Home » , » Η αστική δημοσιογραφία στα .. καλύτερά της

Η αστική δημοσιογραφία στα .. καλύτερά της

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016 | 3:09 π.μ.


Κοίτα πως τα φέρνει καμιά φορά ο «θεοδιάβολος» που θα έγραφε και ο Καζαντζάκης. Όταν κατέρευσε με πάταγο η ασφαλίτική σκευωρία σε βάρος των αναρχικών Σίψα και Αντρέεβ τους οποίους παρουσίαζαν δράστες στο έγκλημα της Μαρφίν, ο σύντροφος Mitsos 175 έγραψε μια ανάρτηση που τιτλοφορούσε «Απόφαση για Μαρφίν: Τί λένε τώρα τα ΜΜΕ που είχαν ήδη καταδικάσει τους αναρχικούς που σήμερα αθωώθηκαν;». Την συνόδευε μάλιστα με την φωτογραφία από το πρωτοσέλιδο που είχε στις 13/10/2013 η Realnews και το οποίο με ξύλινα γράμματα έγραφε "Ποιοι και πώς έκαψαν τη Marfin" στο οποίο κατηγορούσε άδικα τους δυο αντιεξουσιαστές, κατονομάζοντας τους.

Την περασμένη Κυριακή, πάλι η εφημερίδα Realnews, είχε ολοσέλιδο άρθρο που υπέγραφε η δημοσιογράφος Αννα Κανδύλη με τίτλο «Τους κατηγόρησαν άδικα και αθωώθηκαν ομόφωνα!». Κι ενώ κάτι πάει να ψελλίσει για τους χειρισμούς μπάτσων και δικαστών που ταλαιπώρησαν τόσα χρόνια δυο νέα παιδιά αποδίδοντας τους κατηγορίες που μόνο σε έκτακτο μετεμφυλιακό στρατοδικείο θα μπορούσαν να σταθούν, δεν γράφει λέξη για την στάση που κράτησαν στην υπόθεση τα ΜΜΕ και ειδικά η εφημερίδα απ’ την οποία μισθοδοτείται η οποία πρωτοστάτησε για να στοχοποιηθούν οι δυο αντιεξουσιαστές.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Στο κατάπτυστο ρεπορτάζ της κάνει λόγο επικαλούμενη «δικαστικούς κύκλους» ότι παρόμοιες ασφαλίτικες σκευωρίες στην ακροαματική δικαστική σκευωρία «καταρρέουν είτε γιατί οι μάρτυρες φοβούνται, είτε γιατί τα όσα ισχυρίστηκαν συγκρούονται με τα προσκομισθέντα στοιχεία».

Τι να σχολιάσεις … η αστική δημοσιογραφία στα .. καλύτερά της … 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger