Home » , » Και δεύτερο σοβαρό ατύχημα στις Ένοπλες Δυνάμεις μέσα σε δύο μέρες

Και δεύτερο σοβαρό ατύχημα στις Ένοπλες Δυνάμεις μέσα σε δύο μέρες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 | 4:38 μ.μ.

 Πηγή: "Σπάρτακος"

Πτώση Ελικοπτέρου - Νεκροί οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες του στρατιωτικού ελικοπτέρου

Και δεύτερο σοβαρό δυστύχημα στις Ένοπλες Δυνάμεις μέσα σε δύο μέρες.

Μετά το θανάσιμο τραυματισμό του 23χρονου συναδέλφου φαντάρου και του τραυματισμού ενός ακόμα, σήμερα έπεσε ένα ελικόπτερο.

Και αν το κακοσυντηρημένο σάπακι τζιπ ήταν η αιτία για τη δραματική απώλεια, το πολύχρονο καταπονημένο ιπτάμενο σαπάκι από τον πόλεμο στο Βιετνάμ είναι η αιτία της μοιραίας πτώσης.

Με μια λιτή ανακοίνωση το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Χιούι (UH-1H) που είχε χαθεί νωρίς το πρωί της Τετάρτης (19.04.2017) από τα ραντάρ. Στο ελικόπτερο, που εκτελούσε πτήση από τη Λάρισα προς την Κοζάνη, επέβαιναν πέντε άτομα, τρία μέλη του πληρώματος και δυο αξιωματικοί που επιβιβάστηκαν στη Λάρισα και μετέβαιναν στην Κοζάνη για επιτήρηση των συνόρων.

Το ελικόπτερο εντοπίστηκε από εναέρια μέσα στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας και πλεόν βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση των επίγειων μέσων να φτάσουν στο σημείο. Πληροφορίες αναφέρουν πως το ελικόπτερο κατέπεσε σε προσβάσιμη περιοχή, 100 μέτρα από επαρχιακό δρόμο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ανάμεσα στους πέντε επιβαίνοντες ήταν κι ένας υποστράτηγος ενώ από τα συντρίμμια έχει ανασυρθεί ζωντανή αλλά βαρύτατα τραυματισμένη μια γυναίκα αξιωματικός. Η τραυματίας μεταφέρεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.

Γρήγορα έγινε γνωστό, μετά από την επιτόπια έρευνα ότι εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή. Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.

Το επαναλαμβάνουμε: η πολεμοκαπηλεία της κυβέρνησης, η ενταντικοποίηση και το κλίμα πολεμικής ετοιμότητας που απαιτεί ο εντεινόμενος ανταγωνισμός δύο αδίστακτων αστικών τάξεων για τον έλεγχο Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου προκαλεί τις απώλειες.

Η καταπόνηση του συνόλου του προσωπικού και των μέσων (συχνά κακοσυντηρημένων και με τραγική έλλειψη ανταλλακτικών) προκαλεί τα συνεχή δυστυχήματα.

Η κυβέρνηση όμως και το Υπουργείο Άμυνας στέκεται με κτηνώδη αδιαφορία απέναντι σε όλα αυτά και τα αντιμετωπίζει ως αναμενόμενα του πολεμικού τυχοδιωκτισμού της.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ για αγορές όπλων, προσλήψεις μισθοφόρων στρατιωτών και σε κοινές ασκήσεις με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και το Ισραήλ.

Γιατί θέλει να αναβαθμίσει τη θέση του ελληνικού κεφαλαίου στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αυτές είναι οι επιλογές της κυβέρνησης. Για αυτούς δουλεύει.

Εμείς εκφράζουμε την αγωνία, την Αλληλεγγύη και τα συλλυπητήρια μας.
Καλούμε σε ένα μαζικό αποφασιστικό κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και της ίδιας μας της ζωής, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τηλ: 6932 955437 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

19 Απριλίου 2017 στις 6:37 μ.μ.

Οποιος θέλει να αντισταθεί στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο στον Εθνικισμό και στον Ρατσισμό πρέπει να στοχεύει την Ιδεολογική μήτρα που τα γεννάει όλα αυτά τον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ. Ολοι στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σε Ταξική Βάση να παλέψουμε ενάντια σε όλα αυτά. 1ο Βήμα η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Ολοι κάτω απο την Σημαία της Τάξης μας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger