Home » , , » Φ. Κάστρο: Φλογερός επαναστάτης ήταν και παρόμοιες επιδόσεις θα είχε σαν Λατίνος εραστής.

Φ. Κάστρο: Φλογερός επαναστάτης ήταν και παρόμοιες επιδόσεις θα είχε σαν Λατίνος εραστής.

Από giorgis , Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 | 1:07 π.μ.

Του Γ. Γ.

Αυτές τις μέρες διάβασα αρκετά δημοσιεύματα για την Κούβα και τον Φιντέλ Κάστρο. Ενδιαφέρον είναι το  dvd – ντοκιμαντέρ «Cuban Story», που κυκλοφορεί με την «Εφημερίδα των Συντακτών» καθώς και το τετρασέλιδο σχετικό αφιέρωμα στο ίδιο έντυπο.
Το δισέλιδο επίσης δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΟΝΤΡΑ» που τιτλοφορείται «Η επανάσταση είχε πεθάνει πολύ πριν το Κάστρο» κάνει μια πολύ ιδιαίτερη προσέγγιση για το πώς διαμορφώθηκε η πολιτική κατάσταση στην Κούβα από την επικράτηση της επανάστασης μέχρι σήμερα. (Την Δευτέρα που θα «ανέβει» στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, θα το αναπαράγουμε).

Επίσης διαβάζοντας κανείς το περιοδικό Hot Doc –κυκλοφορεί ένθετο στην εφημερίδα Documento- σχηματίζει μια επιφανειακή έστω άποψη για την Κούβα και την πολιτική και κοινωνική διαδρομή του Φιντέλ.

Προσωπικά δεν έμαθα πολλά πράγματα που δεν γνώριζα. Δεν αγνοούσα σε γενικές γραμμές και την πολυτάραχη ερωτική ζωή του Κάστρο όπως και ότι η αμερικανική δεξιά σκανδαλοθηρική εφημερίδα «New York Post» είχε γράψει κάποτε ότι ο πρώην ηγέτης της Κούβας «κοιμήθηκε με 35.000 γυναίκες» κάτι που ανακάλυψε «δικιά» μας κίτρινη πατσαβούρα και έγραψε μετά το θάνατο του ότι ο Φιντέλ είχε 35.000 ερωμένες.

Αυτό που δεν ήξερα και το πληροφορήθηκα απ’ το  Hot Doc είναι ότι «αποτελεί κρατικό μυστικό» το οικογενειακό άλμπουμ του Κάστρο στο οποίο συναντάμε «Αναρίθμητες ερωτικές περιπέτειες του Κάστρο με θαυμάστριες και συναγωνίστριες και παιδιά εκτός γάμου». Πιθανόν να είναι και παπαριά, αυτό το δημοσίευμα, αλλά αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα που είναι το πρόβλημα; Φλογερός επαναστάτης ήταν ο Φιντέλ και παρόμοιες επιδόσεις θα είχε σαν Λατίνος εραστής.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger