Home » » Τιμούμε τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη!

Τιμούμε τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 | 10:40 μ.μ.

Μας στάλθηκε από την εφημερίδα "ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ"

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ!

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 19.00 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Στις 9 Μαϊου 1945, η χιτλερική Γερμανία συνθηκολογεί άνευ όρων, σηματοδοτώντας τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Η μηχανή του φασισμού τσακίστηκε, με την καθοριστική συμβολή της ΕΣΣΔ και των λαϊκών κινημάτων αντίστασης σε όλο τον κόσμο. Οι μνήμες από τον αντιφασιστικό αγώνα σε όλη τη γη, και στη χώρα μας με την εποποιία του ΕΑΜικού κινήματος, είναι ζωντανές και μας εμπνέουν στο σήμερα, στον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, το φασισμό και την παγκόσμια ολιγαρχία.

72 χρόνια μετά, το τέρας του φασισμού και του ιμπεριαλισμού σηκώνει κεφάλι. Οι νεοναζί σπέρνουν το μίσος και το ρατσισμό και δολοφονούν τα αδέρφια μας, από το Ντονμπάς μέχρι το Κερατσίνι. ΝΑΤΟ και ΕΕ, με ολοένα και πιο φανερά νεοφασιστικά χαρακτηριστικά, βομβαρδίζουν τη Συρία, σφίγγουν τον κλοιό στην Παλαιστίνη και επιχειρούν να τσακίσουν κάθε λαό που προβάλλει σαν εμπόδιο στην παγκόσμια κυριαρχία τους.

Παρά το γεγονός ότι στη χώρα μας η 9η Μάη δε γιορτάστηκε ποτέ επίσημα, παρά τις προσπάθειες της ΕΕ να καθιερωθεί η ημέρα αυτή ως «Ημέρα της Ευρώπης» και να εξισωθεί ο φασισμός με τον κομμουνισμό, το αντιφασιστικό αίσθημα του λαού μας είναι ισχυρό. Ο άγωνας της μνήμης ενάντια στη λήθη θα νικήσει, η Μέρα της Νίκης θα γιορταστεί επικαιροποιημένη στους σύγχρονους αγώνες ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Η Αθάνατη Στρατιά είναι μια πορεία μνήμης και τιμής, που πραγματοποιείται σε δεκάδες πόλεις με αφορμή τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης. Πραγματοποιήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά στη χώρα μας με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας των συλλόγων μεταναστών από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Φέτος, μέσω της δημιουργίας μιας Ανοιχτή σε όλους Οργανωτικής Επιτροπής. Συμμετέχουμε με τη φωτογραφία κάποιου συγγενικού μας προσώπου ή κάποιου επώνυμου που συμμετείχε στον αντιφασιστικό αγώνα 1940-1945. Για να τιμήσουμε όσους πάλεψαν με το όπλο ή την προκήρυξη στο χέρι, στις διαδηλώσεις, στις απεργίες, τα σαμποτάζ, στα κρατητήρια ή μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα, συνεχίζοντας και εντείνοντας σήμερα τον αντιφασιστικό αγώνα με την ίδια αποφασιστικότητα.

ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ "ΑΘΑΝΑΤΗ ΣΤΡΑΤΙΑ"

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΦΟΡΕΙΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ π. ΕΣΣΔ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

26 Απριλίου 2017 - 2:32 μ.μ.

Η 9η του Μάη είναι μια πολύ μεγάλη μέρα. Είναι η μέρα της νίκης του Κόκκινου Στρατού και της ΕΣΣΔ που με επικεφαλής τον Ι.Β ΣΤΑΛΙΝ διέσπασε τους ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ με τους δυο ΕΛΙΓΜΟΥΣ και νίκησε. Χάρη σε αυτές τις νίκες και την Παρουσία του Κόκκινου Στρατού αποσπάστηκαν απο τον Καπιταλισμό 9 χώρες και δώθηκε η δυνατότητα στους λαούς αυτούς να οικοδομήσουνε Σοσιαλισμό. Σοσιαλισμός θα είχε γίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη αν το 1935 δεν είχε επικρατήση στην 3η Κ.Δ ο Οπορτουνισμός με τους Μπολσεβίκους Μειοψηφία που άλλαξε τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ κατάργησε την Ενιαία καθοδήγηση καταστρέφοντας τα πάντα το 1943 λόγω Ευρωκομμουνισμού. Στην χώρα μας αγνοήθηκαν ως ....σεχταριστικά.... το 2ο και 3ο Γράμμα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ με συνέπεια το ΕΑΜ να φτιαχτεί σαν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟ αποτέλεσμα την καταστροφή που ακολούθησε με ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ ο λαός δεν πήρε την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ του 1944 Λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. Αντίθετα με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ο λαός θα είχε πάρει την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. Την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ την χρωστάμε στον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ που θα είχαμε νικήσει αν δεν υπήρχε το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ η ....λαοκρατία..... και οι αυταπάτες για ομαλότητα που καθυστερήσανε να πέσει όλο το βάρος στον ΔΣΕ απο την Αρχή. Τα Συμπεράσματα για τους Κομμουνιστές Πολύτιμα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger