Home » , » Δυο τοποθετήσεις περί αστικής "δικαιοσύνης". Εσείς ποια δέχεστε;

Δυο τοποθετήσεις περί αστικής "δικαιοσύνης". Εσείς ποια δέχεστε;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 | 3:28 π.μ.

Για την παρέμβαση που έκανε η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» στην έδρα του Συμβουλίου της Επικρατείας, έχουμε γράψει εδώ.

Παρακάτω παραθέτουμε δυο σχετικές τοποθετήσεις και εναπόκειται σε εσάς ποια θα αποδεχτείτε:

«Με αφορμή την "επίσκεψη" στις 26-4-2017 γνωστού "πολιτιστικού σωματείου" στο Δικαστήριο, τη βιντεοσκόπηση των ενεργειών των μελών του και τη διανομή του σχετικού υλικού στον ηλεκτρονικό τύπο η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας εκφράζει: α) την ανησυχία της για το γεγονός ότι δεν έχει εξασφαλισθεί ακόμη επαρκής φύλαξη του κτιρίου του Δικαστηρίου και β) την απογοήτευσή της για την παράλειψη των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας να προβούν σε οποιασδήποτε δήλωση που να αποδοκιμάζει τις ενέργειες αυτές, οι οποίες είναι πιθανόν να αποτελέσουν προάγγελο ακόμη χειρότερων εγχειρημάτων στο μέλλον απέναντι σε έναν θεσμό ταγμένο να υπηρετεί τον πολίτη».

Ένωση Δικαστικών Λειτουργών

"Η αστική δικαστική εξουσία -επιτρέψτε μου τον όρο δικαιοσύνη να μην τον χρησιμοποιώ διότι αποδίδει μια ηθική και ιδεαλιστική έννοια σε μια εξουσία που είναι η πιο σκληρή και η πιο αυταρχική από όλες και κανείς δεν την ψηφίζει και κανείς δεν μπορεί να την ανακαλέσει-  δεν είναι τυφλή. Βλέπει πάρα πολύ καλά με το οπτικό πεδίο στραμμένο στην εξυπηρέτηση των ταξικών συμφερόντων της καθεστηκυίας τάξης της οποίας αποτελεί μέρος της, στην οποία είναι εντεταλμένη για να υπηρετεί τα συμφέροντα". 

Κώστας Παπαδάκης - μαχόμενος δικηγόρος και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

(Οι παραπάνω δηλώσεις του Κώστα Παπαδάκη είναι απόσπασμα μιας γενικότερης τοποθέτησης που έκανε στην ραδιοφωνική εκπομπή «Με χωρίς πατρίδα» που μεταδόθηκε από την ertopen. Το ηχητικό της συγκεκριμένης εκπομπής μπορείτε να ακούσετε εδώ). 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger