Home » , » Ξεχειλίζουν από υποκρισία οι κυβερνητικές αναφορές περί υπεράσπισης του «τηλεφωνικού απορρήτου»

Ξεχειλίζουν από υποκρισία οι κυβερνητικές αναφορές περί υπεράσπισης του «τηλεφωνικού απορρήτου»

Από giorgis , Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 | 3:43 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Σε «ξένα κέντρα με εγχώριους συνεργάτες» πέφτουν οι υποψίες των ελληνικών αρχών για τις περίεργες συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ, αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας των Συντακτών, ενώ σε συνέντευξη του στην ίδια εφημερίδα ο γ.γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτηρίζει την υπόθεση «πολύ σοβαρή» και ζητάει από την κυβέρνηση «να την ερευνήσει, να βρεθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων».
«Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να δώσουν καθαρές απαντήσεις για το «κέντρο» αυτών των παρακολουθήσεων», προσθέτει στην συνέντευξη του ο Δ. Κουτσούμπας.

Εμείς θα ξεφύγουμε από την συγκεκριμένη περίπτωση. Το «σπορ» των τηλεφωνικών υποκλοπών είναι διαχρονικό και μόνιμο. Τα όσα κατά καιρούς αποκαλύπτονται δεν είναι παρά σταγόνα στον ωκεανό. Οσοι/ες έχουμε μια κάποια ηλικία θυμόμαστε τις εποχές του Θεοφάνη Τόμπρα (1981 – 1989) –τότε που οι φυλλάδες «Το Καλάμι» του μακαρίτη Νίκου Κακαουνάκη και «Αυριανή» του Μάκη Κουρή, είχαν κάνει τις τηλεφωνικές υποκλοπές καθημερινό ανάγνωσμα.
Αργότερα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη βγήκαν στον αφρό οι λαμογιές Μαυρίκη - Γρυλάκη και ακολούθησε στην πορεία η αποκάλυψη ότι η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα παρακολουθούσε το τηλέφωνο του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. (θυμάστε την αυτοκτονία (;) του στελέχους της VODAFON, Γιώργου Τσαλικίδη όταν αποκαλύφθηκε το σύστημα παρακολούθησης στελεχών της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας;). Κι αυτό το σκάνδαλο κουκουλώθηκε από τον τότε εισαγγελέα Ι. Διώτη και τον διοικητή της ΕΥΠ Δ. Παπαγγελόπουλο.

Υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων γινόταν γίνονται και θα γίνονται. Θεωρούμε αφέλεια να ζητάς από την κυβέρνηση «να εξασφαλίσει την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων». Για να μην επαναλαμβάνουμε αυτά που ήδη έχουμε γράψει ρίχτε μια ματιά σ’ αυτή μας την ανάρτηση.

Εδώ να κάνουμε μια παρένθεση και να αναφέρουμε ότι ο ληστρικά φορολογούμενος λαός έχει πληρώσει πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ ώστε οι κατασταλτικοί μηχανισμοί να προμηθευτούν τον κατάλληλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό … για να μας παρακολουθούν.
Από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 τότε που πρωτοέκαναν στην εμφάνισή τους τα Αμερικανικά περίφημα «βαλιτσάκια» της ΕΥΠ, αργότερα επί Σαμαρά που πληρώσαμε άλλα 8 εκατομμύρια ευρώ για την «αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμούς «Αντιτρομοκρατικής» και «ΕΥΠ» με τελευταία «παρτίδα» τον Νοέμβρη του 2015 με πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Τότε σχετικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η ΕΥΠ απέκτησε υπερσύγχρονο εξοπλισμό «και πραγματοποιεί πλέον πάσης φύσεως υποκλοπές σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα, σε διαδικτυακές επικοινωνίες, ίσως δε –όπως φημολογείται – και στα δίκτυα των Ενόπλων Δυνάμεων».

Να συμπληρώσουμε επίσης ότι από δημοσιογραφικά ρεπορτάζ είχε αποκαλυφθεί ότι υπάρχουν αυτονομημένα τμήματα πρακτόρων της ΕΥΠ που χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς της υπηρεσίας τους για να κάνουν τηλεφωνικές υποκλοπές και το υλικό που συγκεντρώνουν το χρησιμοποιούν για να εκβιάζουν ή να το πουλάνε, κάνοντας μπίζνες με το προϊόν υποκλοπών τους.

Πάντως αυτό που μας εντυπωσιάζει είναι το πόσο εύκολα «σκουριάζουν» -ποιο γρήγορα απ’ τα μυαλά των ασφαλιτών χειριστών του- και βραχυκυκλώνουν αυτά τα «υπερσύχρονα μηχανήματα» και γίνονται γνωστές οι λαμογιές των κατασταλτικών μηχανισμών. Και λογικά μπατσάδικη ιστορία είναι η παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ. Ενας ιδιώτης δεν θα είχε λόγο να το κάνει.

Από την άλλη είναι εντελώς υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης που μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου ο Δ. Τζανακόπουλου δηλώνει ότι «η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνησή» των καταγγελιών του ΚΚΕ. Και το λέμε αυτό γιατί η κυβέρνηση σφύριξε αδιάφορα όταν πριν αρκετούς μήνες η συνδικαλιστική παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων του ΟΤΕ είχε κάνει συγκλονιστικές καταγγελίες πάνω στις οποίες βασίστηκε ο Λεωνίδας Βατικιώτης και έγραψε ένα αποκαλυπτικό άρθρο στο περιοδικό «Επίκαιρα»

Σύμφωνα, λοιπόν μ’ αυτό το δημοσίευμα με πρόσχημα την εξοικονόμηση κόστους της επιχείρησης ο ΟΤΕ προχωράει σε ένα πρόγραμμα με την επωνυμία Consolidation Project το οποίο προβλέπει τις εργασίες συντήρησης του τηλεφωνικού δικτύου να τις αναλάβουν ιδιώτες εργολάβοι.

Συνέπεια αυτής της απόφασης της διοίκησης του ΟΤΕ θα είναι «οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις να εξελιχθούν σε ένα ευρέως διαδεδομένο σπορ» όπως σημειώνει το δημοσίευμα το οποίο τονίζει: «Σε λίγο καιρό ο κάθε επιχειρηματίας που θα θέλει να μάθει τι σχεδιάζει ο ανταγωνιστής του, ο κάθε πολιτικός που θα θέλει να ξέρει τα σχέδια των αντιπάλων του, ο κάθε πολίτης που θα θέλει να καταγράψει μια συνομιλία κάποιου άλλου προσώπου για να μάθει έτσι πιθανές ερωτικές, επαγγελματικές ή προσωπικές του επαφές και στάσεις ζωής δεν θα χρειάζεται παρά να βρει έναν από τους εκατοντάδες ανειδίκευτους, κακοπληρωμένους και ευκαιριακούς στην πλειονότητά τους εργαζόμενους που θα έχουν πρόσβαση στα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ, να τους δώσει ένα ή δύο κατοστάρικα και να του κάνουν τη δουλειά! Πολύ σύντομα θα έχει ένα cd με ό,τι θέλει να ακούσει. Τόσο απλά…».

Γι’ αυτό λέμε ότι ξεχειλίζουν από υποκρισία οι αναφορές περί υπεράσπισης του «τηλεφωνικού απορρήτου»
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger