Home » , » Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να μας κάνουν ψιλό γαζί με χοντρή βελόνα.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να μας κάνουν ψιλό γαζί με χοντρή βελόνα.

Από giorgis , Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 | 4:40 μ.μ.

 Του Γ. Γ.

Το έχουμε ξαναγράψει. Κατάντησε βαρετό το θέατρο του παραλόγου, στο οποίο πρωταγωνιστούν κάποιοι Συριζαίοι κάθε φορά που υπάρχει εργατική κινητοποίηση.
Το ξαναπαρακολουθούμε για άλλη μια φορά διαβάζοντας την ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά την απεργία της Πέμπτης.

Αν κάποιος έκανε την ανάγνωση του κειμένου χωρίς να δει την υπογραφή πολύ εύκολα μπορεί να το αποδώσει σε οργάνωση της … εξωκοινοβουλευτικής αριστερά. Καλεί τον κόσμο στην απεργία «απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα» μια κίνηση που θα αποτελέσει «απάντηση και στην “τρόικα εσωτερικού”, τα εγχώρια συμφέροντα και τους πολιτικούς υποστηρικτές τους, σε όλους αυτούς που φανερά ή κρυφά στηρίζουν τις καταστροφικές για την εργασία και την κοινωνία ακραία νεοφιλελεύθερες συνταγές προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων….». 
Οι τύποι προσπαθούν να μας κάνουν ψιλό γαζί με χοντρή βελόνα.

Αυτό είναι κάτι το συνηθισμένο. Το έχουμε δει δεκάδες φορές. Το ότι υπάρχουν δηλαδή Συριζαίοι που βγάζουν φλας αριστερά αλλά στρίβουν δεξιά, ακολουθώντας την πορεία του κόμματος τους και στην καλύτερη περίπτωση να "κορνάρουν" όταν βλέπουν ότι το όχημα τους πάει ντουγρού για φούντο. Να αποβιβαστούν από το «όχημα» ούτε λόγος, αφού η παραμονή τους σ’ αυτό τους εξασφαλίζει τα προνόμια που τους δίνουν οι μικροεξουσίες που κατέχουν.

Ολοι αυτοί οι τύποι έχουν μεταλλαχθεί εντελώς, έχουν σκύβει το κεφάλι θυσιάζοντας αξιοπρέπεια και αυτοεκτίμηση –και ορισμένοι απ’ αυτούς αποκηρύσσοντας το αγωνιστικό τους παρελθόν-  λέγοντας «ναι σε όλα», -με σάλτσα κάποια «κορναρίσματα»- όπως ακριβώς το κυβερνητικό επιτελείο κάθε φορά που περνάει την πόρτα του Χίλτον για να πάρει εντολές από τους ξένους «προστάτες» του.

Τελευταία παραδείγματα  η ανακοίνωση των «53» για το κυβερνητικό ξέπλυμα των υπόδικων νεοναζί στο Καστελόριζο. Μας γράφουν ότι «Η επίσκεψη της κυβέρνησης μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά ξεπλένουν ένα υπόδικο κόμμα με εγκληματική δράση», συμπεραίνοντας ότι τους ντροπιάζει «Η πολιτική της νομιμοποίηση, το ξέπλυμα των νεοναζί -με εθνικό μάλιστα μανδύα-», αλλά από κει και πέρα «ντροπιασμένοι» εξακολουθούν να στηρίζουν την κυβέρνηση.

Άλλη χαρακτηριστική περίπτωση που προέρχεται από τον βασικό αρθρογράφο της «Αυγής» Θανάση Καρτερό και αναφέρεται στην ίδια περίπτωση. Σχολιάζοντας «την εικόνα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αντάμα με συμμορίτες της Χρυσής Αυγής» εκτιμάει ότι «δόθηκε μια εικόνα ενότητας, και συναγελασμού: Αριστεροί με εγκληματίες, βουλευτές μας με νεοναζί. Που πάει να πει ότι αυτό που εισπράξαμε, και δεν μας αρέσει καθόλου, είναι σαφές: Η Αυλωνίτου μαζί με τους φασίστες και η Κασιμάτη μαζί με τους ναζί».

Και συνεχίζει ο ίδιος:
«Αναρωτιέμαι πώς το αποφάσισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Για το έθνος; Για τον σταυρό - της κάλπης; Επίτηδες, λέτε, αγνόησαν τις επιπτώσεις; Ή είναι τόσο ντιπ, ώστε να μην καταλάβουν το ανόητο, για να μην πω ανήθικο: Μπρος στα κάλλη της προβολής ΜΟΥ, τύφλα να 'χει ο Κασιδιάρης; Τελικώς: Εντάξει, το χωνέψαμε ότι δεν μας κάνουν και περήφανους ορισμένοι εκπρόσωποί μας. Αλλά αν είναι να μας κάνετε να ντρεπόμαστε, να το ξέρουμε, βρε παιδιά. Να τα χωρίσουμε τα τσανάκια μας...».

Για στάκα κ. Καρτερέ. Η «Αυγή» δεν είχε την κατάπτυστη φωτογραφία  με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να είναι αγκαλιά με τους φασίστες της ΧΑ; (Οι δικαιολογίες που έγραψε μετά την κατακραυγή που εισέπραξε ότι πρόκειται για τρολάρισμα είναι αστειότητες).  Ασε που μπορεί να είναι και επιλεκτική η ευαισθησία σου. Κι αυτό γιατί δεν διαπιστώσαμε εκ μέρους σας καμιά αντίδραση σε άλλα «ξεπλύματα» που έκανε η κυβέρνηση που στηρίζετε. Για να μην επαναλαμβάνουμε πράγματα που ήδη έχουμε αναρτήσει, ακούστε αυτό το ηχητικό.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger