Home » , » 29/2/1948 - 1/3/1948 Σφαγή στην Μακρόνησο. Ένα απ’ τα μεγαλύτερα Μοναρχοφασιστικά εγκλήματα

29/2/1948 - 1/3/1948 Σφαγή στην Μακρόνησο. Ένα απ’ τα μεγαλύτερα Μοναρχοφασιστικά εγκλήματα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 | 3:48 π.μ.

 Ένα απ’ τα μεγαλύτερα  Μοναρχοφασιστικά εγκλήματα συνέβη στο διάστημα  29/2/1948 - 1/3/1948 στην Μακρόνησο με θύμα εκατοντάδες δημοκρατικούς και κομμουνιστές φαντάρους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδώσει την 1η Μάρτη του 1948 το υπουργείο Στρατιωτικών:
«Την 29η Φεβρουαρίου άνδρες του Στρατοπέδου Μακρονήσου εις το οποίον υπηρετούν οι επικίνδυνοι κομμουνισταί, κατά τη διάρκειαν της θρησκευτικής τελετής, επετέθησαν κατά της φρουράς του Στρατοπέδου προς αφοπλισμόν της. Η τελευταία, αμυνομένη, έκαμε χρήσιν των όπλων και η τάξις απεκατεστάθη. Απώλειαι στασιαστών 17 νεκροί και 61 τραυματίες. Εκ των ημετέρων, 4 τραυματίαι διά λιθοβολισμού. Οι τραυματίαι μεταφέρονται εις το Στρατιωτικόν Νοσοκομείον».

Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική και την αποκαλύπτει ο παράνομος «Ριζοσπάστης» στις 12 Μάρτη 1948:

 «Πάνω από 10.000 δημοκρατικοί αξιωματικοί και στρατιώτες στάλθηκαν στο μεσαιωνικό κάτεργο της Μακρονήσου για να "σωφρονιστούν" ή να εξοντωθούν. Οταν όμως ο μοναρχοφασισμός είδε πως δεν κατάφερε να λυγίσει το δημοκρατικό φρόνημα των αξιωματικών και φαντάρων σκηνοθέτησε μια πρόκληση και ματοκύλισε με τον πιο απάνθρωπο τρόπο τα άοπλα στρατευμένα παιδιά του λαού. Στην αρχή είπαν πως την Κυριακή 29/2 οι κομμουνιστές προσπάθησαν να προκαλέσουν ταραχές την ώρα της θρησκευτικής λειτουργίας, έπειτα όμως είδαν πως είναι πολύ χοντρό το παραμύθι και ανακοίνωσαν πως οι στρατιώτες του Α' Τάγματος, που ανέρχονταν σε 4.000, θέλησαν να εμποδίσουν την μετάταξη 700 ανδρών στ Γ' Τάγμα και πως έτσι δημιουργήθηκαν τα γεγονότα που εξελίχθηκαν σε απόπειρα αφοπλισμού της φρουράς. Είναι ολοφάνερο πως πρόκειται για προσπάθεια συγκάλυψης μιας προμελετημένης μαζικής δολοφονίας δεκάδων δημοκρατικών φαντάρων, που είχε για σκοπό να λυγίσει το δημοκρατικό τους φρόνημα και που οργανώθηκε από το μοναρχοφασισμό και τους Αμερικανούς συμβούλους του. Γιατί είναι ολοφάνερο για όποιον ξέρει τη Μακρόνησο, πως μονάχα τρελοί θα έκαναν απόπειρα αφοπλισμού της φρουράς τη στιγμή που πρόκειται για έναν απομονωμένο ξερόβραχο στη μέση της θάλασσας αντίκρυ στο Λαύριο, απ' όπου σε κάθε στιγμή μπορούν να σταλούν ενισχύσεις και πολεμικά του στόλου».

Διαβάστε επίσης:

Η σφαγή 350 φαντάρων στο Μακρονήσι

Η μεγάλη σφαγή στη Μακρόνησο

"Κολαστήριο Μακρονήσου". Το εγκληματικό όργιο των «αναμορφωτών» - δολοφόνων του εμφυλιοπολεμικού μοναρχοφασιστικού παρακράτους

Η Μακρόνησος του Θανάση Βέγγου

Μια σχετικά άγνωστη μαρτυρία για τον Μάνο Κατράκη στη Μακρόνησο

Τα "πέτρινα χρόνια" του Μάνου Κατράκη στον πόλεμο και τις εξορίες

Οδός Αβύσσου αριθμός 0

12 Μαΐου 1947 - εγκαινιάζεται το στρατόπεδο της Μακρονήσου.

ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ – 30 ΓΕΝΑΡΗ 1950 «Απόψε χτυπούνε τις γυναίκες»

Το «αναρρωτήριο ψυχών», η «συνέχιση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού». Το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μακρονήσου (2 Βίντεο)

«Κείνο το βράδυ σώπαιναν οι λύκοι γιατί ουρλιάζανε οι άνθρωποι»...

Η μαρτυρία του Λουκά Καστανάκη για το κολαστήριο της Μακρονήσου

Είμαι καλά (1949), του Μενέλαου Λουντέμη

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger