Home » , , » Σήμερα το Εφετείο του Τάσου Θεοφίλου: Να καταπέσει η αστυνομική σκευωρία και η άδικη, χωρίς αποδείξεις και στοιχεία πρωτόδικη δικαστική απόφαση

Σήμερα το Εφετείο του Τάσου Θεοφίλου: Να καταπέσει η αστυνομική σκευωρία και η άδικη, χωρίς αποδείξεις και στοιχεία πρωτόδικη δικαστική απόφαση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 | 10:32 π.μ.

Για την περίπτωση του Τάσου Θεοφίλου έχουμε αναφερθεί στο μπλογκ μας αρκετές φορές. Σήμερα 21 Νοέμβρη ξεκινάει η δίκη του στο Εφετείο μετά την πρωτόδικη καταδίκη του σε 25 χρόνια φυλακή κατηγορούμενος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και ληστεία στην Πάρο στις 10/8/2012.

Στις αναρτήσεις μας -δείτε τις παραπομπές μας- ξεδιπλώνεται ανάγλυφα αυτή η αστυνομική σκευωρία που κατέληξε σε μια δικαστική απόφαση «άδικη, χωρίς αποδείξεις και στοιχεία, παρά με μία μόνο ένδειξη (το D.N.A. στο καπέλο), ανεπαρκή για καταδίκη, αλλά και δικονομικά διάτρητη» όπως τόνισε σε δηλώσεις του, μετά την καταδίκη του Τ. Θεόφιλου, ο συνήγορος του, Κώστας Παπαδάκης.

Όταν ανακοινώθηκε η πρωτόδικη καταδίκη του Τ.Θ γράφαμε σε ανάρτησή μας:

Μπορεί οι συνήγοροι του Τάσου Θεοφίλου (Σπύρος Φυτράκης, Κώστας Παπαδάκης και Αννυ Παπαρρούσου) να αιτιολόγησαν τεκμηριωμένα ότι τον εντολέα τους τον βαρύνει ένα κατασκευασμένο από την ασφάλεια κατηγορητήριο. («Δεν έχετε καμία απόδειξη, δεν έχετε ούτε ένα στοιχείο που να μπορείτε να στηρίξετε καταδικαστική απόφαση με ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην έδρα του δικαστηρίου ο Σ. Φυτράκης).

Στην μακρόχρονη ακροαματική διαδικασία έγιναν σκόνη και θρύψαλα όλες οι κατηγορίες που είχαν αποδοθεί στον κατηγορούμενο αναρχικό.  

Ο κύριος μάρτυρας, αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής, είπε στο δικαστήριο: «Μπορεί να μην είναι, ως ένα μέρος δεν γνωρίζω εάν είναι αλήθεια. Μπορεί να μην ήταν ο άνθρωπος στη ληστεία».

Ο δεύτερος μάρτυρας της Αντιτρομοκρατικής κατέθεσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα.

Ο τρίτος, ενώ κατέθεσε ότι γνώριζε τον Θεοφίλου από παλιότερες παρακολουθήσεις, δεν τον αναγνώρισε στις φωτογραφίες της ληστείας που του επιδείχτηκαν.

Τέλος, στους πραγματικούς αυτόπτες μάρτυρες της Πάρου δεν έδειξαν ποτέ φωτογραφίες του Θεοφίλου.

Τίποτε απολύτως δεν βρέθηκε στο σπίτι του ούτε και προέκυψε με οποιοδήποτε στοιχείο η συμμετοχή του οπουδήποτε μέχρι τώρα.

Το αποτέλεσμα της δίκης όμως απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι η αστική δικαιοσύνη δεν είναι παρά το μακρύ χέρι των κατασταλτικών μηχανισμών. 

Ομόφωνα το δικαστήριο θεώρησε ένοχο τον Τ. Θεοφίλου για απλή ληστεία από κοινού με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά για τη ληστεία στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012 και ένοχο κατά πλειοψηφία για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία για το θάνατο του ταξιτζή Δημήτρη Μίχα, ενώ τον αθώωσε από την κατηγορία της συμμετοχής του στην ΣΠΦ..
Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι 25 χρόνια φυλακή κατά συγχώνευση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 5 χρόνια, χωρίς αναστολή.

Αν ζούσε ο πρόωρα χαμένος σύντροφος δικηγόρος Γ. Γκουντούνας θα έκανε ξανά την διαπίστωση ότι: «Η Δικαιοσύνη αποδεικνύεται και πάλι θεραπαινίδα της σάπιας νεοφιλελεύθερης ελίτ». 

Σε κείμενο του που δημοσίευσε στο indymedia ο Τάσος Θεοφίλου αναφέρει μεταξύ άλλων:

Στις 21 Νοεμβρίου έπειτα από αναβολή εννέα μηνών ξεκινάει το εφετείο μου, τρία χρόνια σχεδόν από τη λήξη της δίκης μου σε πρώτο βαθμό, στην όποια μου επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 25 ετών για τα σχετιζόμενα με την ληστεία στις 10/8/2012 στην Πάρο γεγονότα, για τις κατηγορίες της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία και της ληστείας, απαλλάσσοντας με κατά πλειοψηφία από αυτές της συμμετοχής μου στη ΣΠΦ και της ανθρωποκτονίας ως άμεσο αυτουργό....

Εγώ με τη σειρά μου θέλω να τονίσω ότι όπως και στο πρωτόδικο έτσι και στο εφετείο δεν θα δηλώσω αθώος και δεν θα παρακαλέσω κανένα δικαστή να με πιστέψει. Δεν είμαι αθώος. Στον ταξικό πόλεμο επέλεξα πλευρά με τους αδικημένους και τους καταπιεσμένους, με τους αποκλεισμένους και τους κυνηγημένους, με τους ενόχους και τους κολασμένους. Οργανώθηκα πολιτικά στον αναρχικό χώρο με το μεγαλεπήβολο πράγματι στόχο να πλήξω τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές δομές του κεφαλαίου και του κράτους του. Όμως αρνήθηκα, αρνούμαι και θα αρνηθώ ξανά τις πράξεις που μου καταλογίζουν. Δεν υπήρξα ποτέ μέλος της ΣΠΦ, δεν συμμετείχα στη συγκεκριμένη ληστεία και προπαντός δεν σκότωσα και δεν θα μπορούσα να σκοτώσω για οποιονδήποτε λόγο και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες έναν άοπλο πολίτη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Τάσος Θεοφίλου
Φυλακές Κορυδαλλού

Διαβάστε επίσης:

Καταδίκη Τ. Θεοφίλου, παρότι «μπορεί να μην ήταν ο άνθρωπος στη ληστεία»

Θεοφίλου: Δεν είμαι στους Πυρήνες, είμαι αναρχοκομμουνιστής

Τάσος Θεοφίλου - Συνέντευξη: Δίκη και κατηγορίες

Η αποκαλυπτική και τραγική ιστορία του Τάσου Θεοφίλου
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger