Home » , » Τουρκία: Η καταπίεση του καθεστώτος δεν θα περάσει!

Τουρκία: Η καταπίεση του καθεστώτος δεν θα περάσει!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 | 5:59 μ.μ.

Το σκίτσο που παραθέτουμε αρχικά είναι από την εφημερίδα Εβρενσέλ και μας λέει ότι τώρα πια σφραγίστηκαν και τα ψήγματα δημοκρατίας που υπήρχαν στο καθεστώς της Αγκυράς. 

Το παρακάτω κείμενο μας το έστειλε το περιοδικό "Αγώνας"

ΤΟΥΡΚΙΑ- ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ (CHD) ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ

ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ (CHD) ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ.

ΚΑΛΕΣΜΑ του Λαϊκού Μετώπου

Προς όλους τους φορείς που σφραγίστηκαν!..

Εδώ και τώρα να σπάσουμε τις σφραγίδες του φασισμού, να τους δείξουμε ότι οι σφραγίδες τους δεν μας αφορούν.

Ότι δεν μπορούν να σταματήσουν τον αγώνα σφραγίζοντας τους συλλόγους. Δεν αναγνωρίζουμε ούτε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ούτε τους νόμους, ούτε τις απαγορεύσεις τους
Η φασιστική εξουσία του ΑΚΡ με την απόφασή της να κλείσει 370 δημοκρατικούς φορείς δείχνει το πόσο φοβάται τον οργανωμένο λαό. Μέσα στις τελευταίες τρεις μέρες έχουν σφραγισθεί δεκάδες φορείς, ανάμεσά τους και το Γραφείο Νομικών του Λαού και ο Σύλλογος Προοδευτικών Νομικών. Όταν έφθασαν στα γραφεία των νομικών αντιμετώπισαν αντίσταση. Στο γραφείο νομικών του λαού περίπου 100 δικηγόροι αντιστάθηκαν επί έξι ώρες δηλώνοντας ότι δεν αναγνωρίζουν τους νόμους του φασισμού.
Αμέσως την επόμενη μέρα έσπασαν τις σφραγίδες και συνέχισαν τις δράσεις τους.

Ανακοίνωσαν ότι:

«Ο Σύλλογός μας είναι ανοικτός και συνεχίζουμε τις δράσεις μας».

Μ’ αυτή την αποφασιστικότητα θα καταφέρουμε να υποχωρήσει ο φασισμός. Όσο κι αν η εξουσία του ΑΚΡ χρησιμοποιεί διάφορα πολεμικά όπλα, όσο κι αν στόχος της είναι να τρομοκρατεί τον κόσμο, ο αγώνας είναι δυνατός, νόμιμος και δίκαιος. Η ιστορία είναι γεμάτη μ’ αυτά τα παραδείγματα. Μπροστά στη λαΪκή δύναμη τα φασιστικά καθεστώτα υποκύπτουν.

Όσο και να σφραγίζουν τους συλλόγους μας δεν μπορούν να σταματήσουν τις δράσεις μας. Όπου είναι ο λαός, εκεί συνεχίζουμε τον αγώνα. Στα σπίτια, στα μαγαζιά, στα καφενεία, στους δρόμους .... πάντου είναι τα στέκια των συλλόγων μας. Θα μπορέσουν να σφραγίσουν τα σπίτια των λαών; θα αποκλείσουν τους δρόμους και τα σοκάκια; Από παντού θα βγούμε μπροστά τους.

Λαέ και σύντροφοι

Δεν αναγνωρίζουμε τους νόμους, τις αποφάσεις, τη φασιστική εξουσία του ΑΚΡ. Θα μετατρέψουμε όλους τους χώρους σε αγωνιστικά μετερίζια. Δεν μπορούν να σφραγίσουν τις σκέψεις, τις συνειδήσεις και τις καρδιές μας.

ΣΠΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΙΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ.

Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Η εξουσία του ΑΚΡ είναι μέσα σε βαθιά κρίση ακυβερνησίας. Με ένα καίριο κτύπημα κινδυνεύει να πέσει. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι λογοκρισίες και τα κυβερνητικά διατάγματα είναι σπασμωδικές κινήσεις εξασφάλισης της εξουσίας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger