Home » » Παρέμβαση Εκπαιδευτικών: Μάθε τα δικαιώματά σου!

Παρέμβαση Εκπαιδευτικών: Μάθε τα δικαιώματά σου!

Από Δημήτρης Δαμασκηνός , Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017 | 11:54 μ.μ.

Παρέμβαση Εκπαιδευτικών για τη ρήξη και την ανατροπή

 ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ!

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Η ενημέρωση για τα δικαιώματα του εκπαιδευτικού μέσα στο σχολικό χώρο εργασίας είναι σχεδόν ανύπαρκτη με αποτέλεσμα να γίνονται αποδεκτές, ως  ακόμα και παράλογες απαιτήσεις που διατυπώνονται συνήθως με τη μορφή προφορικών εντολών.

Γενικές «αρχές»

Τα καθήκοντα σου και οι υποχρεώσεις σου περιγράφονται σε επίσημα έγγραφα, τα οποία  βρίσκονται στο ντοσιέ με τον τίτλο Εισερχόμενα στο σχολείο που υπηρετείς. Εκεί αρχειοθετούνται όλα τα διατάγματα, προεδρικές αποφάσεις, εγκύκλιοι, διαταγές, οδηγίες που σε αφορούν. (Σε κάποια από τα εισερχόμενα είναι απαραίτητη η υπογραφή σου για να πιστοποιηθεί ότι έλαβες γνώση).

Ό,τι σου ζητούν να κάνεις, πρέπει να συνοδεύεται και να δικαιολογείται με επίσημο έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στο οποίο από το νόμο έχεις δικαίωμα πρόσβασης.

Η λογική του «νέου» και του «παλιού» δεν είναι επιχείρημα για να φορτώνεται ο «νέος» ή ο αναπληρωτής ό,τι μερικοί «παλιοί» θεωρούν αγγαρεία στο σχολείο (π.χ. υπεύθυνος τάξης, εφημερίες, σχολικές εορτές κ.λπ).

Μην εμπιστεύεσαι όσους διοικητικούς «παράγοντες» ή αιρετούς σου πουλούν προστασία λέγοντας σου πως «θα λύσουν το πρόβλημά σου μόνοι τους», «με δικές τους ενέργειες». Αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι να σε χρησιμοποιούν «προς άγραν κομματικής πελατείας», απομονώνοντας ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger