Home » , , » Απίστευτα προκλητικά τα προνόμια των βουλευτών

Απίστευτα προκλητικά τα προνόμια των βουλευτών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 | 2:01 μ.μ.


Είναι όντως εντυπωσιακά τα στοιχεία που φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» και τα οποία μας δείχνουν τις αμοιβές που παίρνουν και τις φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν οι βουλευτές.

Σύμφωνα μ’ αυτό το δημοσίευμα είναι απίστευτα προκλητικά τα φορολογικά προνόμια που απολαμβάνουν οι Ελληνες βουλευτές. Ποσά που αντιστοιχούν σε ποσοστά 25% έως και 77% των καθαρών εισοδημάτων που λαμβάνουν ετησίως οι βουλευτές από τις δραστηριότητές τους στο Κοινοβούλιο απαλλάσσονται από το φόρο εισοδήματος! (Το συνολικό καθαρό ποσό του ετήσιου εισοδήματος από την κοινοβουλευτική δραστηριότητα κάθε βουλευτή μπορεί να φθάσει τα 74.760 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζεται η αποζημίωση για τη συμμετοχή σε επιτροπές, θερινά τμήματα κ.λπ.).

Το αποτέλεσμα είναι οι βουλευτές να πληρώνουν, τελικά, πολύ χαμηλά ποσά φόρων για ετήσια ποσά εισοδημάτων για τα οποία οι απλοί πολίτες υπερφορολογούνται. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το ίδιο ετήσιο εισόδημα ένας απλός πολίτης πληρώνει έως και 4,9 φορές υψηλότερο φόρο από ένα βουλευτή. Πληρώνει δηλαδή για ίδιο ποσό εισοδήματος έως και πενταπλάσιο ποσό φόρου σε σύγκριση με το βουλευτή!

Ολόκληρο το συγκεκριμένο δημοσίευμα μπορείτε να το διαβάσετε εδώ, ενώ θα ήταν παράληψη μας να μην αναφέρουμε ότι η βουλευτική αποζημίωση των βουλευτών του ΚΚΕ καταλήγει στο κομματικό ταμείο και αυτοί αμείβονται σαν επαγγελματικά στελέχη του κόμματος.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger