Home » , » Βίος και πολιτεία του Σ. Ψυχάρη

Βίος και πολιτεία του Σ. Ψυχάρη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 | 7:14 μ.μ.

Για το λουκέτο που έπεσε στον ΔΟΛ γράφαμε χτες. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε άλλο ένα «φαινόμενο» απ’ αυτά που μας δείχνουν μια συνηθισμένη κατάσταση στον καπιταλισμό. Επιχειρήσεις να παρουσιάζονται χρεοκοπημένες με τους ιδιοκτήτες τους να έχουν θησαυρίσει. Και στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για τον Σταύρο Ψυχάρη. Μιλάμε για το ίδιο άτομο που η κυβέρνηση Σημίτη διόρισε διοικητή του «Αγίου» Ορους (λεπτομέρεια το ότι δεν ήταν μέλος του πανεπιστημιακού διδακτικού προσωπικού, όπως απαιτεί ο κανονισμός) για το ίδιο πρόσωπο για το οποίο έχουν δημοσιευθούν οι μπίζνες με τον άλλοτε ισχυρό άντρα του ΠΑΣΟΚ –και παρ’ ολίγο πρωθυπουργό- Ακη Τσοχατζόπουλο και όμως δεν υπήρξε καμιά αντίδραση.

Πόλεμος μαφιόζικων συμμοριών, είχαμε χαρακτηρίσει την αντιπαράθεση που υπάρχει εδώ και καιρό μεταξύ του ΔΟΛ και του ΣΥΡΙΖΑ. Σ' αυτό τον πόλεμο εντάσσεται και το νέο επεισόδιο που μας γνωστοποιεί σήμερα τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ:

   Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή σε βάρος του Σταύρου Ψυχάρη

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα απήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη για ποσό περίπου 45 εκατομμυρίων ευρώ.

Η δίωξη σε βάρος του εκδότη ασκήθηκε μετά από έρευνα του ΚΕΦΟΜΕΠ και έλεγχο των εισοδημάτων του κ. Ψυχάρη από το  2000 και μετά. Από τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων διαπιστώθηκε κενό μεταξύ περίπου 45 εκ. ευρώ.

Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά το πόρισμα του ΚΕΦΟΜΕΠ είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία όπου εκλήθη ο εκδότης και έδωσε εξηγήσεις, μέσω υπομνήματος.  Η υπόθεση θα διαβιβαστεί σε ανακριτή.

Σε περασμένες αναρτήσεις μας είχαμε αναφερθεί για τον βρόμικο διαχρονικό ρόλο του ΔΟΛ. Ας θυμηθούμε τώρα ένα κείμενο που είχαμε γράψει στις 5 Ιούνη 2011 όταν η χώρα μας πια βάδιζε στα μονοπάτια της βάρβαρης ταξικής - μνημονικής εποχής και το συγκρότημα του Λαμπράκη, παραπληροφορούσε, τρομοκρατούσε τον ελληνικό λαό για να δεχθεί τον Γολγοθά που σχεδίασαν να βαδίσει ώστε τις επιπτώσεις της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης να φωρτωθούν τα λαϊκά στρώματα και να βγουν αλώβητοι ντόπιοι και ξένοι καπιταλιστές:

  «Tο μεγαλύτερο εκδοτικό συγκρότημα της Ελλάδας, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη – νυν Ψυχάρη, παίζει ξεδιάντροπα το ρόλο του Γραφείου τύπου της Τρόικας και του ΓΑΠ.
Ακολουθεί την παράδοση που έχει από τότε που ξεκίνησε», γράφαμε σε περασμένη ανάρτηση και στην οποία επικαλούμενοι ιστορικά στοιχεία φωτίζαμε τον βρόμικο ρόλο αυτού του συγκροτήματος από τότε που ιδρύθηκε.

Σήμερα τρομοκρατημένη η κομπραδόρικη από γεννησιμιού της ντόπια αστική τάξη, από τις λαϊκές αντιδράσεις που επέφερε η πρωτοφανή καπιταλιστική επέλαση που εξαθλιώνει τα εργατικά στρώματα και ξεπουλάει την χώρα βάζει τα δημοσιοκαφρικά της φερέφωνα –με πρώτα αυτά που συχνάζουν στο χαμαιτυπείο του ΔΟΛ- να ξεθάψουν «μπαμπούλες» του παρελθόντος. Είναι ένα σκηνικό που το έχουμε ξαναζήσει αν και όχι τόσο απροκάλυπτα.
Οπου δεν φτάνει το γκλοπ του ΜΑΤατζή, αναλαμβάνει η πένα του καλαμαρά, όπου δεν έχουν αποτελεσματικότητα χημικά και δακρυγόνα μπαίνει σε δράση το μαρκούτσι του τηλε-σχολιαστή.

Μπροστά λοιπόν στις εντελώς ήπιες μορφές λαϊκής αντιβίας που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες (ίσως να είναι υπερβολικός αυτός ο χαρακτηρισμός) αναλαμβάνει σήμερα η ναυαρχίδα του ΔΟΛ, το «Βήμα» (όχι με κάποιο απλό δημοσιογραφίσκο, αλλά με την γραφίδα του διευθυντή του Σ. Ψυχάρη) να βγάλει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας το φόβητρο του «κινδύνου του πολιτεύματος». Παραθέτουμε το άρθρο του για να το σχολιάσουμε παρακάτω. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger