Home » , , » Οι Σκουρλέτηδες

Οι Σκουρλέτηδες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 | 5:41 μ.μ.

Πηγή: Μάριος Διονέλλης – «Δρόμος της Αριστεράς»

Τί θα απογίνουν άραγε οι Σκουρλέτηδες αυτής της κυβέρνησης; Θα τους ακολουθήσει η χλεύη και τα αντίστοιχα πικρόχολα σχόλια όπως εναντίον αυτών που κατέβηκαν από το τρένο αμέσως μετά την υπογραφή του αριστερού μνημονίου;
Ή μήπως θα τους αναγνωριστεί ο ύστερος μνημονιακός βίος και θα ακούσουν έστω ένα ευχαριστώ για τις υπηρεσίες που προσέφεραν μέχρι να γίνουν κι αυτοί αχρείαστοι από τους δανειστές και τον Τσίπρα;

Θυμάμαι τον Πάνο στις διαδηλώσεις κατά του Πολύδωρα και της ζαρντινιέρας εκεί κάπου στο 2007, πριν ακόμα γίνει εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Και σήμερα, 10 χρόνια μετά, τα έφερε έτσι η ζωή, να μιλά καλύτερα στα πηγαδάκια ο Αλέξης για τον Πολύδωρα παρά για τον Πάνο, που επιμένει να θέλει δημόσια τη ΔΕΗ.

Ίσως να νομίζει πως φεύγει ηρωικά, φωνάζοντας στο τέλος για τη ΔΕΗ και τις Σκουριές.

Μα κι εκείνος πρόλαβε να βάλει την υπογραφή του εκτός από το τρίτο μνημόνιο και σε κάμποσα έργα, τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ άλλοτε κατακεραύνωνε. Ο νομός Λασιθίου, αλλά και οι επενδυτές θα θυμούνται για καιρό τις δικές του υπογραφές για την άλωση στο Κάβο Σίδερο (Βρετανοί), για το ηλιοθερμικό στον Αθερινόλακκο (Βαρδινογιάννης) και για το υβριδικό της ΤΕΡΝΑ στη Σητεία (Περιστέρης). Και αυτά μόνο για έναν Νομό.

Θα του αναγνωριστούν άραγε όλα αυτά; Πραγματικά κανείς δε δίνει δεκάρα. Πίσω από τους αναλώσιμους υπουργούς μένουν πάντα οι πολίτες να παλεύουν με τις υπογραφές που τους αφήνουν κληρονομιά. Και δυστυχώς ο Σκουρλέτης δεν ξέφυγε από αυτό τον κανόνα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger