Home » , » Η επίθεση των Κούρδων μαχητών στη Ράκκα ξεκίνησε.

Η επίθεση των Κούρδων μαχητών στη Ράκκα ξεκίνησε.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 | 10:59 μ.μ.

 Γράφει ο mitsos175.

Η επίθεση των Κούρδων μαχητών στη Ράκκα ξεκίνησε. Η απόφαση ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ εξυπηρετεί κυρίως πολιτικές σκοπιμότητες των ΗΠΑ, καθώς θέλουν μια θεαματική νίκη για τις αμερικάνικες εκλογές.

Δεν χρειάζονται πλέον τον πρώην σύμμαχό τους, τον ISIS. Οι φανατικοί μισθοφόροι, αφού εξυπηρέτησαν τον σκοπό τους δίδοντας αφορμή για επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Συρία, θα διαλυθούν. Προσφέρουν ωστόσο τις τελευταίες τους υπηρεσίες κάνοντας τυφλά χτυπήματα για να τρομοκρατήσουν τους πολίτες της Δύσης, δίνοντας την αφορμή στα καθεστώτα των ΗΠΑ - ΕΕ - Τουρκίας κλπ να καταστείλουν ακόμα περισσότερο τις ελευθερίες, να φιμώσουν τα αντίθετα στο σύστημα ΜΜΕ, και βέβαια να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες, δηλαδή να κάνουν ένα νέο καπιταλιστικό πλιάτσικο με δικαιολογία τον πόλεμο κατά των τρομοκρατών, που όμως οι ίδιοι εξόπλισαν, εκπαίδευσαν, χρηματοδότησαν, ενίσχυσαν με ποικίλους τρόπους.

Η πρωτεύουσα των ισλαμιστών είναι ο στόχος. Το "μεγάλο βραβείο" ελπίζουν να πέσει πριν τις εκλογές, που θα βγει το νέο καθίκι των ΗΠΑ, το οποίο θα βάλει σε καινούριες περιπέτειες τον πλανήτη.

Στο μεταξύ οι Τούρκοι επιτίθενται με αντικειμενικό σκοπό την Al Bab. Τονίσαμε τη στρατηγική της σημασία. Αν την πάρουν, θα έχουν μια σφήνα μέσα στις περιοχές των Κούρδων, ενώ θα απειλούν ευθέως το Χαλέπι. Στόχος φυσικά του Σουλτάνου είναι κυρίως οι Κούρδοι, καθώς με τους Ρώσους υπάρχει συμφωνία κάτω από το τραπέζι. Το ζήτημα είναι για πόσο θα τηρηθεί. Αλλά κι η σημασία της Ράκκα είναι τεράστια, όπως και το καίριο χτύπημα που θα δεχθούν οι ισλαμιστές, όταν χάσουν την πόλη.

Η προέλαση των Κούρδων είναι αξιοσημείωτη. Ήδη προωθήθηκαν πάνω από 11 χιλιόμετρα, ενώ ελευθέρωσαν έξι χωριά. Εν τούτοις επιτίθενται στο πιο ισχυρό σημείο της άμυνας του ISIS. Οι ήρωες λοιπόν που έπεσαν την πρώτη μέρα είναι 49. Φυσικά οι απώλειες του εχθρού είναι πολύ μεγαλύτερες, αλλά γίνονται σκληρότατες μάχες και μόνο η εμπειρία σε συνδυασμό με το θάρρος έχουν καταφέρει αυτό το θετικό αποτέλεσμα.

Φήμες που διαδίδει η ίδια η Αμερική θέλουν στις επιχειρήσεις να συμμετέχουν αμερικάνοι στρατιώτες, μέλη των ειδικών δυνάμεων. Θα δοθεί από τα αμερικάνικά ΜΜΕ μεγαλύτερο βάρος από ότι τους αναλογεί, καθαρά και πάλι για προεκλογική σκοπιμότητα. Οι Κούρδοι αποτελούν σχεδόν εξ ολοκλήρου τις μονάδες που πολεμούν τους ισλαμιστές. Οι Αμερικάνοι είναι ελάχιστοι σε αριθμό, ενώ οι Κούρδοι έχουν συγκεντρώσει 30.000 άντρες στην δύσκολη προσπάθεια να ελευθερώσουν την πόλη από τους δεκάδες χιλιάδες δήμιους του ISIS. Στις περιοχές που μπαίνει ο Κουρδικός στρατός επικρατεί πανηγυρικό κλίμα ενώ δεν λείπουν περιπτώσεις που άνδρες και γυναίκες παρουσιάζονται με σκοπό να πολεμήσουν κι αυτοί όσους τους κρατούσαν σκλάβους.

Η Ρωσική Αεροπορία θα βομβαρδίζει 10Κμ μακριά από το Χαλέπι ώσπου να κλείσουν οι κάλπες, ενώ οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα βομβαρδίζουν με "μετριοπάθεια" αμάχους ακόμα και με χημικά στις γειτονίες της πόλης που ελέγχει ο Άσαντ τουλάχιστο ως τις 8 του μηνός. Πόλεμος σημαίνει θάνατος και καταστροφή. Δεν έχει κανόνες. Η πρώτη δε απώλεια, είναι η αλήθεια. Έτσι οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η "αντιπολίτευση" ρίχνει στους αμάχους στραγάλια αντί για βόμβες.

Ελπίζω οι θυσίες του Κουρδικού λαού να μην πάνε χαμένες. Να μην τους πουλήσουν πάλι οι "σύμμαχοι" όπως έκαναν άπειρες φορές σε παρόμοιες περιπτώσεις. Οι ίδιοι οι Κούρδοι πάντως ξέρουν καλύτερα από τον καθένα το συμφέρον τους. Καλή επιτυχία στους ήρωες και ηρωίδες του Κουρδιστάν. Όποια κι αν είναι τα σχέδια των μεγάλων δυνάμεων εξαρτάται από τον Λαό κάθε χώρας, αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger