Home » , » Κυβερνητικά εγκλήματα με θύματα πρόσφυγες

Κυβερνητικά εγκλήματα με θύματα πρόσφυγες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 | 1:22 μ.μ.

Το άψυχο κορμί ενός 46χρονου Σύρου –είναι ο δεύτερος νεκρός μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια- μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ώστε να γίνει νεκροψία για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του. Εδώ να θυμίσουμε ότι μόλις λίγες ημέρες είχε υπάρξει άλλος ένας  22χρονος Αιγύπτιος νεκρός πάλι στο χοτ σποτ της Μοριας, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του, ενώ άλλος ένας πρόσφυγας πέθανε από ανακοπή την Τετάρτη στη Σάμο.

Πρέπει να μιλάμε για την εγκληματική κυβερνητική αδιαφορία για τις συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών – προσφύγων και οι υπεύθυνοι πρέπει να απολογηθούν. Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα επτά πρόσφυγες έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο.

Οι κυβερνητικοί ανευθυνοϋπεύθυνοι πρέπει να απολογηθούν για τα εγκλήματα που συμβαίνουν με θύματα ταξικά μας αδέλφια και το κατηγορώ προς τα πρόσωπα τους είναι δριμύτατο. Ο ακούσαμε πριν λόγο καιρό
από το στόμα ενός πρόσφυγα που ζει στο στρατόπεδο της Μόριας, εκεί που μόλις σε λίγες μέρες θρηνούμε τον θάνατο δυο ταξικών μας αδελφών:

"Kοιτάξτε που ζούμε εμείς, δείτε που κρύβονται οι άνθρωποι μέσα σε παγωμένα πλαστικά σαν πτώματα, σαν να είναι πτώματα και όχι ζωντανοί άνθρωποι.

Κοιτάξτε που ζούμε, ούτε τα σκυλιά σας δεν ζουν έτσι σε τέτοιες συνθήκες. Θέλουμε να φύγουμε και μας κρατάνε ομήρους εδώ. Γιατί μας φέρονται έτσι; Κοιτάξτε, οι άνθρωποι είναι μέσα στον πάγο, σαν πτώματα μέσα στο ψυγείο. Πού είναι τα περιβόητα ανθρώπινα δικαιώματα; Κοιτάξτε που ζούμε.  Κοιτάξτε αυτά τα παιδιά. Κοιτάξτε. Οι άνθρωποι ζούνε μέσα σε κονσέρβες, σαν να πρέπει να πεθάνουμε εδώ μέσα.

Εσείς οι Γερμανοί, οι Ευρωπαίοι, κάνετε χρήμα πάνω στα σώματα μας. Λένε ότι μας δίνουν πράγματα. Ψέματα. Δεν μας δίνουν τίποτα. Αφήστε μας να συνεχίσουμε τον δρόμο μας. Αφήστε μας να φύγουμε από δω. Είναι φυσιολογικό, πείτε μου, για σας, άνθρωποι να ζούνε εδώ μέσα σαν κατεψυγμένα ψάρια, σαν πτώματα; Κοιτάξτε, ούτε τα σκυλιά σας δεν θα αφήνατε να ζούνε εδώ όπως ζούμε μείς ...

Κάνουμε ουρά, Θεέ μου, κάνουμε ουρά για ένα κομμάτι ξερό ψωμί! Τι κάναμε για τέτοια τιμωρία, Θεέ μου; Ελα σώσε μας…

Αφήστε μας να φύγουμε από αυτόν τον θάνατο εδώ. Ούτε σε φύλακες δεν είναι έτσι. Οι φυλακές είναι ζεστές, έχουνε τοίχους. Εδω μας ταΐζουν φαγητό που δεν θα έδιναν ούτε σε ζώα.

Αφήστε μας να ζήσουμε. Τα παιδιά τί φταίνε; Πείτε μας. Εμείς δεν σκοτώσαμε κανέναν. ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger