Home » , » Η νέα εποχή του ψυχρού πολέμου είναι γεγονός.

Η νέα εποχή του ψυχρού πολέμου είναι γεγονός.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016 | 11:53 μ.μ.

Της Ε.Χ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απελαύνουν 35 Ρώσους διπλωμάτες και κλείνουν δύο ρωσικές ενώσεις στη Νέα Υόρκη και το Μέριλαντ ως απάντηση στην υποτιθέμενη εκστρατεία παρενόχλησης της αμερικανικής διπλωματίας στη Μόσχα, δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Η κίνηση εναντίον των διπλωματών της ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον και του προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο είναι μέρος μιας σειράς ενεργειών που ανακοινώθηκαν σήμερα Πέμπτη με σκοπό την "τιμωρία" της Ρωσίας για την εκστρατεία εκφοβισμού της αμερικανικής διπλωματίας στη Μόσχα και την δήθεν παρέμβασή της στις εκλογές των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση Ομπάμα ανακοίνωσε επίσης μια σειρά αντιποίνων κατά της Ρωσίας για hacking σε πολιτικούς θεσμούς των ΗΠΑ και διαρροή πληροφοριών έτσι ώστε να βοηθηθεί ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος Donald Trump ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου. Ο ίδιος ο Trump έκανε έκλυση για διατήρηση των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, μιας και δεν είναι σαφές αν θα είναι σε θέση να ανατρέψει αμέσως τα μέτρα που ήδη ανακοινώθηκαν.

Οι Ρώσοι διπλωμάτες θα έχουν 72 ώρες για να αφήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε αξιωματούχος.
"Αυτές οι ενέργειες έγιναν ως απάντηση στις ρωσικές παρενοχλήσεις των Αμερικανών διπλωματών στη Μόσχα καθώς αυτές δεν συνάδουν με την διπλωματική τους ιδιότητα", είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Υ.Γ:  Μετάφραση από το telesur
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger