Home » , » «Εθνικός» συναγερμός ή ταξικός διεθνισμός;

«Εθνικός» συναγερμός ή ταξικός διεθνισμός;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 | 5:28 μ.μ.

Πηγή: «Πριν»

 Ακόμη πιο δυνατά και πιο κοντά ηχούν τα τύμπανα του πολέμου. Η εθνικιστική έξαρση του Ερντογόν και της κεμαλικής αντιπολίτευσης, η επαναφορά στο προσκήνιο διεκδικήσεων με στόχο μια νέα μοιρασιά του Αιγαίου, η ξαναζεσταμένη προσπάθεια ντε γισύρε διχοτόμησης της Κύπρου, έχουν τη ρίζα τους στις βίαιες γεωπολιτικές ανακατατάξεις και τις αλλαγές συνόρων στην περιοχή, όπου «συνωστίζονται» μεγάλες και μεσαίες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, διεκδικώντας κομμάτι από την πίτα.

Οι εξελίξεις πυροδοτούν ανάλογα αντανακλαστικά και στην ελληνική αλευρά, όπου η κυβέρνηση και το σύνολο των αστικών κομμάτων, μαζί με την πλειοψηφία των ΜΜΕ, σπεύδουν να σημάνουν «εθνικό» συναγερμό. Η κλιμάκωση της έντασης είναι τέτοια ώστε, αυτές τις ώρες, ισχυρότατες τουρκικές και ελληνικές δυνάμεις κάνουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, κυριολεκτικά σε απόσταση βολής. Αρκετοί, μάλιστα, δηλώνουν βέβαιοι ότι ένα «θερμό επεισόδιο» είναι απλώς θέμα χρόνου...

Η απειλή είναι προφανής. Κι εδώ, δεν χωρούν μισόλογα. ο «σουλτάνος» Ερντογάν, προτού ξεδιπλώσει τις διεκδικήσεις του εκτός συνόρων, έχει κυνηγήσει άγρια τους Κούρδους, την Αριστερά και κάθε αγωνιστή εντός του. Ο δε Τσίπρας, αφού έχει τσακίσει στη λιτότητα και την καταστολή την κοινωνική πλειοψηφία, παίζει το χαρτί του «πατριωτισμού» για να μας αναγκάσει να βάλουμε τα κεφάλια μέσα.

Ε, λοιπόν, όχι! Ούτε Τσίπρας ή Μητσοτάκης ούτε Ερντογάν ή κεμαλιστές. Τούρκοι, Έλληνες και Κύπριοι, όλοι οι λαοί της περιοχής, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και συνταξιούχοι, οφείλουμε να βάλουμε μπροστά τις σημαίες ενός σύγχρονου ταξικού διεθνισμού, του αγώνα ενάντια στα σχέδια των αστικών τάξεων, των ΗΠΑ κοίτης ΕΕ, κάθε ιμπεριαλιστικής δύναμης. Να αρνηθούμε να γίνουμε πρόβατα στα σχέδια της ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών και κρέας για τα κανόνια τους.

Αν χρειαστεί θα πολεμήσουμε - αλλά μόνο για να τους ανατρέψουμε!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger