στην προκειμένη περίπτωση τα αεροσκάφη αυτά μπορεί να γίνουν "παλτά" καθώς νέα ραντάρ έρχονται που βλέπουν πολύ μακρύτερα.

Άσε που είναι πανάκριβα. Λένε στοιχίζουν 100.000.000,00€ το ένα! Λάθος! 100 μύρια μόνα τους χωρίς όπλα κλπ. Αν τα θέλουν "κομπλέ" (πυραύλους, αυτοπροστασία κα) πάνω από 200! Όχι ότι 100 εκατομμύρια είναι λίγα, το πιο ακριβό αεροσκάφος στον κόσμο είναι. Μιλάμε μόνο για ένα! Που σημαίνει ότι για 100 οι γείτονες θα βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη. 10 δις τα αεροσκάφη και άλλα τόσα τα υπόλοιπα! Ένα μνημόνιο μόνο του!

Νοσοκομεία δε θέλουμε; Σχολεία; Θα δώσουμε όλα τα άλλα για να πάρουμε F-35; Να κάνουμε ακόμα ένα μνημόνιο γι αυτά; Που θα βρούμε το χρήμα; Από τις συντάξεις; Τους μισθούς; Περιμένετε ΣΟΒΑΡΑ να μας χαρίσει η Αμερική τόσα δις, ενώ το Αμερικάνικο ΔΝΤ μας βγάζει την ψυχή για πολύ λιγότερα; Τι θα μείνει να υπερασπίσουμε κύριοι, αν χρεωθούμε τόσο; Θα πουλήσουμε ότι έχει μείνει απούλητο, από βουνό μέχρι νεφρό κι από νησί μέχρι σπίτι, για να τα πάρουμε. Και θα έχουμε μόνο αυτά! Άντε και τα πήραμε. Με τι καύσιμα θα πετάνε; Και θα υπερασπιστούν τι; Τις γκρίζες ζώνες στα Ίμια; Τότε που, αν και δεν είχαμε χρεοκοπήσει ακόμα, είπαμε κι "ευχαριστώ" από πάνω;

Για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των ΗΠΑ θα πάει η σύνταξη στα 0,90 ευρώ; Πάτε καλά; Και μην αρχίσετε "για τα νησιά", γιατί τα νησιά, όπως οτιδήποτε αξίζει, τα πουλήσατε ήδη! Μαζί με τις συνειδήσεις σας. Λυπούμαστε κύριοι, δεν αντέχουμε άλλες μίζες, γιατί περί αυτού πρόκειται. Αφού η χώρα ακόμα και στο παραμικρό νομοσχέδιο πρέπει να πάρει έγκριση από τους Γερμανούς και την ΕΕ, ποιά "Ελευθέρια" θα υπερασπιστούμε; Αυτή των λογαριασμών των Άκηδων; Γιατί εμείς δεν έχουμε Ελευθερία, μόνο Δικτατορία των Αγορών. Πλιάτσικο κάνουν οι τοκογλύφοι, μας σκοτώνουν, ας γλυτώσουμε από αυτούς πρώτα.

Αλλά πείτε ότι έρχονταν η καλή νεράιδα κι έλεγε "λεφτά υπάρχουν" και; Το μόνο πλεονέκτημα των αεροσκαφών αυτών είναι το χαμηλό ίχνος στο ραντάρ. Ούτε ευέλικτα είναι, ούτε τίποτα άλλο. Είναι για να επιτεθούν αιφνιδιαστικά από μακριά. Χωρίς την συγκατάθεση των Αμερικάνων δεν πρόκειται να τολμήσουν οι Τούρκοι κάτι τέτοιο. Πάλι θυμίζω Κύπρο και Ίμια. Ούτε εμείς φυσικά πρόκειται να κουνηθούμε χωρίς άδεια. Άρα τι χρειάζονται εκτός από το να βγάλει κέρδη η εταιρεία στις ΗΠΑ;
Αλλά ακούω και το άλλο. Λένε να εκσυγχρονίσουμε τα παλιά! Γιατί; Έχουμε λεφτά και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε; Εσείς δεν λέτε ότι αχρηστεύονται τα παλιά με την έλευση των stealth; Αν αχρηστεύονται, ποιός ο λόγος να έχουμε ακριβότερα άχρηστα αεροσκάφη;

Λοιπόν δώστε συντάξεις, φτιάξτε νοσοκομεία, γιατί θα ψοφήσουμε όλοι εμείς από την πείνα και θα μείνουν άδεια και τα νησιά, και τα σπίτια και τα πλοία και τ' άρματα και τ' αεροπλάνα. Να δούμε τότε, θα πολεμήσετε εσείς ή θα την κάνετε γι' αλλού όπως κάνετε σε κάθε δυσκολία; ΟΥΣΤ Λαμόγια! .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger