Home » , » Ο τελευταίος ιερός πόλεμος

Ο τελευταίος ιερός πόλεμος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 | 2:54 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Μην περιμένετε να σχολιάσω τις δηλώσεις του Αμβρόσιου. Δεν θα το κάνω. Γιατί ο Αμβρόσιος είναι τυπικό δείγμα του Ανώτερου Κλήρου. Ποιά αγάπη, ποιά φιλανθρωπία, ποιά ελπίδα; Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος το είπε - επιτέλους: Όλοι αυτοί οι κήρυκες του μίσους είναι σύμφωνοι με τα όσα λέει η θρησκεία! Η μάσκα έπεσε, καιρός ήταν. Ο "καλός παπάς" στην πραγματικότητα είναι ο Μέγας Ιεροεξεταστής! Αυτό ήταν πάντοτε κάθε δεισιδαιμονία, οι πιστοί είχαν αυταπάτες.

Νιώθω πραγματικά ανακούφιση. Βλέποντας το αληθινό, αποτρόπαιο πρόσωπο του σκοταδισμού, κάποιους τους πιάνει σύγκρυο. Αηδιάζουν από την υποκρισία, τη βλακεία και το φασισμό. Ναι, κύριες και κύριοι, αγαπητό ποίμνιο, ο Χριστός σταυρώθηκε ξανά. Βασανίστηκε και πάλι με αγριότητα, λοιδορήθηκε, ακόμα μια φορά. Πάλι από τους ιερείς. Από τους έχοντες. Από ποιούς άλλους; Μόνο που το παπαδαριό προχώρησε περισσότερο από τους Φαρισαίους. Δεν τον χτύπησε απλά, δεν τους έφτασε ο θάνατος. Έκαναν ακόμα χειρότερα: Τον καπέλωσαν!

Αυτή είναι η θρησκεία: Ο φανατικός, ο ηλίθιος. Εκείνος που θα σου κάνει τη ζωή Κόλαση με εντολές που τις βγάζει ο ίδιος από το σαδιστικό του ξεροκέφαλο, για να σε στείλει μια ώρα αρχύτερα στον "Παράδεισο". Γιατί απορείς αγαθό μου "πρόβατο"; Ποιός είναι ο λόγος που υπάρχει βοσκός; Για να σε πάει στο χασάπη όταν μεγαλώσεις. Αλλιώς κάτσε να σε φάει ο λύκος. Με το φόβο του λύκου - διαβόλου και την αιώνιας τιμωρίας, θα σε μαντρώσουν, θα σε αρμέξουν και στο τέλος θα σε σκοτώσουν, κι αφού σε γδάρουν, θα γίνεις γεύμα. Τα πρόβατα πάνε παράδεισο; Όχι, μόνο άνθρωποι πάνε, λέει το δόγμα. Προφανώς τα ζώα είναι πιο αμαρτωλά από εμάς, ή όπως λένε οι μικρόψυχοι παπάδες, δεν έχουν ψυχή. Ενώ το παπαδαριό κι οι τοκογλύφοι έχουν; Παρεμπίπτοντος τα περί του "λιονταριού που ζει αρμονικά μαζί με το αρνί" που γράφουν, δεν αναφέρονται σε πεθαμένα ζώα αλλά "σε αλλαγή όλης της φύσης μετά τη Β Παρουσία". Ξεφύγαμε όμως, οπότε ας αφήσουμε τα ζώα κι ας επιστρέψουμε στα κτήνη.

Η θρησκεία λοιπόν θα καταφύγει στη βία. Θα διαλαλήσει την υποταγή. Είναι πολύ απλός ο λόγος: Ο δογματισμός, το Απόλυτο. Τα δόγματα προέρχονται - υποτίθεται από τον Αλάνθαστο Θεό. Οι κανόνες λοιπόν δεν μπορούν να αλλάξουν, επομένως είναι αδύνατον να προσαρμοστούν σε ένα κόσμο που αλλάζει. Γι αυτό ο μεγαλύτερος εχθρός της θρησκείας είναι η Πρόοδος η Επιστήμη. Καθημερινά διαλύονται πλάνες, το σκοτάδι υποχωρεί. Η βεβαιότητα παίρνει τη θέση της πίστης, η λογική φέρνει την ψύχραιμη σκέψη, επομένως ο φόβος διαλύεται. Αίτιο της θρησκείας είναι ο φόβος, του ακατανόητου, του θανάτου, του αγνώστου. Ο άνθρωπος προσπαθώντας να βρει τις αιτίες των φαινομένων και για να παρηγορηθεί από τα δεινά, ανέπτυξε τη θεωρία του Θεού. Έπειτα κάποιοι απατεώνες την εκμεταλλεύτηκαν για δικό τους συμφέρον. Αυτοανακηρύχθηκαν "εκπρόσωποι των θεών", συμμάχησαν με τους πολιτικούς άρχοντες και το έριξαν στο φαγοπότι.

Γιατί όμως ο Ιερώνυμος έκανε τώρα αυτή την αποκάλυψη; Γιατί ρίσκαρε τόσο; Δεν γνωρίζει τον αποτροπιασμό που προκαλεί κάθε θρησκόληπτος σαδιστής; Ο λόγος είναι ότι βρισκόμαστε πλέον στο σημείο που αλλάζει η εποχή. Ο κόσμος λόγω των οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων στρέφεται σε ριζοσπαστικές λύσεις. Σε πραγματικές λύσεις που, αν εφαρμοστούν, θα αλλάξουν ριζικά τον κόσμο. Αυτό δεν συμφέρει κανένα βολεμένο. Το ιερατείο λοιπόν ρισκάρει σύγκρουση με την πλειοψηφία. Ελπίζει ότι ακόμα διατηρεί κάποια δύναμη, ώστε να ματαιώσει, ή τουλάχιστο να καθυστερήσει αρκετά αυτό που έρχεται. Μπροστά στον κίνδυνο να τα χάσει όλα, όχι βέβαια από κάποια άλλη θρησκεία, που κι αυτή αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα, αλλά από τη θέληση για Ελευθερία και Ισότητα, δε διστάζει να κηρύξει μια τελευταία σταυροφορία εναντίον όσων διψάνε για δικαιοσύνη. Ακόμα κι αν χάσει με αυτή τη συμπεριφορά πολλούς μετριοπαθείς πιστούς. Μας κήρυξε λοιπόν "Τζιχάντ". Θα νικηθεί όμως, καθώς είναι ένας ιερός - ανίερος πόλεμος εναντίον του αναπόφευκτου... . 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger